Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζάεφ: H Ελλάδα να πει αν ομιλείται «μακεδονική» γλώσσα στο έδαφός της


Στην παραδοχή ότι η Ελλάδα με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνώρισε την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» στα Σκόπια προέβη εκ νέου ο πρωθυπουργός της γείτονας χώρας Ζόραν Ζάεφ, ρίχνοντας παράλληλα το «μπαλάκι» στην ελληνική πλευρά και καλώντας την να απαντήσει αν ομιλείται και στο ελληνικό έδαφος «μακεδονική» γλώσσα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο κρατικό σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA, ο κ. Ζάεφ αναφερόμενος στις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στη Βόρεια Ελλάδα από τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς και από τις συνεχόμενες αναφορές της σκοπιανής πλευράς σε «μακεδονική γλώσσα», σημείωσε ότι η Συμφωνία των Πρεπών είναι ξεκάθαρη.

«Η Συμφωνία είναι ξεκάθαρη και μπορεί να εξηγηθεί πολύ εύκολα αν υπάρχει κλίμα αμοιβαίας φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Το πρώτο γεγονός είναι ότι η "μακεδονική γλώσσα" έχει γίνει αποδεκτή στη Συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια στιγμή αποτελεί ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι ανήκει στις σλαβικές γλώσσές. Η "μακεδονική" γλώσσα είναι η γλώσσα που μιλούν οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας και της διασποράς της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Στη συνέχεια τόνισε ότι η «μακεδονική» είναι διαφορετική από την ελληνική κληρονομία και επικαλούμενος το πνεύμα της καλής γειτονίας και της φιλίας, ανέφερε ότι πρέπει να μπορεί να υπάρξει κατανόηση τέτοιων θεμάτων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτησε υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει απαντήσει αν στο έδαφός της ομιλείται η «μακεδονική» γλώσσα. «Είναι δικαίωμα της Ελλάδας, αυτοί θα πρέπει να το σχολιάσουν. Με την απροσεξία μας μπορούμε να προκαλέσουμε άβολες καταστάσεις καθώς η Συμφωνία είναι καθαρή και ακριβής. Εμείς οι πολιτικοί πρέπει να την εφαρμόσουμε πρώτα για να την εφαρμόσουν έπειτα και οι πολίτες των χωρών μας», συμπλήρωσε ο σκοπιανός πρωθυπουργός.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Η "μακεδονική" γλώσσα είναι η γλώσσα που μιλούν οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας και της διασποράς της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά."


    Εδω τιθεται και η "λογικη βαση" για την ..."απαντηση"!

    Αν υπαρχει "διασπορα" της "Βορειας Μακεδονιας" ΚΑΙ στην Ελλαδα,τοτε σαφως και ομιλειται

    "μακεδονικη" γλωσσα εντος της Ελλαδας!

    Συνεπως, για να αποδειχθει το γεγονος οτι ομιλειται "μακεδονικη" γλωσσα εντος των συνορων μας,

    θα πρεπει πρωτιστως να αποδειχθει οτι υπαρχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΥΛΕΤΙΚΗ "μειονοτητα" και συγκεκριμενα

    "μακεδονικη"!!

    Ανεξαρτητως αν την αναγνωριζει η Ελλαδα ή οχι!!

    Δεν σημαινει οτι επειδη δεν την αναγνωριζει η Ελλαδα,αυτοματως δεν υφισταται!!

    Διοτι η Ελλαδα καποτε δεν αναγνωριζε ουτε "μακεδονικη" γλωσσα ουτε "μακεδονικη εθνοτητα",αλλα

    στο τελος αναγνωρισε τα παντα!!

    Που σημαινει οτι "μακεδονικη" γλωσσα και εθνοτητα υφιστανται, απλως εμεις δεν θελαμε να τις

    αναγνωρισουμε!!

    Κατι παρομοιο θα γινει και με την "μακεδονικη" μειονοτητα!!

    Θα την αναγνωρισουμε ,διοτι οι "συμμαχοι" μας ισχυριζονται οτι ...υφισταται!!

    Οπως ακριβως υφιστανται η "μακεδονικη" εθνοτητα και γλωσσα!!

    Στην ουρα θα κολλησουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]