Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κηδεία του Κ. Κατσίφα αφορμή για ενότητα και αγώνα!


«Σε κλαίει λαός. Πάντα χλωρό να σειέται το χορτάρι
Στον τόπο που σε πλάγιασε το βόλι, ω παλληκάρι».
Τα λόγια του Κωστή Παλαμά ας συντροφεύουν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, που χθες έγινε η κηδεία του στους Βουλιαράτες της Δρόπολης. Ο δολοφονημένος, υπήρξε πρόμαχος του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ενός αγώνα από τους πολλούς, που το «σύγχρονο» Ελληνικό Κράτος εγκατέλειψε νωρίς, για να διεκδικήσει την «ανάπτυξη» του.

Δυστυχώς όμως για τους Αλβανούς σοσιαλφασίστες του Edie Rama και τους εν Ελλάδι συντρόφους τους, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παλληκάρια σαν τον Κωνσταντίνο υπάρχουν ακόμη για να θυμίζουν ότι την «Ένωση της Β. Ηπείρου με την Ελλάδα» όπως η ψευδοπροπαγάνδα των Φίληδων, Πολάκηδων, κ.ά., επικαλείται, αλλά την βαθειά Ελληνικότητα αυτού του γεωγραφικού χώρου, που επιβεβαιώνεται από το εθνικό φρόνημα των κατοίκων της, τα ιστορικά της μνημεία και τα ατέλειωτα νεκροταφεία της, γεμάτα Ελληνικά ονόματα από αιώνων…

Η λαμπερή απουσία της κυβέρνησης, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των δήθεν εθνικιστών ΑΝΕΛ, απέδειξε πόσο λίγοι είναι μπροστά στο μεγαλείο ενός νέου ανθρώπου που πέθανε με την Ελληνική σημαία στο χέρι και το όπλο στο άλλο, όπως ακριβώς η ιστορία επιβάλλει στους Έλληνες να υπερασπίζονται την πατρίδα τους.


Να σημειώσουμε πως δεν είναι λιγότερο μεμπτό το γεγονός πως ούτε τα άλλα κόμματα μίλησαν, είτε για να μην ενοχλήσουν τον «σύντροφό» τους που πότιζαν και τάιζαν στη Θεσσαλονίκη, είτε για να «μην διαταράξουν τις σχέσεις της χώρας». Στην ουσία όμως αρνήθηκαν να υπογραμμίσουν την Ελληνικότητα του συγκεκριμένου χώρου και λαού.

Ελληνικότητα, που είναι κατοχυρωμένη με διεθνείς συνθήκες, χωρίς εκπτώσεις, γιατί η «Ελληνική Μειονότητα της Β. Ηπείρου», είναι Εθνική Μειονότητα, κι όχι γλωσσική ή θρησκευτική. Περιλαμβάνει όλες εκείνες τις εκφράσεις που καθιστούν κάποιον Έλληνα.

Η κηδεία του Κ. Κατσίφα ανέδειξε για μια ακόμη φορά το γεγονός πως οι Έλληνες σε θέματα εθνικής σημασίας δεν παραμένουν ουδέτεροι ή αδιάφοροι. Όπως συνέβη για τη Μακεδονία, έτσι και τώρα με τη Β. Ήπειρο ψυχικά ενώθηκαν, με εξαίρεση τους σοσιαλφασίστες που είτε σαν μέλη του υπουργικού συμβουλίου, είτε σαν βουλευτές, είτε σαν ομαδούλες αναρχοαυτόνομων, είτε σαν παπαγαλάκια ελεγχόμενων ΜΜΕ, επιχείρησαν να πείσουν πως οι εγκληματίες των ειδικών δυνάμεων του Rama, είχαν δίκιο.

H κηδεία του Κ. Κατσίφα, έδωσε την ευκαιρία να έρθουν στην επιφάνεια πολύχρονες διεκδικήσεις της μειονότητας και να υπάρξουν γύρω από τη σημαία που σκέπασε το φέρετρό του, κινήσεις ενότητας προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά οι απειλές και οι πολιτικές εξανδραποδισμού των Ελλήνων της Β. Ηπείρου.

Η δολοφονία του από την Αλβανική Αστυνομία, αποτέλεσε το τελευταίο επεισόδιο των διωγμών που οι Έλληνες υφίστανται ξανά, μεθοδικά και συνεχόμενα, στην γειτονική χώρα, με πιο έντονο παράδειγμα τις επιθέσεις σε βάρος των Ελλήνων και των περιουσιών τους στην Χειμμάρα!

Η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα (εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ήρθε η ώρα να πάρει ξανά στα χέρια της την υπόθεση των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Β. Ηπείρου, εφόσον η κυβέρνηση αρνείται να τους υπερασπιστεί , ιδιαίτερα με την νέα συμφωνία που επιθυμεί να συνάψει με τα Τίρανα,

Διαφορετικά στο μέλλον είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν νέοι Κατσίφες για τους οποίους θα φέρουν την ευθύνη…

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]