Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μακεδονία στον εθνικό ύμνο των αλβανοσλάβων και τα σύνορα στο Αιγαίο


Ο Πάνος Καμμένος που έχει βαλθεί να μας τρελάνει, η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Μαδούρο και το νέο στρατηγικό δόγμα της Τουρκικής Ακτοφυλακής

Ο Πάνος Καμμένος βάλθηκε να μας αποτρελάνει… Ήμασταν που ήμασταν δηλαδή, με όσα συμβαίνουν, ο Καμμένος θέλει να δώσει το τελειωτικό πλήγμα. Καταφέρεται εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση και να μη υπάρχει συμφωνία.

Τώρα ενεδύθη την στολή των Μακεδονομάχων. Με την λατρεία που έχει στις στολές, δεν θα εκπλαγώ αν τον δω στην Βουλή, με την στολή του Παύλου Μελά.

Μαδούρο: «Άνδρες και γυναίκες της Βενεζουέλας υψώστε το λάβαρο του αγώνα». Ο στυγνός δικτάτορας της Βενεζουέλας, καλεί τους συντρόφους να αγωνιστούν κατά των Βενεζουλάνων πατριωτών.

Υπάρχει μια περίεργη σιωπή από την κυβέρνηση. Θα ανταποκριθεί στην έκκληση του Μαδούρο για συστράτευση; Ή λόγω της καπιταλιστικής στροφής, ξεπουλούν και τον σύντροφό τους; [Χάνουμε και το φτηνό πετρέλαιο, που μας είχε διαβεβαιώσει ο Τσίπρας πως είχε εξασφαλίσει].

Πάντως, οι Νίκος Παππάς και Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ενημερώσουν τον λαό. Είμαστε με τον σύντροφο της Αριστεράς Μαδούρο, ή με τους Αμερικανούς που δεν τον θέλουν; [Ο Ρουβίκωνας τι λέει;]

Τελικά, αμέριστη στήριξη προσέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Νίκολας Μαδούρο, δια του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Πάνου Σκουρλέτη. Η κυβέρνηση το απέφυγε, για να συνεχίσει το διπλό παιχνίδι, ότι το κόμμα μόνο είναι με τον Μαδούρο, λες και η κυβέρνηση δεν είναι το κόμμα. Πάντως, έστω και έμμεσα, η Ελλάδα συγκαταλέγεται μέσα στις 5-6 χώρες που υποστηρίζουν έναν δικτάτορα που πυροβολεί στο ψαχνό και σκοτώνει διαδηλωτές.


Κάθε μέρα που περνά, όλο και κάτι απαράδεκτο διαπιστώνεται με την Συμφωνία των Πρεσπών, και συνεχίζεται το ερώτημα: Πώς υπέγραψαν τέτοια συμφωνία, Τσίπρας και Κοτζιάς; Δεν την διάβασαν προηγουμένως;

Ο εθνικός ύμνος των Αλβανοσλάβων, παρέμεινε αμετάβλητος, και περιέχει τη λέξη "Μακεδονία" ως χώρα, τέσσερις φορές: «Σήμερα στη "Μακεδονία" γεννιέται ένας νέος ήλιος ελευθερίας», αρχίζει ο ύμνος και τελειώνει με: «"Μακεδονία" ελεύθερη, ζει ελεύθερα». Παραμένει αναλλοίωτος.

Το νέο στρατηγικό δόγμα της Τουρκικής Ακτοφυλακής για την περίοδο 2019-23 που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η περιοχή ευθύνης στη θάλασσα του Αιγαίου δεν περιορίζεται από χωρικά σύνορα. Ειδικότερα, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν καθορισμένα -με συμφωνίες με την Ελλάδα- θαλάσσια σύνορα και δεν υπάρχουν όρια».

Αυτό βρίσκει σύμφωνο τον Α. Τσίπρα. Είχε δηλώσει προ καιρού: «Υπάρχουν σύνορα στην θάλασσα, και δεν το ξέρω»; Πόσα πράγματα δεν ξέρεις πρωθυπουργέ μου… Πού να φανταστείς κι εσύ ότι με εφόδιο τις καταλήψεις και την καθοδήγηση της Μέρκελ θα γινόσουν πρωθυπουργός ενός υπερήφανου λαού [που ξέχασε την υπερηφάνεια στον μπαούλο].

Πολύ εύστοχο το χθεσινό σημείωμα του Γιώργου Μητράκη, στη Voria.gr, με τίτλο "Τσιτσιπάς, Λάνθιμος και Αντετοκούμπο βάζουν την Ελλάδα μπροστά". Πρόκειται για τρία ταλέντα, που προχώρησαν χωρίς καμιά απολύτως βοήθεια από το κράτος. Και θα τρέξουν όλοι τώρα να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Ξεπέρασαν τους Σύρους οι Τούρκοι που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Νορβηγία. Τρεις στους 10 που ζήτησαν άσυλο στην Νορβηγία εντός του 2018, ήταν από την Τουρκία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας (TÜİK), το 2017 μετανάστευσαν από την Τουρκία 253.640 άτομα, παρουσιάζοντας μια αύξηση 42,5% σε σχέση με το 2016.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]