Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Handelsblatt: Ο Αλ. Τσίπρας επαναφέρει το «ρουσφέτι»


Για επαναφορά του όρου «ρουσφέτι» στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας από τον Αλέξη Τσίπρα που υπόσχεται χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα σημειώνοντας πως πλέον ρισκάρει ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση ως προς την επιστροφή της χώρας στις αγορές.

Συγκεκριμένα σε άρθρο του ανταποκριτή της Γκερντ Χέλερ σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να κερδίσει το χαμένο δημοσκοπικά έδαφος ακολουθώντας την παλιά συνταγή της ελληνικής πολιτικής σκηνής επαναφέροντας το ρουσφέτι «ένα οθωμανικό όρο που χρησιμοποιείται με την έννοια της χάρης».

«Μια λέξη που στοιχειώνει την ελληνική πολιτική εδώ και δεκαετίας» σημειώνει ο αρθρογράφος της Handelsblatt, ο οποιός επισημαίνει ταυτόχρονα πως οι ενέργειες αυτές προκαλούν την αντίδραση των αγορών και για τον λόγο αυτό «η Ελλάδα παραμένει μακριά από την επιστροφή της».

Στο άρθρο του ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι οι προσλήψεις είναι το πολυτιμότερο δώρο των πολιτικών προς τους ψηφοφόρους.


Μάλιστα σημειώνει πως ανακοινώνοντας συνολικά 16000 θέσεις στο δημόσιο για το 2019 και 18000 για το 2020 σε συνδυασμό με τις 15000 εκπαιδευτικών που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ο Αλ. Τσίπρας «έκανε πολλές καρδιές να χτυπήσουν γρηγορότερα στην Ελλάδα»

Στηλιτεύοντας το γεγονός πως το 2015 ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για αλλαγές στην Ελλάδα αναφέρει ακόμη πως λίγο πριν τις επόμενες εκλογές και με στόχο την επάνεκλογή του ή έστω την μείωση της διαφοράς με τη Ν.Δ. επιδίδεται στην παλιά καλή ελληνική συνταγή.

Και αυτό διότι οι πολίτες επιδιώκουν την πρόσληψή τους στο ελληνικό δημόσιο γεγονός που κατά τον αρθρογράφος οδηγεί τους πολιτικούς στην Ελλάδα να «αντιδρούν στην ιδιωτική πρωτοβουλία».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]