Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΑΝΕΛέητη «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ


Προσβάλλουν τη νοημοσύνη του λαού και την πολιτική ζωή της χώρας
Οι γάμοι συμφέροντος οδηγούν σε τυχοδιωκτικά διαζύγια

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χωρίζουν τάχα, ακριβώς όπως πορεύθηκαν: με απόλυτη πολιτική υποκρισία και τακτική εμπορικής συναλλαγής πρωτοφανή για τα δεδομένα της Μεταπολίτευσης. Με ανταλλαγές και «χρησιδάνειο» βουλευτών, προκειμένου να διατηρηθεί με κάθε τρόπο η καρέκλα.

Οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν τα κυνικά παζάρια του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού Άμυνας, με τον τελευταίο να διαγράφει και να ….συγχωρεί αλά καρτ βουλευτές του κόμματός του, ώστε και ο κ. Τσίπρας να παραμείνει πρωθυπουργός και ο ίδιος να διατηρήσει κοινοβουλευτική ομάδα, αμφότεροι δε να δηλώνουν ότι χώρισαν, τάχα, για λόγους αρχής!!

Στη φαρσοκωμωδία των ελιγμών και της συναλλαγής δε αυτής μετέχουν διάφοροι πρόθυμοι κομπάρσοι της πολιτικής σκηνής. Είναι οι περιφερόμενοι βουλευτές που γεμάτοι αγωνία για την επερχόμενη πολιτική τους εξαφάνιση, μετατρέπονται σε αχυρανθρώπους χωρίς αρχές και πολιτικό στίγμα. Ως υποκριτικές προφάσεις για τις κομματικές μεταπηδήσεις και τις πολιτικές κωλοτούμπες τους ανακαλύπτουν, άλλος την επιθυμία του να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με τα Σκόπια, άλλος την ευαισθησία του έναντι μιας κυβέρνησης της «Αριστεράς». Οι ειλικρινέστεροι απλώς… συναλλάσσονται σιωπηλά, απουσιάζοντας στο Τορόντο και στο Πεκίνο.

Ο πολιτικός αυτοεξευτελισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εκπνοή της θητείας τους δεν έχει προηγούμενο. Σε επίπεδο κομμάτων όσο και ατόμων, η δίψα για την εξουσία και τις απολαβές της οδηγεί σε ολική έκλειψη κάθε υποτιθέμενης ιδεολογίας, σε ξεπούλημα της ελληνικής ιστορίας και της εθνικής συνείδησης σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα , προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία η πλέον επιζήμια κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.


Η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από τα πρόσωπα που τη στηρίζουν. Από αυτούς που προσέρχονται ως πρόθυμα δεκανίκια με το βλέμμα να λάμπει από την προσδοκία του ανταλλάγματος. Η οσμή της σήψης και της παρακμής της κυβέρνησης διαβρώνει περαιτέρω τη συνολική εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού προς τον πολιτικό κόσμο. Ενσταλάζει στον πολίτη το δηλητήριο ότι όλοι είναι ίδιοι, όλοι αποβλέπουν στο αξίωμα και μόνο.

Παρά το προσχηματικό τους διαζύγιο, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα συνεχίσουν να συμπορεύονται …ΑΝΕΛέητοι με την ίδια λαϊκιστική ρητορική που τους έφερε στην εξουσία και την ίδια καθεστωτική αντίληψη με την οποία επιχειρούν να μείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους.

Αύριο ή σε λίγους μήνες ο λαός θα δώσει τη λύση δείχνοντας την έξοδο στον τυχοδιωκτισμό που τραυμάτισε τη χώρα. Η νέα κυβέρνηση δεν θα έχει, όμως, μόνο έργο να ανορθώσει την οικονομία, την κρατική λειτουργία και τη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει και να αποκαταστήσει τον σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους πολιτικούς εκπροσώπους τους. Μετά απ’ όσα ζούμε τις τελευταίες μέρες αυτό το τελευταίο ίσως αποδειχθεί το δυσκολότερο…

Ιωάννα Καλαντζάκου
NewsBomb



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]