Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Personae non gratae κήρυξε 52 Έλληνες πολίτες η Αλβανία


Personae non gratae κήρυξε το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών 52 Έλληνες πολίτες απαγορεύοντας στο εξής την είσοδό του στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι προέβησαν σε δραστηριότητες εις βάρος της κυριαρχίας της Αλβανίας καθώς και σε ενέργειες εναντίον της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και δημόσιας τάξης.

Ειδικότερα, με δηλώσεις του αλλά και γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλβανός Υπουργός Εσωτερικών, Σαντέρ Λέσι, σημειώνει χαρακτηριστικά:«Κανείς δεν πρέπει να εκλάβει τη σοφία μας για αδυναμία και κανένας ξένος δεν μπορεί να παραβαίνει τον νόμο χωρίς να αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου, αλλά και να μην σέβεται τις παραδόσεις αυτής της χώρας».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Το Υπουργείο Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, πέραν των συνταγματικών, νομικών και διεθνών κανόνων, βάσει του άρθρου 9 του Ν. 108/2013, "Περί Αλλοδαπών", όπως τροποποιήθηκε, για την υπεράσπιση σημαντικών εθνικών συμφερόντων που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια, ενόψει της αυστηρής διατήρησης των διεθνών σχέσεων της χώρας και συγκεκριμένα των φιλικών σχέσεων με τη Δημοκρατία της Ελλάδας, δεσμευμένο να προστατεύει και να εγγυάται από κάθε άποψη τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και την πολύτιμη, ιστορικά αρμονική παρουσία αυτής της μειονότητας στην αγκαλιά της αλβανικής οικογένειας, γνωρίζοντας την ιστορία των σχέσεων καλής γειτονίας και το κοινό μέλλον των Αλβανών και των Ελλήνων ως σημαντικών εθνών για την ευρωπαϊκή οικογένεια, θεωρώντας απαράδεκτη τη χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση που έγινε χθες από τα άτομα και τις ομάδες που ήρθαν από την Ελλάδα που κακοποίησαν τον σεβασμό μας αποφάσισε:
Την αναγγελία ως ανεπιθύμητων προσώπων στη χώρα μας, 52 ατόμων ελληνικής ιθαγένειας, για οργανωμένες δραστηριότητες σε βάρος της κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Αλβανίας και εμφάνιση και αμφισβήτηση δηλώσεων σχετικά με τη συνταγματική τάξη, την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια ειρήνη της χώρας μας.
Αυτοί οι άνθρωποι και άλλοι, που εξετάζονται από τις δυνάμεις ασφαλείας μας σχετικά με τη χθεσινή εξτρεμιστική επίδειξη στο χωριό Bularat, δεν θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από το νόμο».Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται μία ημέρα μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, στην οποία παρευρέθησαν χιλιάδες μέλη της ελληνικής μειονότητας. Μετά το τέλος της κηδείας 12 ομογενείς προσήχθησαν από τις αλβανικές Αρχές και κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Αργυροκάστρου.

Την κατάσταση ήρθε να οξύνει στην συνέχεια ανάρτηση στο Facebook του Αλβανού πρωθυπουργού, o οποίος χαρακτήρισε ως «χοίρους» και «γαϊδούρια» όσους παρέστησαν στην κηδεία του Κ. Κατσίφα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]