Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Tο στοίχημα της αναθεώρησης


Δύο άρθρα του Συντάγματος πρέπει να αλλαχθούν ριζικά: Το άρθρο 86, το οποίο έχει λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας επίορκων υπουργών, και το άρθρο 16, που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αυτά τα δύο, αν παραμείνουν ως έχουν, θα συνεχίσουν να πλήττουν το παρόν και να υπονομεύουν το μέλλον της χώρας.

Ο λόγος που γίνεται για την αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη της χώρας δεν έχει κανένα νόημα αν αφορά τα πάντα εκτός από εκείνα τα άρθρα που είναι ενάντια και στις ανάγκες της χώρας αλλά και στην κοινή λογική. Αφενός είναι κόντρα στη λογική να προστατεύεται συνταγματικά η διαφθορά και να εξασφαλίζεται το ακαταδίωκτο προσώπων που αντί να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο αποφάσισαν να το θυσιάσουν για να εξασφαλίσουν το δικό τους όφελος.

Γι' αυτό ακριβώς πρέπει να αλλάξει το άρθρο 86 και να τροποποιηθεί ώστε να περάσουν οι δικαστικές αρμοδιότητες που αφορούν υπουργούς στην τακτική Δικαιοσύνη και να μη δημιουργείται ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας όπου οι πολιτικοί «δικάζουν» πολιτικούς και στο τέλος όλα τα ανομήματα παραγράφονται...


Επίσης, το άρθρο 16, ως έχει, δεν εξασφαλίζει τίποτε άλλο παρά τη διαιώνιση της εξουσίας στον πανεπιστημιακό χώρο όλων εκείνων που τη λυμαίνονται σήμερα - με τα γνωστά αποτελέσματα. Η μετατροπή του άρθρου ώστε να επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα γλιτώσει τους νέους ανθρώπους από τα νύχια της χειριστοκρατίας του κομματισμού αλλά και τους άξιους καθηγητές από τα δεσμά μιας σκοτεινής νομενκλατούρας, που ευθύνεται για τα παρακμιακά φαινόμενα που βλέπουμε στα πανεπιστημιακά ιδρύματα (παραβατικότητα, κατασπαταληθέντα κονδύλια, οικονομικά σκάνδαλα κ.ά.).

Επιπλέον, με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα εξοικονομήσουμε τεράστια κεφάλαια που τώρα δαπανούν οι ελληνικές οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά στο εξωτερικό και η χώρα μας μπορεί να γίνει πόλος έλξης για όλους τους ξένους που θα θελήσουν να κάνουν τις σπουδές τους και να πάρουν το πτυχίο τους στην Ελλάδα.

Αυτά είναι η ουσία μιας σοβαρής συνταγματικής αναθεώρησης. Τα κόμματα και οι αρχηγοί ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]