Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για ένα νέο πατριωτισμό...


Ο μέγας σοφός Κωνσταντίνος Τσάτσος είχε γράψει ότι η ιστορία μας θα ήταν πιο διδακτική, αν μαθαίναμε από τα λάθη μας.

Σήμερα 25 Ιανουαρίου είναι η επέτειος της... πρώτης φοράς αριστερά, με ενισχυμένη δόση από Καμμένο.
Όταν ο ελληνικός λαός έδωσε βάση στα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" ανεπάγγελτων τσαρλατάνων. Για να γλυτώσει τον... ΕΝΦΙΑ και να ξεμπερδέψει με το... παλιό!

Δεν πρόσεξε πως, αυτοί που φορούσαν την προβιά του νέου, στις ιδέες και τις πρακτικές ήταν χειρότεροι από τους χειρότερους... παλιούς.

Και για να γλυτώσουμε το mail Χαρδούβελη φορτώσαμε στις πλάτες του ελληνικού λαού ένα νέο μνημόνιο, δεσμεύσαμε την περιουσία του δημοσίου για τα επόμενα 100 χρόνια και συμφωνήσαμε σε εξοντωτικά πλεονάσματα τα οποία στραγγαλίζουν την ανάπτυξη και την προοπτική της χώρας.

Είχαμε, βέβαια, ανάσες αξιοπρέπειας, δε λέω...

Σήμερα, όμως, ψηφίζεται και η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία "σακατεύει την Μακεδονία" . Δεν τα λέω εγώ, ο Ζουράρις τα είπε, που στηρίζει την... αριστερή κυβέρνηση με ενισχυμένη δόση από Κουντουρά και Παπακώστα!

Έχει αναλυθεί επαρκώς γιατί η συμφωνία αυτή δεν είναι απλώς κακή. Είναι επικίνδυνη για το μέλλον του ελληνισμού.


Όταν υποχωρήσει ο θυμός και η συμφωνία θ' αρχίσει να παράγει αποτελέσματα, κάθε μέρα θα διαπιστώνουμε σε τι περιπέτεια έβαλε τη χώρα αυτός ο ετερόκλητος συνασπισμός των εξουσιομανών που ασκεί την εξουσία, με δική μας ευθύνη.

Οι Σκοπιανοί θα αποθρασυνθούν.

Θα ζούμε καθημερινά τις προκλήσεις τους, θα χρειάζεται να απαντάμε στις συνεχείς διεκδικήσεις τους, θα βιώνουμε (και στην Βόρεια Ελλάδα και τη Μακεδονία ακόμα περισσότερο) τα προβλήματα με τα εμπορικά σήματα και το επιχειρείν...
Άνοιξε η κερκόπορτα.

Ο εθνικός μας ποιητής έγραψε ότι το Έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό.

Καιρός να σταματήσουμε να ζούμε με βολικά ψέμματα κι γλυκιές αυταπάτες και ν’ αντικρίσουμε την αλήθεια.

Η εθνική ταπείνωση που φέρνει η συμφωνία των Πρεσπών, ας αποτελέσει την αφορμή για την δημιουργία ενός νέου, υγιούς και αληθινού πατριωτισμού που να στηρίζεται σε αρχές και αξίες με τις οποίες μεγαλούργησε ο ελληνισμός.

Πρώτος στόχος ν΄ απομονωθούν τα άκρα, οι ακραίοι και οι εθνομηδενιστές.

Αυτή η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών ας αποτελέσει την αρχή μιας εθνικής αφύπνισης.

Καμιά συμφωνία δεν μπορεί να επικρατήσει επί των δικαίων μας.

Καμιά συμφωνία δεν μπορεί να «σακατέψει» τον Ελληνισμό και την Μακεδονία μας, χωρίς τη δική μας συναίνεση.

Από σήμερα η Μακεδονία επαφίεται στον Πατριωτισμό των Ελλήνων.

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για την παράδοση της Μακεδονίας είναι η ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας. Μάλιστα, μας λένε ότι έχει ήδη αναγνωρισθεί από το 1977. Επιχείρημα που ούτε τα Σκόπια δεν επικαλέστηκαν στα τόσα χρόνια των διαπραγματεύσεων. Απόδειξη του γεγονότος ότι η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετατράπηκε σε «βαποράκι» προπαγάνδας αποτελεί η επιμονή στην λανθασμένη ανάγνωση του βιβλίου «Στα μυστικά του Βάλτου» της Πηνελόπης Δέλτα αλλά και των επιστολών του Ήρωα Παύλου Μελά. Εκεί γίνεται μνεία σε «μακεδονίτικη» γλώσσα και «μακεδονικά», με αποτέλεσμα οι ενδοτικοί πολιτικοί νάνοι της κυβέρνησης να υποστηρίζουν ότι πρέπει να αποδεχτούμε την αναγνώριση! Ιστορικά αναλφάβητοι αυτοί, αλλά δυστυχώς ανάμεσα και σε άλλους ιστορικά αναλφάβητους.
    Ουδείς βουλευτής της αντιπολίτευσης απάντησε στο σαθρό αυτό επιχείρημα, παρά το γεγονός ότι η απάντηση είναι απλή και δεδομένη. Οι λογοτέχνες και οι λοιποί που αναφέρονταν σε «μακεδονική» γλώσσα εννοούσαν το βουλγαρικό ιδίωμα που μιλούσαν οι κάτοικοι της ελληνικής Μακεδονίας. Ο Βάλτος στον οποίον αναφερόταν η Πηνελόπη Δέλτα ήταν η Λίμνη των Γιαννιτσών και ο Μακεδονικός Αγώνας διαδραματιζόταν εκεί, στο Ρουμλούκι και μέχρι την Πέλλα στα βόρεια και το Δέλτα του Αξιού στα ανατολικά. Ελληνική Μακεδονία δίχως άλλο. Ονόμαζαν, λοιπόν, το βουλγαρικό ιδίωμα «μακεδονίτικη», επειδή ομιλείτο στη Μακεδονία μας και όχι επειδή αυτοί που το μιλούσαν ήσαν «Μακεδόνες» στην εθνότητα. Προσδιόριζαν την ονομασία του ιδιώματος από την περιοχή και όχι από τα υποκείμενα που την μιλούσαν. Απόδειξη του ισχυρισμού αυτού τυγχάνει ο Καπετάν Κώττας και άλλοι αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα που μιλούσαν το ιδίωμα, αλλά είχαν ατόφια ελληνική συνείδηση.
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/01/blog-post_866.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]