Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου: Ξεκινάμε γεωτρήσεις στην Κύπρο τον Φεβρουάριο


Γεωτρήσεις στην Κύπρο τον ερχόμενο Φεβρουάριο προανήγγειλε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τα κατεχόμενα όπου πραγματοποιεί «παράνομη» επίσκεψη, τονίζοντας πως αυτή θα είναι και η απάντηση στις μονομερείς ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Σύμφωνα με τον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Omega Live, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, από την Κερύνεια όπου αναγορεύθηκε σε διδάκτορα του «αμερικανικού πανεπιστημίου», αναφέρθηκε στο Κυπριακό επιρρίπτοντας ευθύνες στην ε/κ πλευρά, υποστηρίζοντας πως «έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο στον Κραν Μοντανά, κάτι που διαπίστωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και η ΕΕ».

Ο κ. Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «όνειρο» την επανέναρξη νέων διαπραγματεύσεων επαναλαμβάνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι και το ψευδοκράτος έδειξαν ειλικρίνεια για τη λύση.

Ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε πως θα είναι «χάσιμο χρόνου η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στην παρούσα φάση» προσθέτοντας πως όλες οι επιλογές είναι πλέον στο τραπέζι.


Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε την πρόθεση της Τουρκίας να ξεκινήσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, τονίζοντας πως η Άγκυρα «δεν κλείνει τα μάτια της στην έναρξη γεωτρήσεων από την ελληνοκυπριακή πλευράς».

Τις επόμενες μέρες φτάνει το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας και θα ξεκινήσει γεώτρηση στην τουρκική ΑΟΖ και τις περιοχές στις οποίες "αδειοδοτήθηκε" η Τουρκία από ψευδοκράτος, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας πως "η γεώτρηση θα ξεκινήσει όποιος και να πει, ό,τι και να πει".



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]