Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χώρα-φρενοκομείο ή φάρμα ηλιθίων;


Όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες, είναι χωρίς προηγούμενο. Η δόλια Ελλάδα, η Ελλάδα που έχει βιώσει έναν εμφύλιο πόλεμο και μια επταετή δικτατορία, βρίσκεται υποχρεωμένη να υφίσταται απίστευτες ταπεινώσεις και εξωφρενικές καταστάσεις. Εξαιτίας μιας χούφτας ιδεοληπτικών που πάσχουν από εξουσιομανία. Οι οποίοι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να διατηρήσουν την καρέκλα…

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την προχθεσινή, επαίσχυντη και απολύτως καταδικαστέα, επίθεση με βόμβες μολότοφ στο σπίτι της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη στα Γιαννιτσά λέγοντας, ανάμεσα στ’ άλλα, "…Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας…"!

Ο ίδιος άνθρωπος, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, περίπου ενάμιση χρόνο νωρίτερα, τον Ιούλιο 2017, απαντούσε από την πρωθυπουργική καρέκλα σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Κ. Τζαβάρα για την κατασκευή βομβών στα πανεπιστήμια, "Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;"! Όταν δε ο βουλευτής της ΝΔ, πολύ λογικά, απάντησε ότι "Καίνε κόσμο" ο κύριος Τσίπρας αποφάνθηκε (σαν ειδικός άραγε;): "Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ. Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν;"!
Είτε αστειευόταν, είτε ειρωνευόταν, είτε σάρκαζε, είτε μιλούσε απολύτως σοβαρά, αυτή ήταν η απάντηση ενός πρωθυπουργού Ευρωπαϊκής χώρας, μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου της, μέσα το ιερό, στο άδυτο της Δημοκρατίας! Όσο και αν μοιάζει εκπληκτικό και απολύτως απίστευτο…

Ο ίδιος άνθρωπος αυτές τις ημέρες ζητά από συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους βουλευτές (ποιοι είναι ποιοι μην το πολυψάχνετε διότι, πλην ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, έχει χαθεί η μπάλα) να επικυρώσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.


Μια συμφωνία η οποία δίνει το δικαίωμα στο γειτονικό κρατίδιο να χρησιμοποιεί την ονομασία "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας". Την ίδια στιγμή κατά την οποία προσδιορίζει ότι οι κάτοικοι της χώρας αυτής μπορούν ν’ αποκαλούνται "Μακεδόνες" (σκέτα), να χρησιμοποιούν την "Μακεδονική" (σκέτα) γλώσσα και να έχουν την "Μακεδονική" εθνικότητα (ή/και ιθαγένεια)! Πόσο λογικό ή, έστω, πειστικό σας φαίνεται αυτό; Θα σκεφτόσασταν ποτέ την πιθανότητα να ψηφίσετε μία τέτοια συμφωνία;

Μια άλλη πρόβλεψη της Συνθήκης (ναι, περί διμερούς και όχι διεθνούς συνθήκης πρόκειται) είναι πως οι διεθνείς κωδικοί χώρας για τις πινακίδες των αυτοκινήτων θα είναι ΝΜ (North Macedonia) και ΝΜΚ (North Makedonia). Σε όλες τις άλλες χρήσεις (π.χ. εμπορικές σφραγίδες, internet domain κ.ά.) θα παραμείνουν ως έχουν σήμερα. Δηλαδή θα χρησιμοποιούνται τα ΜΚ και MKD (Makedonia σκέτο), όπως έχουν αποδοθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ΔΟΤ)! Πόσο περίεργη είναι αυτή η διευθέτηση; Γιατί δεν αλλάζει η τυποποίηση συμβόλων του κρατιδίου παρά μόνο στις πινακίδες κυκλοφορίας;

Για ποιον λόγο τους παραχωρεί η Ελλάδα το δικαίωμα χρήσης τους "γυμνού" ονόματος "Μακεδονία" στην συντριπτική πλειοψηφία των χρήσεων; Μήπως υπάρξει αθέτηση της συμφωνίας από την FYROM, μετά την επικύρωση από την Ελληνική Βουλή;

Η ίδια αυτή συμφωνία περιλαμβάνει ρητή και ανέγκλητη δέσμευση της FYROM (δεύτερο μέρος) να υλοποιήσει όλες τις προβλέψεις που αυτή προβλέπει και να κυρώσει όλες τις συνταγματικές αλλαγές, πριν η σύμβαση έλθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς επικύρωση (παρά τ' αντιθέτως θρυλούμενα, η κύρωση από την Ελληνική πλευρά έχει επιτευχθεί με την υπογραφή της από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και απαιτείται επικύρωση από την Βουλή).

Δηλαδή, η συμφωνία προέβλεπε να έχει η Ελληνική Βουλή την δυνατότητα να ελέγξει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, πριν συναινέσει! Όπως θα ήταν και το λογικό..

Παρ' όλη την παραπάνω πρόβλεψη όμως, οι Σκοπιανοί έθεσαν (και η Ελληνική πλευρά δέχθηκε αδιαμαρτύρητα) αυθαίρετη αίρεση να επικυρώσουν τις αλλαγές στο Σύνταγμά τους, όχι μόνο αφού θα έχει επικυρώσει την συμφωνία η Ελλάδα, αλλά και θα έχει γίνει δεκτό το κρατίδιο, στους κόλπους του ΝΑΤΟ!

Άρα η FYROM θα συμμορφωθεί προς τις επιταγές της Συμφωνίας των Πρεσπών, μόνο εφόσον θα έχει "εισπράξει" το κυριότερο μέρος των ανταλλαγμάτων που αυτή προβλέπει! Αν αυτό σας μοιάζει σαν μια μεγάλη κοροϊδία και ένα καίριο εξευτελισμό της Ελλάδας, είναι επειδή είναι ακριβώς αυτό!

Το συγκεκριμένο σημείο όμως, δεν είναι το μοναδικό στο οποίο το κρατίδιο παραβιάζει κατάφορα τα συμφωνηθέντα και "φτύνει κατάμουτρα" τον "μεγάλο διαπραγματευτή" και, στο πρόσωπό του ως πρωθυπουργού της, την Ελλάδα.

Η σύμβαση προβλέπει, ρητά και κατηγορηματικά, ότι το μέχρι τώρα "συνταγματικό όνομα" της FYROM και ο (σκέτος) όρος "Μακεδονία" θα πρέπει να αλλάξει σε όλα τα άρθρα του συντάγματος της γειτονικής χώρας. Παρέχοντας μάλιστα ξεκάθαρη αναφορά για τις περιπτώσεις όπου αυτό, δεν προβλέπεται.

Η κυβέρνηση της FYROM όμως, προφανώς επειδή έχει τους λόγους της αλλά και την απαραίτητη κάλυψη, είτε από την Ελλάδα, είτε από τον ξένο παράγοντα, είτε και από τους δύο, θεώρησε σωστό να μην πραγματοποιήσει αλλαγές στο προοίμιο του συντάγματος της χώρας της. Προοίμιο το οποίο όμως, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτού του συντάγματος και έπρεπε ν’ αλλάξει. Για να έχει ισχύ η συμφωνία…

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για δύο κατάφωρες παραβιάσεις της συμφωνίας, εκ μέρους FYROM, πριν καν αυτή εφαρμοστεί. Παραβιάσεις οι οποίες, εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που δημιουργούν, στερούν από την Ελληνική Βουλή την δυνατότητα να ελέγξει, δια της παρουσίας του οριστικού κειμένου του αναθεωρημένου συντάγματος της γείτονος (επαναλαμβάνω, οι Σκοπιανοί αρνούνται να το αναθεωρήσουν επίσημα, δηλ. να εκτελέσουν τις δικές του υποχρεώσεις βάση της συμφωνίας, αν δεν γίνουν δεκτοί στο ΝΑΤΟ).

Παρ’ όλα αυτά, ο κυνικός αλλά χωρίς ίχνος διάθεσης να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας του Αλέξης Τσίπρας, ζητεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο να επικυρώσει αυτή την επαίσχυντη συμφωνία.

Δυστυχώς, βρίσκει πρόθυμους και χρήσιμους ηλίθιους (σύμφωνα με τον προσφιλή στον πρωθυπουργό Λένιν), έτοιμους να ξεπουλήσουν την χώρα είτε για μια καρέκλα, είτε έναντι κάποιου άλλου (λέγε με συμμετοχή στην "Νέα Κεντροαριστερά";) ευτελούς και πάμφθηνου ανταλλάγματος! Τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι πρόθυμοι και χρήσιμοι, νομίζουν πως με αυτόν τον τρόπο κατορθώνουν να συνεχίσουν την παραμονή τους στην εξουσία για λίγους ακόμη μήνες και να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον!

Προφανώς όλοι τους πιστεύουν ότι ζουν είτε σε χώρα τρελών, είτε σε φάρμα ηλιθίων!

Εσείς τι πιστεύετε; Ποια απάντηση θα πρέπει να πάρουν;

Όλοι τους! Χωρίς καμία εξαίρεση!

Πέτρος Λάζος
Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Έχουν διαλύσει τα πάντα από παιδεία,άμυνα,υγεία,εδαφική ακεραιότητα,συγκοινωνίες και νομίζουν πως συνεχίζοντας να λένε ψέμματα πως λειτουγεί η παιδεία,η υγεία,οι αστικές συγκοινωνίες πως δεν χάσαμε εδαφική ακεραιότητα,πως σώζουν την χώρα θα σωθούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]