Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καμμένος στη Β Εθνική της FYROM


Πονηρός ο βλάχος. Αφού, σου λέει, γκρεμίζεται το κόμμα. Αφού, σου λέει, γκρεμίζομαι κι εγώ. Αφού, σου λέει, η συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει μερικούς μήνες πριν από τις εκλογές.

Αφού σου λέει, έτσι έχω χρόνο αρκετό. Να αλλάξω και να μεταμορφωθώ Να κόβω βόλτες. Να σουλατσάρω, ιπτάμενος, στον ουρανό. Να πηγαινοέρχομαι ως ένστολος υπουργός. Αφού, σου λέει, θα ανταλλάσσω χειραψίες και θα φωτογραφηθώ με το παγκόσμιο star system των πολιτικών. Ε για όλα αυτά ας κάνω και μερικές κωλοτούμπες, αρκεί εγώ να περνάω καλά. Μέχρι την τελική κρίση έχουμε καιρό.

Ετσι από τη μια έβαζε πλάτες στον αριστερό. Από την άλλη έχτιζε οχυρωματικά, πατριωτικά, τείχη εναντίον των Πρεσπών. Ετσι και αφού προηγουμένως ξεχαρμάνιασε με τον αριστερό πρωθυπουργό. Ετσι αφού στο κρεβάτι της εξουσίας βρέθηκε καιρό. Τότε από τη μια στιγμή στην άλλη, από σύμμαχος, φίλος και κολλητός, ανακαλύπτει συνωμοσία, μειοδοσία και προδοσία. Κι έτσι τη μία ημέρα η Ελενα (φερ ειπείν) Κουντουρά είναι ωραία και σπουδαία. Και την άλλη ημέρα η ίδια Ελενα Κουντουρά είναι σπάταλη και περίπου βασιλοχουντικιά.

Αίλουρος ο βλάχος. Αίλουρος και πονηρός. Γιατί το σχέδιο είναι απλό. Τόσο απλό, τόσο απλοικό και τόσο φανερό όπως περίπου «τι κάνει νιαου νιάου στα κεραμίδια» των Πρεσπών. Τώρα, σου λέει, θα στρίψω προς τα δεξιά. Ε και λίγο πιο πέρα προς την ακροδεξιά. Τώρα θα συμμαχήσω με Μπαλτάκο, Καρατζαφέρη και όλους αυτούς τους ξέμπαρκους δεξιοπολιτικούς. Ωστε εμείς ως καθαρή δεξιά, μπας και τσιμολογήσουμε ψηφουλάκια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα γαλάζια μαντριά.


Και όχι μόνο από εκεί. Ισως τσιμπολογήσω και από Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και «Χρυσή Αυγή». Αφού, σου λέει, όλοι είναι εναντίον Πρεσπών. Γιατί κι εγώ να μην κάνω καριέρα με πρόσημο Μακεδονικό; Γιατί να μην επωφεληθώ απ αυτό τον ορυμαγδό; Γιατί να μην λάβω κι εγώ τα απαραίτητα ψηφουλάκια που θα εξασφαλίσουν την επανεκλογή μου και την επιστροφή μου στα πάτρια, δεξιά εδάφη;

Και δεν είναι μόνο αυτό. Γιατί αφαιρώντας ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία ίσως καταφέρω να εμποδίσω αυτοδυναμία Κυριάκου Μητσοτάκη. Αρα από τη μια θα είμαι, όπως πάντα, πεντακάθαρος Δεξιάς. Αρα από την άλλη θα μου χρωστάει ο Αλέξης Τσίπρας γι αυτό τον ιερό σκοπό. Εγώ τους φίλους μου δεν τους ξεχνώ. Θα ρίχνω μπινελίκια εναντίον των «πρώην πολιτικών εραστών» Αλλά Αλέξη μου να ξέρεις. Ολα αυτά είναι στάχτες στα μάτια των οπαδών. Αρα έτσι στο παιχνίδι θα βρεθώ. Και άρα ποιος ξέρει τι άλλο θα καταφέρω ώστε για μια ακόμα φορά ως μεγάλος παίκτης να αναρριχηθώ.

Καταλάβατε; Μα φυσικά. Περίπου τέσσερα χρόνια με την αριστερά για τη σωτηρία της πατρίδας. Και τώρα με δεξιά και ακροδεξιά πάλι υπέρ πατρίδας. Τότε εχθροί ήταν οι Μνημονιακοί, ο Σόιμπλε και η Μέρκελ. Τώρα εχθροί της πατρίδας είναι οι χτεσινοί αριστεροί κολλητοί που με τόση ευκολία παραδίδουν την ονομασία της Μακεδονίας σ αυτούς τους άθλιους Σκοπιανούς. Τότε υπέρ αμερικανικού Πενταγώνου και ΝΑΤΟ. Τώρα στην αντίσταση εναντίον αμερικανικής υποτέλειας και εξάρτησης από ξένα κέντρα συνωμοσίας.

Τι είναι όλο αυτό το κουβάρι το πονηρό, νεοελληνικό και παρανοικό; Μα φυσικά ο Πάνος Καμμένος ο γνωστός. Που μέσα στη δίνη του φιλοτομαρισμού και την ασυγκράτητη μανία του για εξουσία θέλει να ξεχνάει μια ρήση νεοελληνική. Γνωστή από τον έσχατο, πιο ακραίο γεωγραφικό σημείο της Κρήτης μέχρι τα βόρεια σύνορα της ελληνικής Μακεδονίας.

Μια ρήση που λέει «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις του νοικοκύρη». Εκεί εκεί στη Β Εθνική όχι Ελλάδος αλλά της FYROM των Σκοπίων. Λες;

Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]