Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καραγκιόζης πολιτεύεται


Τα παρατράγουδα δεν είναι εκπομπή. 
Κόμμα γίναν' όλοι τους και μπαίνουν στη Βουλή!

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη μελέτη των σωζόμενων αποσπασμάτων από το έργο του σπουδαίου προσωκρατικού λυρικού ποιητή της αρχαιότητος Αλκμάνα (τέλη 7ου αιώνα π.Χ. - περ. 612 π.Χ.) και τη συσχέτιση των αναφορών του με την κοσμολογία*, τη δημιουργία της ύλης και του φωτός και το φαινόμενο των μαύρων τρυπών - κάτι που αναμφίβολα και φαντάζει και είναι επαναστατικό ως σύλληψη και ίσως αποτελέσει ερμηνευτικό εργαλείο για την κατανόηση του σύμπαντος και του ρόλου του ανθρώπου στη Γη.

Αν αυτός ο πρωτοπόρος επιστήμων πολιτευτεί, δεν θα βρει ούτε την ψήφο του σε περίπτωση που δεν τον έχει φιλοξενήσει μια τηλεοπτική μπουτίκ κρεάτων, η οποία κάθε τόσο βγάζει νέα και παλιά πραμάτεια για να δει και να «ψωνίσει» (από σβέρκο) ο λαός. Η νύχτα βγάζει επίσκοπο και η τιβί μητροπολίτη, για να παραφράσουμε τη λαϊκή ρήση.

Ας υποθέσουμε ξανά ότι κάποιος άλλος, ανθυποψήφιος του μελετητή του Αλκμάνα, έχει αφιερώσει το σύνολο του βίου του στο να γίνεται ρεζίλι. Να βγαίνει σε ό,τι κάτσει όποτε λάχει και να λέει ό,τι να 'ναι σε όποιους να 'ναι, χωρίς αιτία και ειρμό. Απλώς εμφανίζεται, φωνάζει, χαχανίζει, μοστράρει την οικτρή μουτσούνα του και απλώνει σαν τραχανά τις αναμαλλιασμένες ιδέες του πάνω στον πάγκο του χασάπη - τηλεπαρουσιαστή. Αυτός τι θα κάνει στις εκλογές; Θα σαρώσει!


Όσο περισσότερο ρεζίλι γίνεται, άλλο τόσο θα θεωρείται «φιλολαϊκός» και «μοντέρνος». Οσο πιο πρόδηλη είναι η ανάγκη του να επισκεφθεί ψυχίατρο και αισθητικό, άλλη τόση θα είναι η απήχησή του στους εκλογείς. Ο Καραγκιόζης πολιτεύεται, εκλέγεται και σχηματίζει κυβέρνηση Χατζηαβάτηδων!

* Αυτό δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά πραγματικότητα. Εχει γίνει επιστημονική μελέτη για τον Αλκμάνα και δημοσιεύτηκε το 2001. Είχε τίτλο «Μια προσωκρατική κοσμολογική πρόταση» και συντάχθηκε από τους κ. Μάνο Δανέζη, Ευστρ. Θεοδοσίου, Θεοφάνη Γραμμένο και την κυρία Μαργιέλα Σταθοπούλου, αστροφυσικούς του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]