Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ετοιμάζουν διεθνές ένταλμα για Γκρούεφσκι


Η ΠΓΔΜ ενημέρωσε τις ουγγρικές Αρχές

Διεθνείς διαστάσεις έχει λάβει πλέον η υπόθεση της «απόδρασης» Γκρούεφσκι στο εξωτερικό και δη στην Ουγγαρία, προκειμένου να μην εκτίσει τη διετή ποινή φυλάκισης που του επέβαλε δικαστήριο της ΠΓΔΜ για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων επιβεβαίωνε τη φυγή του πρώην πρωθυπουργού της χώρας στη Βουδαπέστη, ενώ διευκρίνιζε παράλληλα ότι έλαβε και σχετική ενημέρωση για την υπόθεση από τις ουγγρικές Αρχές. Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ακόμη ότι ζητήθηκε από δικαστήριο στα Σκόπια να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης προκειμένου ο Γκρούεφσκι να επιστρέψει τελικά πίσω στην πατρίδα του και να εκτίσει την ποινή φυλάκισης.

Το άσυλο

«Ο Νίκολα Γκρούεφσκι υπέβαλε αίτημα ασύλου στις αρμόδιες ουγγρικές Αρχές» ανέφερε με ανακοίνωσή του χθες πάντως και ο ίδιος ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το αίτημα έχει ήδη υποβληθεί στο κεντρικό γραφείο του Γραφείου Μετανάστευσης και Ασύλου στη Βουδαπέστη.


Ο νυν πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ κάλεσε την Ουγγαρία να μη χορηγήσει «καταφύγιο σε εγκληματίες» και να «σεβαστεί τη διεθνή πρακτική». Το αίτημα ασύλου του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ φέρνει σε δύσκολη θέση τον Ορμπαν, καθώς αυτός τον είχε στηρίξει στον δεύτερο γύρο των εκλογών της βαλκανικής χώρας το 2017 και επαίνεσε τις προσπάθειες του κόμματος του Γκρούεφσκι να σταματήσει το πέρασμα των μεταναστών μέσα από τη βαλκανική οδό προς τη δυτική Ευρώπη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]