Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι μετανάστες θα επιλέγουν τη χώρα που δεν θα πάνε!


Απόφαση-σταθμός του Δικαστηρίου της Ε.Ε.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ), με μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, απεφάνθη ότι οι αιτούντες άσυλο έχουν δικαίωμα να αρνηθούν να μεταφερθούν σε άλλη χώρα-μέλος της Ε.Ε., εφόσον οι συνθήκες διαβίωσης εκεί είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Όπως επεσήμανε το Δικαστήριο στην ανακοίνωσή του, αυτό ενδέχεται να ισχύει σε περιπτώσεις «ακραίας φτώχειας», εξαιτίας των οποίων ο αιτών άσυλο θα στερηθεί βασικές ανάγκες του, όπως η τροφή, η υγιεινή και η στέγαση.

Το Δικαστήριο της Ε.Ε. έλαβε την απόφαση αυτή αφού εξέτασε, μεταξύ άλλων, την υπόθεση ενός πρόσφυγα από την Γκάμπια, ο οποίος αρχικά έφτασε στην Ιταλία, αλλά στη συνέχεια μετέβη στη Γερμανία, όπου υπέβαλε αίτηση για την παροχή ασύλου.


Όταν οι γερμανικές Αρχές τού ζήτησαν να επιστρέψει στην Ιταλία, προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας να παραμείνει στη χώρα με την αιτιολογία ότι οι συνθήκες διαβίωσης στην Ιταλία δεν είναι ικανοποιητικές. Παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες διαβίωσης στην Ιταλία είναι χειρότερες σε σχέση με αυτές στη Γερμανία, αυτό δεν είναι αρκετό για να γίνει δεκτή η προσφυγή του, εκτίμησε το Δικαστήριο, ενώ πρόσθεσε ότι οι συνθήκες διαβίωσης στη χώρα εισόδου θα πρέπει να ισοδυναμούν με ακραία φτώχεια για να αποφευχθεί η επιστροφή ενός αιτούντα άσυλο σε αυτή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]