Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ – Αλβανίας με τα τελευταία γεγονότα στο προσκήνιο!


Χθες Τετάρτη συνεδρίασε στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ – Αλβανίας προκαλώντας για μια ακόμη φορά την κριτική των Ευρωπαϊκών οργάνων.

Η μέχρι την τελευταία στιγμή ενημέρωση της ΕΕ, για όλες τις συνεχείς και πρόσφατες παραβιάσεις των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων από την Αλβανία, πρέπει να συνεχιστεί αμείωτη, σημειώνουν τα Βόρειο-Ηπειρωτικά σωματεία.
Στη χθεσινή σύνοδο, οι συμμετέχοντες συζήτησαν σχετικά με την προενταξιακή στρατηγική, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών και οικονομικών κριτηρίων, το κεκτημένο και την
οικονομική συνεργασία.

Εξέτασαν επίσης την πορεία των εργασιών για την εφαρμογή της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης.

Στα επιμέρους θέματα αναμένεται να περιληφθούν και τα θέματα καλής γειτονίας, και αυτά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως έγινε και στη σύνοδο του 9ου ΣΣΣ το Νοέμβριο του 2017.

Στη σύνοδο, του 2017 το Συμβούλιο Σταθεροποίησης και Σύνδεσης (ΣΣΣ) «…σημείωσε με ικανοποίηση τα μέτρα που έχουν ληφθεί σχετικά με ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της θέσπισης νόμου-πλαίσιο για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων», κάτι που όμως δεν ευσταθεί μετά την πρόσφατη «υπόθεση Κοτσίφα» και τα μέτρα που έλαβε η Αλβανική Αστυνομία σε βάρος αριθμού βόρειο-ηπειρωτών και Ελλήνων.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζει σχετικά, πως οι σχέσεις καλής γειτονίας και η περιφερειακή συνεργασία αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία της διαδικασίας σταθεροποίησης και σύνδεσης και της διαδικασίας διεύρυνσης. που μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις καλής γειτονίας θα πρέπει να αποφεύγονται. Η προώθηση της σταθερότητας και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που να ευνοεί την υπέρβαση των προβλημάτων που κληροδότησε το παρελθόν και τη συμφιλίωση απαιτούν μια υπεύθυνη πολιτική ηγεσία και περαιτέρω ουσιαστικές προσπάθειες.

Η πολιτική της ΕΕ για τη διεύρυνση πρέπει να συνεχίσει να εξάγει σταθερότητα, και ως εκ τούτου, η ΕΕ δεν μπορεί και δεν πρόκειται να εισαγάγει διμερείς διαφορές. Οι διαφορές αυτές πρέπει να επιλυθούν κατεπειγόντως από τα σχετικά μέρη.

Στην πολιτική αυτή θα ανέμεναν οι Βορειό- Ηπειρώτες τη συνδρομή των επίσημων Ελληνικών αρχών που όμως δεν διαφαίνεται καθώς η Αθήνα προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους στα γεγονότα του περασμένου δεκαπενθήμερου, με αποτέλεσμα σειρά Αλβανών επισήμων, ανάμεσα τους ο πρωθυπουργός Edie Rama και ο υπεξ Ditmir Busatti, να προβαίνουν σε καθημερινές απειλές σε βάρος της Ελλάδας και μειονοτικών.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]