Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω


Ποιο το πρόβλημα; Σχετικά με μπαχαλάκηδες, αναρχοαυτόνομους και πάσης φύσεως περιθωριακά στοιχεία; Ό,τι με το μπάχαλο των Εξαρχείων. Οι καταστροφές κτιρίων και οχημάτων. Το γκρέμισμα βιτρίνων. Όλα αυτά που σχεδόν καθημερινά διαβάζουμε, είναι ¨ασήμαντα” περιστατικά. Είναι πταίσματα. Σχεδόν ανέκδοτα.

Κι αυτό επειδή, αν αναλογιστούμε την διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Αν σ αυτό το μέγεθος αθροίσουμε τον όγκο της ανεργίας. Αν μαζί μ αυτά τα δύο μεγέθη τοποθετήσουμε τον τεράστιο αριθμό των πτωχευμένων νοικοκυριών, των κατασχέσεων και των πολιτών που ζουν διαρκώς υπό την ακατανίκητη απειλή ενός τρόμου για την αυριανή ημέρα. Και αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την γενική αίσθηση, προερχόμενη από πολίτες που ψηφίζουν η και πιστεύουν σε όλα τα κόμματα. Οτι το κόστος της καταστροφής το πληρώνουν εκατομμύρια αθώοι και καθόλου οι αληθινοί ένοχοι. Από οπουδήποτε κι αν προέρχονται.

Και αν ο κοινός παρανομαστής όλων αυτών των αθεράπευτων, μέχρι στιγμής, “επιδημιών”, είναι η γενική πεποίθηση, η καθολική καψυποψία πως σχεδόν οι περισσότεροι πολιτικοί τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι.
Ότι έχουν μαδήσει τον δημόσιο κορβανά.
Ότι έχουν πλουτίσει σε βάρος της πατρίδας.
Ότι διαρκώς καταφέρνουν και διαφεύγουν γραβατωμένοι και κοστουμαρισμένοι.
Και ότι ελάχιστοι τιμωρήθηκαν.
Αλλά κι αυτοί ζήτημα είναι αν και πόσο θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Και ότι οι ωκεανοί χρημάτων που έλαβαν για τις ¨εξυπηρετήσεις” που έκαναν δεν πρόκειται, ούτε δεκάρα να επιστραφεί.


Αν λοιπόν ασχοληθούμε, επεξεργαστούμε και αναλογιστούμε όλα αυτά τα φρικώδη και εγκληματικά, ε τότε το μπάχαλο των Εξαρχείων, οι καταστροφές σε κτίρια και γενικώς όλα αυτά τα περιστατικά παρανομίας, παραβατικότητας και μπάχαλου, είναι ένα μικρό, απειροελάχιστο τίμημα για την καταστροφή που διαρκεί όλα αυτά τα οκτώ χρόνια σ αυτή την έρμη την πατρίδα.

Αν και δεν γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα. Είμαι βέβαιος, κόβω τον σβέρκο μου, για μια αλήθεια. Οτι οι συστημικοί παράγοντες, όλοι αυτοί που ενσαρκώνουν την οικονομική ελίτ της χώρας, θα πρέπει να είναι ευγνώμονες για ένα πράγμα.
Οτι παρά την εφιαλτική, οικονομική, πραγματικότητα.
Παρά την μαζική φτωχοποίηση.
Παρά την γενική υποψία σκανδάλων.
Παρά τις μίζες, τις χοντρές μίζες, στα εξοπλιστικά προγράμματα.
Παρά την ζημία στο δημόσιο αξίας εξήντα δισεκατομμυρίων από το κύκλωμα Υγείας και φαρμάκων.
Παρά το μεγάλο φαγοπότι.
Παρά όλα αυτά, οι μάζες, οι φτωχοί πολίτες του μόχθου και του τρόμου, επέδειξαν πρωτοφανή ψυχραιμία και πρωτοφανή ανεκτικότητα.

Γιατί όλα αυτά. Άλλωστε όλοι το λέγαμε, το υποθέταμε, το προβλέπαμε. Γιατί, λοιπόν, όλα αυτά, ήταν και είναι το καλύτερο προσάναμμα μιας φλόγας που θα είναι τόσο δυνατή και τόσο σαρωτική, ώστε στο διάβα της να κάψει τα πάντα και να μετατρέψει το σύστημα σε στάχτες και μπούρμπερη.

Με απλά λόγια. Μην το ξεχνάτε αυτό. Τι λέγαμε; Τι φοβόμαστε;
Ο,τι όπου να ναι, από μια σπίθα, θα συντελεστεί τυφλή, μαζική, εξέργεση με απροσδιόριστες συνέπειες.
Ο,τι δεν μπορεί. Τα υποζύγια θα ξεσηκωθούν και τότε ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Και γαία πυρί μιχθήτω!

Το καθημερινό μπάχαλο, χωρίς την ελάχιστη διάθεση αθώωσης η συμψηφισμού, λειτουργεί ως βαλβίδα εκτόνωσης και γραφικής μικροεξέγερσης. Για να μην πω κάτι ακόμα πιο σατανικό και ύποπτο. Ο,τι δηλαδή όλοι αυτοί οι μπαχαλάκηδες λειτουργούν και επιχειρούν υπέρ του συστήματος. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο μαζί το ίδιο πρόσωπο!


Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]