Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το "μπουλούκι" θα δώσει άλλες τρεις παραστάσεις


Του Γιώργου Κράλογλου

Οι συνεργαζόμενοι θίασοι τερμάτισαν. Στους δρόμους βγαίνει το αριστερό "μπουλούκι", ως "κράτος δικαίου", "κράτος του λαού" και "κράτος εν κράτει...".

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν χθες. Έναρξη, με την καρικατούρα... "κράτος εν κράτει". Πρωταγωνιστής το υπουργείο Οικονομικών και τα όργανά του. Προσέξτε αριστερούς θεατρινισμούς και κρατάτε την κοιλιά σας, να μην πέσει από τα γέλια.

Κύκλοι (λέει) του υπουργείου Οικονομικών θα κόψουν τα πόδια... στο υπουργείο Πολιτισμού που τόλμησε να δώσει στο Υπερταμείο κρατικές εκτάσεις με αρχαία μνημεία. Περιμένουμε (λένε οι κύκλοι...) από το υπουργείο Πολιτισμού να ξεγράψει τα μνημεία και να ξαναψάξει... τις πλαγιές και τις κορφές... που υποθήκευσε, αλλιώς το Υπερταμείο θα μείνει με τη λίστα στο χέρι...

Πρώτη παράσταση και ας δούμε τι έχουμε... Κρατικοί "ερυθροφρουροί" του υπουργείου Οικονομικών μας λένε, ως κύκλοι, (αντίθετα σε όσα ακούσαμε, προ τριμήνου, από κομισάριους) ότι υπάρχει και "κράτος εν κράτει" στην ελληνική σοβιετία. Και ότι το "μέσα-κράτος" διαφωνεί με την υπογραφή του κομισάριου Οικονομικών (υπογραφή που παράγγειλε ο πρωθυπουργός) να υποθηκεύσει ό,τι υπάρχει από ελληνική περιουσία, στο Υπερταμείο, για 99 χρόνια.

Η καρικατούρα "κράτος εν κράτει" κλείνει με τη διαβεβαίωση... προς τους Έλληνες ιθαγενείς, ότι τίποτε από όσα υπογράφτηκαν για να παραδώσουμε στο Υπερταμείο δεν τα έχουμε παραχωρήσει... (ακόμη). Και (προφανώς) θα αποφασίσουν, στο μέλλον..., αν θα τα δώσουν.


Οι ίδιοι θεατρινισμοί έχουν και δεύτερο μέρος... Η σκηνή δείχνει και πάλι το υπουργείο Οικονομικών.

Ψυλλιασμένοι και συγχυσμένοι "ερυθροφρουροί", άλλου τομέα, των κρατικών εσόδων, ξεσηκώθηκαν και σταματάνε (λένε σε εγκύκλιό τους) τους απατεώνες ιθαγενείς της Ελλάδας από τις αγορές σπιτιών στα Λονδίνα, στα Παρίσια και στις Νέες Υόρκες...

Πώς και από ποιόν θα γίνει αυτό; Από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που δεν θα αφήσει κανέναν πολίτη της ελληνικής σοβιετίας να κάνει αγορά χωρίς να το ξέρει και να το φορολογεί το ελληνικό κομισσαριάτο... Και εδώ είναι η μεγάλη καζούρα...

Το αριστερό μπουλούκι νομίζει ότι, οι 70.000 επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που έχουν φορολογικούς κωδικούς από τη Βουλγαρία, τα Σκόπια και την Κύπρο μέχρι το Λουξεμβούργο και το Ελσίνκι και την Νέα Υόρκη ή οι 30.000 καταθέτες σε λογαριασμό εξωτερικού, θα τους ρωτήσουν τι να κάνουν και πώς να το κάνουν...

Δεύτερη παράσταση, κάπου πίσω από τη Βουλή. Θεατρίνοι, από το ίδιο αριστερό μπουλούκι, θα παρουσιάσουν το μονόπρακτο "κράτος δικαίου".

Οι καραγκιόζηδες θα εμφανίζονται ως καλοσυνάτοι... του σοβιέτ που μοιράζουν λεφτά σε άνεργους και σε επιχειρήσεις για να τους προσλάβουν μιας και η σοβιετία έχει λεφτά στο "μαξιλάρι".

Η παράσταση θα δοθεί μέσα στον Φεβρουάριο, αμέσως μετά τις δεσμεύσεις προς τους Αμερικάνους και Γερμανούς για τα Βαλκάνια γενικά, τα Σκόπια ειδικά... Και κάτι... κάτω από το Αιγαίο...

Η δεύτερη αυτή ασυναρτησία, με τον τίτλο "Προγράμματα Επιδότησης Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ", στοχεύει να σωθεί (εκλογικά) η αριστερή Περιφέρεια (μοιράζοντας παραδάκι...) μιας και οι καταστροφές στο Μάτι και στη Μάνδρα έστειλαν στα τάρταρα την μπουρδολογία ΣΥΡΙΖΑ για έργα υποδομής, αυθαίρετα και μέτρα πρόληψης ενάντια στις καταιγίδες.

Η τρίτη παράσταση θα παρουσιάζει το "κράτος του λαού" και θα δοθεί τον Μάρτιο (αν δεν πάμε σε ξαφνικές εκλογές για να προλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τον χάρο... του 10%). Το "κράτος του λαού" θα προστατεύει (για τρίτη φορά...) την πρώτη λαϊκή κατοικία (αρκεί να είναι χαμοκέλα...), από πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και ρυθμίσεις σε κόκκινα δάνεια.

Εμείς από την πλευρά μας, προειδοποιούμε τους αριστερούς θεατές (του 3-4%, που μένουν μέχρι να πέσει η αυλαία...) να προετοιμάζονται για έκπληξη - θρίλερ... Όλα όσα θα παίζονται (προεκλογικά), από το μπουλούκι..., σε δρόμους, κανάλια, ραδιόφωνα (κρατικά κυρίως) και στη Βουλή θα ανατρέπονται (στην πράξη) από τα υπουργεία, τις ανεξάρτητες αρχές, τις Τράπεζες και τους κρατικούς Οργανισμούς. Ο, εν ενεργεία, κομματικός στρατός κατοχής λογαριάζει ήδη την πισινή... του, ποντάροντας στους καινούργιους που θα έλθουν στην εξουσία... (τίποτε το ασύνηθες...). Αυτό όμως, στην πράξη, σημαίνει πως από το τάξιμο για χαρτζιλίκια, επιδόματα, μέχρι την εκταμίευση ή τα χωσίματα... από το παράθυρο, υπάρχει τεράστια απόσταση... Θυμηθείτε και τις καθαρίστριες ΣΥΡΙΖΑ, με τα κόκκινα γάντια...

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]