Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θύελλα για την αφαίρεση του θρησκεύματος


«Fake news» για τον Γαβρόγλου η απόφαση να αναγράφεται στα απολυτήρια των μαθητών μόνο με υπεύθυνη δήλωση των γονέων

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απίστευτη μεθόδευση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να «αποκλείσει» με έμμεσο τρόπο την αναγραφή του θρησκεύματος από τα απολυτήρια των μαθητών, καθώς θέτει ως... όρο να έχουν προσκομίσει οι γονείς υπεύθυνη δήλωση! Το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί μετά τον σάλο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ωστόσο με τη συγκεκριμένη εξέλιξη για ακόμη μία φορά καθίστανται σαφή η ιδεοληψία αλλά και το κόμπλεξ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, «στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75) των γονέων ή του/των κηδεμόνα/ων του/της μαθητή/τριας». Ουσιαστικά, η κυβέρνηση συνεχίζει τις ιδεοληπτικές της ενέργειες και μάλιστα εν κρυπτώ από τους γονείς των μαθητών.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί, το υπουργείο Παιδείας κατέταξε χθες το θέμα για τη συγκεκριμένη απόφαση στα... fake news (υπάρχει άλλωστε συγκεκριμένος χώρος στην ιστοσελίδα του για αυτά) και... ενημέρωσε ότι «πέρυσι που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η απόφαση ΔΕΝ ήταν “προεκλογική περίοδος”. Η απόφαση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 23 Ιανουαρίου 2018».


Ουσιαστικά, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην παραδοχή ότι η υπουργική απόφαση ισχύει από τον Ιανουάριο του 2018, κάτι που κάθε άλλο παρά αναιρεί το γεγονός ότι χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς προκειμένου στα απολυτήρια των παιδιών να αναγράφεται το θρήσκευμα.

Η μάχη στο ΣτΕ

Το... παράλογο στην υπόθεση είναι ότι στις 10 Μαΐου συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν η Ενωση Αθέων και γονείς μαθητών με την οποία ζητούν τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο υπουργός Παιδείας έχει προλάβει εδώ και καιρό την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Και το άλλο παράλογο είναι ότι το υπουργείο Παιδείας παρίσταται ως δημόσιο κατά της προσφυγής.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]