Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χριστουγεννιάτικος "Διαγωνισμός" για την πρόσληψη κομματόσκυλων στην ΕΥΠ


Γράφει η Χριστίνα Χουτσίδη

Μπορεί ο χρόνος της κυβέρνησης Σύριζα να δείχνει ότι λήγει, μπορεί το πέρασμα της λεγόμενης «Ριζοσπαστικής Αριστεράς» από τον δημόσιο βίο της Ελλάδας να μοιάζει όλο και περισσότερο με εκείνο του Αλάριχου, όμως όσα ζούμε θα έχουν κι άλλες προεκτάσεις.
Το μισελληνικό εθνομηδενιστικό κυβερνητικό συνάφι προσπαθεί να ρίξει ρίζες και στο μέλλον, διεισδύοντας ακόμα περισσότερο στο βαθύ κράτος.

Είδαμε σε προηγούμενες φάσεις τον τρόπο με τον οποίον κινήθηκε στον χώρο των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης – όπου ήδη φαίνεται να κέρδισε τη μάχη – και τώρα διορίζει ακόμα περισσότερους ημέτερους σε δύο τουλάχιστον ακόμη κρίσιμους τομείς: στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.


Πριν από λίγους μήνες, επί ημερών και αυτοκρατορίας Κοτζιά, το Υπουργείο Εξωτερικών προκήρυξε διαγωνισμό για 21 θέσεις στην Διπλωματική Ακαδημία για ακόλουθους πρεσβειών. Οι διαγωνιζόμενοι τον περασμένο Ιούνιο εξετάστηκαν σύμφωνα με τα ισχύοντα αλλά μαθαίνουμε ότι υπήρξαν φριχτά παράπονα από μετέχοντες, λ.χ. ότι το ποσοστό των «επιτυχόντων» που συνδέονται με τον άλφα ή βήτα τρόπο με το κυβερνών σύστημα είναι αναπάντεχα μεγάλο.

Άραγε ο πρώτος επιτυχών, Καρανίκας Νικόλαος – Ιάσων έχει κάποια σχέση με τον ομώνυμο, "σεσημασμένο" σύμβουλο του Τσίπρα;
Ο ίδιος πάντως μάλλον δεν είναι αφού δηλώνει δυσλεκτικός, πώς θα έπαιρνε λοιπόν τέτοιους βαθμούς στα γραπτά του;
Και η αλήθεια είναι πως στη Θράκη, η επιτυχία της θυγατέρας του πιο επώνυμου στελέχους του «Πράττω» στην περιοχή (ένας πρώην κυπατζής) προκάλεσε ποικίλα σχόλια…

Τώρα η ειδησεογραφία θέλει έτοιμη μια προκήρυξη στην ΕΥΠ για 300 θέσεις μονίμων υπαλλήλων. Η κατάσταση βεβαίως στην υπηρεσία αναφέρεται τραγική από πλευράς κλίματος μεταξύ του προσωπικού, είναι δε χαρακτηριστική η περίπτωση της Κομοτηνής.

Όταν στην πιο ευαίσθητη περιοχή της χώρας κινείσαι ως ταύρος σε υαλοπωλείο και μετά από μισό χρόνο, όχι μόνον δεν έχεις αποκαταστήσει τίποτε από τα …σπασμένα, αλλά τείνεις σε ολική απόσυρση, τι να φανταστεί κανείς για το σύνολο της επικράτειας;

Μέσα στις γιορτές λοιπόν αναμένεται η "χριστουγεννιάτικη" προκήρυξη των θέσεων, για τις οποίες ήδη τα κατά τόπους ημέτερα κομματόσκυλα φέρονται να ειδοποιήθηκαν και να προσκομίζουν δικαιολογητικά, ελπίζοντας βεβαίως στην καθοριστικής βαρύτητας «συνέντευξη» από "υπηρεσιακή" - κομματική επιτροπή!

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις υποψηφίων που έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι ήδη έχουν περάσει τη συνέντευξη επιτυχώς (sic)!

Η προκήρυξη θα ζητά και μεταπτυχιακούς τίτλους, ως επίφαση αξιοκρατίας και νομιμότητας, όπως επίσης και αξιολόγηση με σύστημα πολλαπλών επιλογών, δηλαδή μηχανογραφημένα πράγματα.

Ωστόσο,αναρωτιόμαστε:
Ποιός μπορεί να δει συσχέτιση της επιχειρησιακής επάρκειας με έναν ακόμη τίτλο σπουδών, άσχετο ή μη;
Κατά πόσον η συνέντευξη δύναται να αλλοιώσει το τελικό αποτέλεσμα;
Τι συντελεστή βαρύτητας θα έχει στο σύνολο της αξιολόγησης;

Όλα δείχνουν πως στην εποχή της πληροφορίας όπου ζούμε και που οι αντίστοιχες υπηρεσίες σε άλλες χώρες απογειώνονται, εμείς εδώ όχι μόνο θα επιμείνουμε ρουσφετολογικά αλλά και θα εισαγάγουμε τις ιδεοληψίες των εθνοφοβικών στην καρδιά του συστήματος.

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]