Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικά F-16 πέταξαν το πρωί πάνω από το Καστελλόριζο τη στιγμή που έφευγε ο Π. Καμμένος


Νέα τουρκική πρόκληση με υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο σημειώθηκε στις 8.42 το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά τα αυστηρά μηνύματα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών, πετώντας, πολύ χαμηλά, στα 4.000 πόδια, πάνω από το Καστελόριζο, λίγα λεπτά αφότου απογειωνόταν από το νησί το ελικόπτερο το υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις 08:42 σήμερα και ένα λεπτό αργότερα (08:43) πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, σε ύψος 4.000 ποδιών. Ένα λεπτό αργότερα (08:44) το ζεύγος των τουρκικών εξήλθε του FIR Αθηνών.


Ο ΥΠΕΘΑ πραγματοποιήσε από χθες περιοδεία στη Ρω, τη Στρογγύλη και το Καστελόριζο, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη.

Ο Π. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι
«εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας».
Από την πλευρά του, μιλώντας στην ετήσια καθιερωμένη συνάντησή του με τους στρατιωτικούς συντάκτες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία:
«Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]