Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Πέτσινη» πλειοψηφία – Μόνη λύση οι εκλογές


Του Τάσου Ευαγγελίου

Η χθεσινή ψήφος εμπιστοσύνης με τους 145 + 6, των προθύμων, ψήφους αποτελεί το «κύκνειο άσμα» της κυβέρνησης Τσίπρα. Η συγκρότηση μιας επίπλαστης πλειοψηφίας αφαιρεί την πολιτική νομιμοποίηση που απαιτείται για τη διαχείριση μείζονος σημασίας θεμάτων όπως η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ μέσα από τις διαδικασίες που επιλέγονται τραυματίζεται η ίδια η δημοκρατία. Η προσφυγή στις κάλπες αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Αποδεχόμενος ο Αλέξης Τσίπρας να συνεχίσει με μια κυβέρνηση «κουρελού» αποτελούμενη από «μπαλώματα» και δανεικούς βουλευτές αποδομεί ο ίδιος της σταθερότητα και κυρίως την πολιτική της νομιμοποίηση τη στιγμή που τις επόμενες ημέρες θα επιχειρήσει να κυρώσει μια συμφωνία εθνικής σημασίας. Μια συμφωνία με την οποία αντιτίθεται το 70% των πολιτών.

Η επιλογή του να συνεχίσει να παραμένει στην εξουσία με κάθε τρόπο έχει οδηγήσει στον ευτελισμό όλων των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, ενώ στο σύνολό τους οι πράξεις και οι παραλείψεις του έχουν τραυματίζει την ίδια τη Δημοκρατία και τους θεσμούς, όπως για παράδειγμα τη δικαιοσύνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τώρα αναζητούνται τρόποι προκειμένου να αλλάξει η σύνθεση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας προκειμένου να καταστεί εφικτή η έναρξη της διαδικασίας κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών. Και αν αυτός ο στόχος δεν επιτευχθεί ο πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε ότι οι νόμοι και οι συμφωνίες κυρώνονται στην Ολομέλεια όπου ενδεχομένως να βρεθούν νέοι πρόθυμοι να στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση.


Όμως πλέον ο Αλέξης Τσίπρας δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση για τέτοιες πράξεις όπως δεν διαθέτει και τη στήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που εκφράζει κάθετα και ρητά την αντίθεσή του.

Ο ίδιος επιλέγει με a la carte συνθέσεις να διατηρήσει ζωντανή μια κυβέρνηση που θα εξαρτάται από προθέσεις, καλές διαθέσεις κυρίως όμως ανταλλάγματα. Μετατρέποντας όμως τον εαυτό σε όμηρο πρόθυμων βουλευτών εγκλωβίζει στην κυριολεξία τη χώρα και μεταφέρει στο εξωτερικό τη χειρότερη δυνατή εικόνα 5 μήνες μετά την λήξη των προγραμμάτων στήριξης και λίγες ημέρες πριν την έλευση των θεσμών για τον μεταμνημονιακό έλεγχο.

Επιμένει σε έναν δρόμο παράτασης της παραμονής της εξουσίας τη στιγμή που τα μηνύματα των αγορών, όλων των οίκων που διαμορφώνουν τις απόψεις των επενδυτών, είναι σαφέστατα και κάνουν λόγο για την ανάγκη πρόωρων εκλογών.

Οι εκλογές είναι η μόνη λύση για τη χώρα. Η εκλογή μιας νέας σταθερής κυβέρνησης είναι η μοναδική ευκαιρία για να αναταχθεί η οικονομία και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει ιδιαίτερα . Οι νέοι τυχόν πρόθυμοι να στηρίξουν μια συμφωνία ώστε να βρεθεί μια νέα επίπλαστη πλειοψηφία 151 για να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι ικανοί να αλλάξουν την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση αυτή βρίσκεται σε αποδρομή και η παράταση της ζωής της με οποιαδήποτε ιδεολογικοπολιτική δικαιολογία δημιουργεί αντί να επιλύει προβλήματα.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]