Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάδα: Xώρα μιας αριστερής ανομίας...


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ο δολοφόνος των δολοφόνων Κουφοντίνας, ουσιαστικά ελεύθερος σουλατσάρει στας Αθήνας - Φυλάκια ελέγχου ενστόλων, στήνονται από παρακρατικούς-κυβερνητικούς συνεργάτες, στους δρόμους της Αθήνας - Θεσμικοί ξυλοδαρμοί ενστόλων, πραγματοποιούνται μπροστά στα μάτια και την αδιαφορία συναδέλφων τους - Δημιουργία γιάφκας Δημοσίων Σχέσεων και στρατολόγησης υποψηφίων τρομοκρατών στη Φιλοσοφική σχολή υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργού Παιδείας, αλλά και για να ... επιμορφωθούν κοινωνικο-επαναστατικά οι Έλληνες φοιτητές - Υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη δείχνουν έμπρακτα τη συμπάθειά και την υποστήριξή τους, όχι μόνο στην παραβατικότητα, αλλά και την στυγνή τρομοκρατία!

Δυστυχώς για τη χώρα και τους πολίτες της, τα ζητήματα Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τη σημερινή περίεργη όντως, κυβέρνηση μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, σε τρίτη και σε τέταρτη. Εμφανίζεται διάχυτη στη χώρα, μια άκρως επικίνδυνη ιδεοληψία, όταν αναφέρονται σε νόμους και σε τάξη... όταν ακούν για ανάγκη μηδενικής ανοχής σε σχέση με την παραβατικότητα και την τρομοκρατία...

Εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο των πολιτών, η εικόνα ενός κράτους δικαίου και νομιμότητος -βέβαια ο νόμος εφαρμόζεται μόνον όταν θίγονται οι δικοί τους μηχανισμοί ή όταν πρόκειται να απαιτήσουν φορολογικά έσοδα από τους στεγνωμένους οικονομικά πολίτες, τους οποίους αφαίμαξαν στην κυριολεξία, για να σταθούν στην εξουσία, αλλά και για να χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία κομματικού στρατού.


Όλα επιτρέπονται με αυτή την ανάδελφη κυβέρνηση... είναι η ηθική αυτουργός στη δημιουργία σκληρών παρακρατικών οργανώσεων, στα όρια της τρομοκρατίας και γενικευμένης ανομίας, για να τα φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση!

Για ν' ανατραπεί όλο αυτό το αριστερό κατασκεύασμα, που λειτουργεί ως καλοκουρδισμένη μηχανή και που υπό την ανοχή αυτής της κυβέρνησης, εκπαιδεύεται καθημερινά με στόχο την Ελληνική Αστυνομία, ξένες Πρεσβείες ή πολυεθνικές εταιρείες και βέβαια τους ίδιους τους πολίτες, χρειάζεται προσπάθεια, επιμονή, υπομονή, συνέπεια και συνέχεια... μηδενική ανοχή, και προφανώς πολιτική βούληση!

Υπάρχει πλήρης κοινωνικός εκτροχιασμός από διάφορες ομάδες, έξαρση κάθε είδους παρανομίας και παραβατικότητας και μία συνολική υποχώρηση του κράτους δικαίου!

Κι αυτό δεν είναι άσχετο, βεβαίως, από το γεγονός ότι στα τέσσερα σχεδόν χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπάρχει μια γενικότερη υποχώρηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, που έχει να κάνει και με τις ιδεοληψίες και τις εμμονές των κυβερνώντων που δεν προτάσσουν τα ζητήματα της ασφάλειας, της προστασίας του πολίτη, σε οποιαδήποτε πολιτική ατζέντα του κυβερνώντος συνασπισμού -απλά δεν τους ενδιαφέρει, ή μάλλον τους ενδιαφέρει, μιάς και υπηρετούν πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα, μιάς και οι έκνομες ενέργειες στρέφονται κυρίως εναντίων της επιχειρηματικότητας, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, αλλά και των πολιτών...

Τι θα μπορούσε άραγε, να προτείνεις ένας απλός δημοκρατικός πολίτης της διπλανής πόρτας, που σέβεται τον εαυτό του;

-Το πρόβλημα ξεκινάει από την έλλειψη αστυνόμευσης σε σημεία συγκέντρωσης παρακρατικών και ποινικών, όπως τα Εξάρχεια, χωρίς βέβαια, η τοποθεσία αυτή να είναι και η μοναδική. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι τουλάχιστον να πληρωθούν οι οργανικές θέσεις στην αστυνομία, και να αυξηθεί δραστικά η αστυνομική παρουσία στον συγκεκριμένο "καταυλισμό" αναρχικών, παρακρατικών και γιατί όχι, ληστών, εμπρηστών και δολοφόνων!

Οι δυνάμεις "ΟΠΚΕ" μαζί με την "Ομάδα Δέλτα", που πρέπει επειγόντως να ξαναδημιουργηθεί, θα έπρεπε να είναι παρούσες στις εισόδους του συγκεκριμένου καταυλισμού, και ακροβολισμένες, με πλήρη εξάρτηση μάχης σε προβληματικές περιοχές του λαβύρινθου των Εξαρχείων, αλλά που δυστυχώς απουσιάζουν αυτή την εποχή!

Θα πρέπει να υπάρχουν μεικτές ομάδες ελέγχου από τα Τμήματα Ασφάλειας και Τάξης, των εξερχομένων-εισερχομένων, που θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τη μετακίνηση, ναρκομανών μπαχαλάκηδων, παρακρατικών και τρομοκρατών στις καθημερινές ενασχολήσεις τους στους δρόμους της συγκεκριμένης περιοχής. Και ακόμη ενίσχυση των δυνάμεων της ΔΙΑΣ, και πεζές περιπολίες ειδικά εκπαιδευμένων και καλά οπλισμένων αστυνομικών, που ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να υπολογίζουν και σε ενισχύσεις που θα αναμένουν να συνδράμουν ανά πάσα στιγμή...

Όλα αυτά θα λειτουργούσαν αποτρεπτικά στις παραβατικές συμπεριφορές στην περιοχή και πρέπει, για τον λόγο αυτό και επιτακτικά, να ανασυσταθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ, που καταργήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση για λόγους... δικής της επιβίωσης.

Αν πέσουν τα Εξάρχεια... θα πέσει και ο εξώκοσμος του ΣΥΡΙΖΑ και η περιοχή αυτή των διανοούμενων, των συγγραφέων και των ποιητών, θα ανοίξει την αγκαλιά της για τους πολίτες, που σήμερα την αποφεύγουν, αφήνοντάς την έρμαιο στα χέρια των πρεζονιών με τις μολότοφ, που την κατέλαβαν!

Και βεβαίως πρέπει ν' αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου, που έχει ως αποτέλεσμα να απελευθερώνονται ιδιαίτερα εύκολα και απροβλημάτιστα εγκληματίες και να επανέρχονται στις πρότερες δραστηριότητές τους και όχι ο ίδιος, ως καθηγητής Νομικής, να αναλαμβάνει πρόεδρος Επιτροπής... για την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια, τη στιγμή που όπως φάνηκε έως σήμερα, είναι από εκείνους που ουδόλως ενδιαφέρονται... πράγμα που απεδείχθη περίτρανα με το πόρισμα αυτής της περιβόητης.. επιτροπής.., για τη "μελέτη ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης"... δηλαδή για το άσυλο και την παραβατικότητα στα πανεπιστήμια, το οποίο είναι ένα κατάπτυστο αμάλγαμα ιδεοληψιών και πολιτικής κακοήθειας, που διακατέχεται από μια τάση συγκάλυψης της ακραίας παραβατικότητας, ατόμων, φίλα προσκείμενων στο κόμμα που τον περιμάζεψε στις τάξεις του!


Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]