Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο Φανάρι ο Γαβρόγλου για να δώσει εξηγήσεις στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο


Στο Φανάρι μεταβαίνει εσπευσμένα αύριο ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου προκειμένου να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο και να απαντήσει στα ερωτήματα σχετικά με την «κατ αρχήν» συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κύκλους της εκκλησίας.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει την αυριανή συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, ως προγραμματισμένη σε μια προσπάθεια να αποσυνδεθεί από τις εξελίξεις και τη δυσαρέσκεια που έχει εκφράσει το Φανάρι λόγω της μη ενημέρωσης σχετικά με τη συμφωνία Κυβέρνησης - Εκκλησίας.

Είναι ενδεικτικό ότι η αυριανή συνάντηση ανακοινώθηκε μετά την έκφραση της δυσφορίας του Φαναρίου στην γενική πρόξενο της Ελλάδος, Γεωργία Σουλτανοπούλου η οποία εκλήθη στο νωρίς το απόγευμα στο Πατριαρχείο. Παρόλα αυτά χαρακτηρίστηκε ως προγραμματισμένη, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός Παιδείας επρόκειτο να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη την προσεχή εβδομάδα.

Ο κ. Γαβρόγλου αναμένεται να ενημερώσει τον Πατριάρχη σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Πολιτείας καθώς και να αναλύσει τα όσα περιλαμβάνει το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα - Ιερώνυμου, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις και την έντονη δυσφορία του Φαναρίου. Δυσφορία που όπως αναφέρουν πληροφορίες εκφράστηκε με έντονο τρόπο και στην Ελληνίδα πρόξενο.

Το ότι ο καθ\ ύλην αναρμόδιος υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου θα δώσει εξηγήσεις στον Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο  για θέμα της ελληνικής κυβέρνησης είναι κάτι που θα πρέπει να εξηγηθεί με απόλυτη επάρκεια από τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών κ. Τσίπρα...
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]