Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αρνητική εισήγηση της εισαγγελίας Βόλου για την άδεια του Κουφοντίνα


Αρνητική είναι σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το magnesianews.gr η εισήγηση της Εισαγγελίας Βόλου προς το συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα συνεδριάσει την Παρασκευή σχετικά με την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφόντινα. Συνεδρίαση που πραγματοποιείται με νέα σύνθεση μετά την πρόσφατη αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου την οποία είχε ζητήσει η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου.

Με βάση το γεγονός πως η αναιρετική απόφασή του Αρείου Πάγου στην αρχική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου έθετε θέμα ως προς το γεγονός πως εξετάστηκε η ουσία της υπόθεσης Κουφοντίνα, η εισαγγελία Βόλου εισηγείται τώρα αρνητικά ως προς την χορήγηση άδειας επικαλούμενη την ποινική δίωξη που του έχει ασκηθεί σε βαθμό κακουργήματος για στάση στις φυλακές.


Δίωξη που αφορά και άλλους κρατούμενους και είναι σε βαθμό κακουργήματος. Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία φέρεται να αναφέρει ότι δεν συντρέχει «η τυπική προϋπόθεση της μη εκκρεμούσας σε βάρος του ποινικής διαδικασίας για αξιόποινη πράξη σε βαθμό κακουργήματος». Και προτείνει την απόρριψη του αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα «για τυπικούς λόγους».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε στη Βουλή πριν το κλείσιμο της για τις εθνικές εκλογές μετατρέπει το αδίκημα της στάσης κρατουμένων από κακούργημα σε πλημμέλημα. Εν τούτοις ο νέος κώδικας τίθεται σε ισχύ την 1η Ιουλίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]