Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μοιραίοι και λίγοι


Του Άγη Βερούτη

Δυστυχώς, μοιάζει αναπόφευκτο ότι 151 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που δεν έχουν επιλεχθεί από τους Έλληνες ψηφοφόρους, απεμπολούν σε μια ψηφοφορία 2.500 χρόνια ελληνικής ιστορίας, ποιος ξέρει με τι ανταλλάγματα όπως υπονόησε ο Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο που προκάλεσε την "παραίτηση" Κοτζιά από τον Τσίπρα, με την επιστολή Κοτζιά που κρατιέται μυστική από την κυβέρνηση.

Όπως αναγράφει το άρθρο 7 της συμφωνίας των Πρεσπών, που θα κυρώσουν 151 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με τους όρους "Μακεδονία" και "Μακεδονικός" θα ορίζονται "H επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους. Με την δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά". Αν υπάρχει περιεκτικός ορισμός του έθνους, είναι αυτός.

Πουθενά όμως δεν αναγνωρίζεται ως Μακεδονικός ή Μακεδονία η πραγματική Μακεδονία, η ελληνική.

Πάμε λίγο στα επιμέρους.

Τους 151 βουλευτές αυτούς δεν τους έχουν επιλέξει οι Έλληνες ψηφοφόροι. Από την πρώτη εκλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, πάρα πολλοί βουλευτές της πρώτης περιόδου εκδιώχθησαν από τον Τσίπρα στις δεύτερες εκλογές του Σεπτεμβρίου, και άρα οι επιλογές των ψηφοφόρων δεν αντικατοπτρίζονται στην σημερινή σύσταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.


Είναι βέβαιον ότι πολλοί από όσους μπήκαν στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στις δεύτερες εκλογές, δεν είχαν στο παρελθόν ζητήσει τον σταυρό από τους έλληνες ψηφοφόρους, ή αν τον είχαν ζητήσει, δεν τον έλαβαν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ότι μετά τις προγραφές των Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου, και Βαρουφάκη, καθώς και πολλών άλλων που εκδιώχθησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, μπήκαν στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ άνθρωποι οι οποίοι δεν υπήρχε περίπτωση να ψηφιστούν από τους Έλληνες ψηφοφόρους. Αυτοί το ξέρουν αυτό και λιβανίζουν τον Τσίπρα που τους διόρισε βουλευτές και νιώθουν την υποχρέωση να τον ακολουθούν σαν τα πιστά σκυλιά, όπως και το κάνουν.

Αυτό σημαίνει ότι θεωρούν ότι δεν έχουν ηθική ευθύνη απέναντι στους ψηφοφόρους τους καθώς ποτέ δεν έλαβαν σταυρούς προτίμησης για να μπουν στη Βουλή, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τις λίστες εκλογής. Κανένα άλλο σοβαρό κόμμα δεν έκανε τέτοιες σαρωτικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια και μάλιστα στη σειρά εκλογής. Η ΝΔ μάλιστα άφησε άθικτα και τα ονόματα και την σειρά εκλογιμότητας των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια (με ίσως ελάχιστες εξαιρέσεις ανθρώπων που μόνοι τους αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.)

Το αποτέλεσμα αυτής της μικρής κοινοβουλευτικής εκτροπής, δηλαδή να εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ ανθρώπους που δεν είχαν δοκιμαστεί στην σταυροδοσία, με τη λίστα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 ως μια τεράστια λίστα επικρατείας, μας έχει οδηγήσει στη σημερινή καταστροφική για την Ελλάδα κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, από τα πίστα σκυλιά του Τσίπρα που νιώθουν πως του χρωστούν την εκλογή τους στο κοινοβούλιο χωρίς να έχουν διεκδικήσει οι ίδιοι ποτέ την ψήφο των ψηφοφόρων, ή αν το έκαναν δεν την πήραν σε επαρκή βαθμό. Ψάξτε λίγο να δείτε πόσους σταυρούς πήρε η γραφική κ. Αυλωνίτου. Θα εκπλαγείτε από το γεγονός ότι αυτή θα ψηφίσει ενάντια στα συμφέροντα της χώρας και στις απόψεις του 80% των Ελλήνων πολιτών.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι πολύ λίγοι. Είναι μικροί. Δεν τους νοιάζει η άποψη του λαού διότι δεν τους έβαλε ο λαός εκεί. Ο Τσίπρας τους έβαλε και γι’αυτό και μπορεί και παραμένει στην κυβέρνηση χωρίς απώλειες και γι’αυτό όλοι τους ψηφίζουν ναι σε οτιδήποτε και να τους σερβίρει, χωρίς να νοιάζονται για να εκπροσωπήσουν τις απόψεις και θέσεις του ελληνικού εκλογικού σώματος.

Είναι πολύ λίγοι και είναι και μοιραίοι.

Δεν νομιμοποιούνται ως πραγματικοί εκπρόσωποι του ελληνικού λαού. Δεν νομιμοποιούνται να ψηφίσουν την κύρωση μιας διεθνούς συνθήκης που θα βρίσκεται πάνω από τους νόμους της χώρας μας. Δεν νομιμοποιούνται να να ψηφίσουν καθώς δεν ψηφίστηκαν.

Να δούμε από αύριο πώς θα ξανακυκλοφορήσουν στα χωριά τους και τις πόλεις τους.

Ειδικά εκείνοι που προέρχονται από τη Μακεδονία.

Την αληθινή Μακεδονία.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]