Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να ξεχάσουμε


Του Δημήρη Τσιόδρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τους πολίτες να ξεχάσουν. Να μην τον κρίνουν για τον τρόπο που πολιτεύτηκε, αλλά με βάση τις υποσχέσεις του για το μέλλον. Η κυβέρνηση, λένε, δεν θα πρέπει να τιμωρηθεί εκ νέου για την περίοδο πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, καθώς τα πεπραγμένα αυτής της περιόδου κρίθηκαν ήδη σε εκείνες τις εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας ζητάει όχι μόνο άφεση για το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015 που στοίχισε στη χώρα τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια και για την υπόλοιπη 4ετια του, αλλά απαιτεί να κριθεί μόνο για την περίοδο μετά τον Αύγουστο του 2018,και πάλι επιεικώς, γιατί τότε «μόλις βγήκε η χώρα από το μνημόνιο» και είχε η κυβέρνηση του τη δυνατότητα να λαμβάνει και να εφαρμόζει δικές τις αποφάσεις.

Η κυβέρνηση ζητάει λήθη επίσης για το διχασμό που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία, τις ύβρεις και συκοφαντίες («γερμανοτσολιάδες», «πουλημένοι», "προδότες" ) που εκτόξευσε κατά των πολιτικών της αντιπάλων και τα εκατοντάδες ψεύδη της από το 2012 μέχρι πρόσφατα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε σχεδόν σε όλους τους τομείς της πολιτικής του. Έτσι θέλει να αποφύγει να θέσει στην κρίση των εκλογέων τις πολιτικές που ακολούθησε και θέλει να βρει την ευκαιρία να αλλάξει θέμα συζήτησης, διατυπώνοντας το επιχείρημα ότι επειδή αυτές τις τόσο καλές νέες προτάσεις (παροχές) δεν θα τις ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, απαραίτητο είναι οι πολίτες να ψηφίσουν Τσίπρα που είναι γενναιόδωρος, κοινωνικά ευαίσθητος, προοδευτικός και ανοιχτοχέρης, ενώ ο Μητσοτάκης είναι κοινωνικά ανάλγητος, αντιδραστικός και υπέρ της λιτότητας.


Μετά την εκλογική καταδίκη του στις ευρωεκλογές του Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε μια συρραφή νέων προεκλογικών παροχών που αποκάλεσε «το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» το οποίο υποτίθεται θα εφαρμοστεί μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και ζητάει να τον κρίνουμε από αυτό.

Ο κ. Τσίπρας στη μεταμεσονύκτιο ομιλία του μάλωσε τον λαό που ψήφισε λάθος και του υπενθύμισε ότι με την ψήφο του αρνήθηκε τις παροχές που θα του έδινε. Τις επόμενες ημέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονταν σε ευρηματικότητα για το ποιό θα επινοήσει την πιο ανώδυνη δικαιολογία, ώστε να φανεί ότι κάνουν αυτοκριτική, αλλά ρίχνοντας το φταίξιμο στους άλλους. Ο ένας έλεγε ότι ο κόσμος δεν κατάλαβε τι ψήφισε, ο δεύτερος ότι δεν τα είπαν πολύ καθαρά, ο άλλος ότι δεν τα είπαν τόσο απλά ώστε να τα καταλάβει ο λαός, ο τέταρτος είπε ότι καθυστέρησαν 15-20 ημέρες να αρχίσουν την εκλογική εκστρατεία και κάποιος άλλος διαβεβαίωσε ότι έφταιγαν οι δημοσκόποι και τα ΜΜΕ της ελίτ. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν ότι όχι μόνο δεν ανέχονται οποιαδήποτε κριτική, αλλά είναι αδύνατον να την κατανοήσουν όταν εκφραστεί.

Μόνο μετά μία εβδομάδα, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι, αποφάσισαν να αναθέσουν το «νέο πρόγραμμα» σε μια επιτροπή, αποτελούμενη από όσους πρωταγωνίστησαν στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και εκπόνησαν το αλήστου μνήμης «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», η οποία, αφού μελέτησε εμβριθώς την κατάσταση, συνέγραψε σε λίγες ημέρες ένα νέο υποσχεσιολόγιο παροχών, μείγμα χωρίς ειρμό και συνοχή, με επανάληψη παλιών, ξεχασμένων υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και αντιγραφή φράσεων από προγράμματα άλλων κομμάτων, με rephrasing για να διασωθούν τα προσχήματα. Με αυτό πιστεύουν πως «θα γυρίσουν το παιχνίδι». Αυτοί που επαίρονταν για την «ταξική πολιτική» που σχεδίασαν και εφάρμοσαν απέναντι στη μεσαία τάξη ρίχνοντας την στην κόλαση, περιέγραψαν στο «νέο πρόγραμμα» πώς μετά τις εκλογές θα την ανυψώσουν στον παράδεισο. Από φανατικοί πολέμιοι της μεσαίας τάξης μεταμορφώθηκαν σε φανατικούς υποστηρικτές της, υποψήφιοι ευεργέτες της.

Όπως έδειξαν οι ευρωεκλογές, αυξάνονται καθημερινά οι πολίτες που αξιολογούν την κυβέρνηση με το κριτήριο που δεν θέλει η ίδια: δηλαδή με βάση τα πεπραγμένα της και τα συνολικά αποτελέσματα της πολιτικής της. Θα τους ήταν πολύ βολικό στον ΣΥΡΙΖΑ να πουλήσουν ξανά στους ψηφοφόρους μπαγιάτικα παραμύθια με νέο περιτύλιγμα, αποκαλώντας τα «νέο πρόγραμμα». Αλλά ευτυχώς οι "αγοραστές" των παραμυθιών τους λιγόστεψαν πολύ.

Liberal

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]