Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εγκλωβισμένος ο Τσίπρας, αφήγημα ψάχνει και αφήγημα δεν βρίσκει


Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Αν ρωτήσει κάποιος με τι αφήγημα «κατεβαίνει» ο Αλέξης Τσίπρας στις κάλπες της 7ης Ιουλίου μάλλον δύσκολα θα βρει απάντηση. Δεκαοχτώ μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, τις οποίες o ίδιος προκήρυξε, μοιάζει να παλεύει να βρει το λόγο για τον οποίο οι πολίτες θα πειστούν να του δώσουν την ψήφο τους

Απολύτως ενδεικτικά της έλλειψης προσανατολισμού αλλά και στρατηγικής που διακατέχει την περίοδο αυτή τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τρία γεγονότα που καταγράφηκαν μόνο τα τελευταία 24ωρα και αποδεικνύουν ότι ο κ.Τσίπρας δεν έχει βρει ακόμα τον βηματισμό του:

- Πρώτον, οι κακοί χειρισμοί σε σχέση με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αρχικές διαρροές ήθελαν τον μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Γραμματικάκη να έχει συμφωνήσει με τον κ.Τσίπρα να τοποθετηθεί πρώτος στο ψηφοδέλτιο. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μάλιστα έκαναν λόγο για προσωπικές επαφές του πρωθυπουργού με τον κ.Γραμματικάκη, σε μία κίνηση που θα συμβόλιζε τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Το αφήγημα αυτό όμως δεν «περπάτησε» , παρά μόνο μερικά 24ωρα. Ο ίδιος ο Γιώργος Γραμματικάκης τόσο στα σοσιαλ μίντια όσο και σε συνεντεύξεις του διέλυσε τα όποια σενάρια ενέπλεξαν το όνομά του με το κόμμα του κ.Τσίπρα.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του πρώτου θέματος εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να «κλείσει την πόρτα» στον ΣΥΡΙΖΑ.


«...Το θεώρησα χρέος μου να έχω μια ξεκάθαρη θέση για να μην παρατείνεται η ενοχλητική διαρροή του ονόματός μου μια στην 1η, μια στη 2η, στην 8η θέση. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά....Με αιφνιδίασε η διαρροή που συνεχιζόταν επί ημέρες χωρίς να ξέρω τι ήταν αλήθεια ή ψέματα. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον πρωθυπουργό και τον ευχαρίστησα για την πρόταση και εκεί έμεινε» πρόσθεσε ο κ. Γραμματικάκης.

- Δεύτερον, η επικοινωνιακή διαχείριση της έντασης με την Τουρκία. Χωρίς ποτέ να υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση περί αυτού, ο κ.Τσίπρας διέκοψε την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα και συγκάλεσε εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου το ΚΥΣΕΑ.

Έστω και με σχετικά «κομψό» τρόπο, οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να δραματοποιήσουν μία κατάσταση, η οποία όμως από μόνη της δεν προσφερόταν για κάτι τέτοιο, όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια. Μπορεί ασφαλώς η κατάσταση με την γειτονική χώρα να απαιτεί προσοχή και μετρημένες κινήσεις, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί επικοινωνιακές «κορώνες».

- Τρίτον, το ζήτημα της τηλεμαχίας. Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί τις τελευταίες ώρες να στρέψει την πολιτική ατζέντα στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο ελάχιστα είναι η αλήθεια αφορά τους πολίτες. Ποιος θέλει ή δε θέλει το debate είναι κάτι το οποίο δεν βρίσκεται στα θέματα που απασχολούν τον μέσο Έλληνα και ουσιαστικά είναι ζήτημα της μιας μέρας, όπως συνηθίζεται να λέγεται.

Με τον χρόνο να μετράει εις βάρος του, ο κ.Τσίπρας προσπαθεί καθημερινά να πατήσει σε θέματα, με τα οποία ασχολούνται πολλοί λίγοι, επιχειρώντας να δημιουργήσει σκηνικό έντασης με την ΝΔ.

Αν λοιπόν εξαιρέσουμε την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, όταν και Τσίπρας Μητσοτάκης θα βρεθούν στις Βρυξέλλες για την σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και του ΕΛΚ αντίστοιχα, όπου το θέμα των τουρκικών προκλήσεων αναμένεται να κυριαρχήσει, τότε γίνεται αντιληπτό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ απομένουν μόλις δύο εβδομάδες για να αντιστρέψει το κλίμα. Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε δείχνει να «τσιμπάει» στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει ουσιαστικά την τακτική που τον οδήγησε στην ευρεία νίκη των ευρωεκλογών.

Είναι προφανές λοιπόν ότι ο κ.Τσίπρας ψάχνει ακόμα και σήμερα τα πατήματα του, ώστε να αποδείξει στην πράξη ότι «το παιχνίδι γυρίζει»...

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]