Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι θα κάνει ο Τσίπρας


Η πυκνότητα των γεγονότων και η ποικιλία της επικαιρότητας δεν μας αφήνει ορισμένες φορές να κατανοήσουμε όσα συμβαίνουν. Να τα αφομοιώσουμε, να τα αναλύσουμε και να δούμε τελικώς ποια είναι η κατάληξη, ποια συμπεράσματα βγαίνουν και αν αυτά μας οδηγούν σε επόμενα βήματα, ή σε κάποιον ορίζοντα. Καλύτερο ή χειρότερο.

Τους τελευταίους μήνες κυριαρχεί ένα ερώτημα: Τι θα κάνει ο Τσίπρας; Πότε με τον Καμμένο, πότε με τον Κοτζιά, πότε με το Σκοπιανό, ή με τις συντάξεις, αλλά πάντοτε όλα συνδυάζονται με το χρόνο των εκλογών.

Προχωρώ τη σκέψη αυτή και θέτω το ερώτημα: Τι θα κάνει ο Τσίπρας μετά τις εκλογές; Εδώ οι απαντήσεις μπαίνουν στη σφαίρα της πρόβλεψης και οι προβλέψεις, είναι στη φύση τους, άλλοτε να επιβεβαιώνονται κι άλλοτε όχι. Οι πρώτες απαντήσεις που μου έρχονται στο μυαλό έχουν τη μορφή των διερωτήσεων:


1. Θα πάει σπίτι του να ακούσει τη γκρίνια της Περιστέρας;
2. Δεν θα πάει σπίτι του επειδή δεν κατάφερε να πάρει την εξουσία;
3. Θα γραφτεί σε φροντιστήριο αγγλικών;
4. Θα ανοίξει γραφείο μηχανικού;
5. Θα περιμένει να κλείσει η "δεξιά νεοφιλελεύθερη παρένθεση" Μητσοτάκη;
6. Θα πάει διακοπές στα Σκόπια;
7. Θα βγει στο πεζοδρόμιο διαμαρτυρόμενος για τη λιτότητα και τους φόρους;
8. Θα πάει στη σουίτα του Πετσίτη στον Ρέμο;
9. Θα φορέσει στολή παραλλαγής και θα πάει να παίξει με τον Καμμένο;
10. Θα πάει στην Αίγινα να τα πιει με τον παππού Αλέκο;
11. Θα πάει εξωτικό ταξίδι με τον Κουίκ;
12. Θα συνεχίσει να κυβερνά μέχρι να πάρει και την εξουσία;
13. Θα σπαταλήσει 2.000 ευρώ έτσι για να ξορκίσει το κακό; ( "θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου" που λέει και το λαϊκό άσμα)

Είναι φυσικό ότι οι ιδέες και οι αναρωτήσεις δεν τελειώνουν. Ασφαλώς υπάρχουν πολλές ακόμα προτάσεις, τις οποίες όλοι μπορούν να σκεφτούν και να συμπληρώσουν με τα σχόλια τους. Ίσως βοηθήσουν και τον τωρινό πρωθυπουργό. Πού ξέρεις;

Την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας είπε στο υπουργικό ότι ο ορίζοντας της κυβέρνησης είναι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019 και θυμήθηκα ότι δεν πίστευα έναν φίλο μου ο οποίος μου έλεγε πριν από δύο χρόνια ότι ο Τσίπρας θα θελήσει να εξαντλήσει την τετραετία. Είχα μείνει στην ταινία "Υπάρχει και φιλότιμο". Το φιλότιμο στην πολιτική είναι δυσεύρετο. Εσχάτως και σε άλλους τομείς της δημόσιας ζωής. Ματαίως κάποιοι προσπάθησαν να το αναζητήσουν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στη χθεσινή ακρόαση.

Γιώργος Λαμπράκος
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]