Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μια ανθελληνική ελληνική κυβέρνηση


Το γεγονός ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταυτόσημες απόψεις για τη δολοφονία του Κ. Κατσίφα και την ίδια απαρέσκεια για την ελληνική μειονότητα, την ελληνική σημαία και τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών δεν είναι τυχαίο. Είναι και οι δύο παιδιά του καθεστώτος Χότζα και δεν το κρύβουν.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση στρέφεται εναντίον εκείνων που είναι υποχρεωμένη από τις διεθνείς συνθήκες να υπερασπίζεται. Οι δηλώσεις Φίλη χτες και προχτές, η σιωπή του πρωθυπουργού για τη δολοφονία ενός Έλληνα στην Αλβανία, η στάση της ελληνικής αστυνομίας που έσπευσε εξ αρχής να υιοθετήσει της αλβανική άποψη για τις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα και η υιοθέτηση από την επίσημη πολιτεία των απόψεων της αλβανικής εθνικιστικής προπαγάνδας για το αιματηρό περιστατικό μπορεί να προκαλεί μόνο ντροπή για το μόρφωμα που λέγεται ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό το ελληνικό κράτος, απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι συμπλέει με τον επίσημο και ανεπίσημο ναρκέμπορο της ευρωπαϊκής ηπείρου και εγνωσμένο τραμπούκο ενός πρωτογονισμού, μοναδικού στην Ευρώπη για τη βία του. Ότι συμπλέει και χειροκροτεί την παντελή απουσία δικαίου, όπου η βία του ισχυρότερου είναι ο καθημερινός νόμος και η περιφρόνηση των δικαιωμάτων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο είναι η καθημερινή πρακτική. Μια πρακτική, που οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου τη ζουν στο πετσί τους επί δεκαετίες, σχεδόν πάντα εγκαταλελειμμένοι από το ελληνικό κράτος που υποτίθεται ότι οφείλει, σύμφωνα με τις συνθήκες που έχει υπογράψει, να τους υπερασπίζεται.


Το ελληνικό κράτος όχι μόνο έχει αφήσει ανυπεράσπιστη την ελληνική κοινότητα της Αλβανίας, αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο ακραίο σημείο κατάντιας να συμπλέει με την αλβανική πολιτική εκκαθάρισής της είτε με οικονομικά, είτε με πολιτικά, είτε με τραμπούκικα μέτρα.

Τρανό παράδειγμα η βίαιες απαλλοτριώσεις ελληνικών περιουσιών, δήθεν για αναπτυξιακά έργα και οι διαρκείς προσαγωγές και απειλές κατά της ζωής όσων Ελλήνων δεν υποτάσσονται στην αλβανική τρομοκρατία εναντίον των Βορειοηπειρωτών.

Η ντροπή της κατ ευφημισμό ελληνικής κυβέρνησης στην περίπτωση της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα είναι πολλαπλή:

1. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν απαίτησε εξ αρχής να μάθει από την αλβανική κυβέρνηση τα πραγματικά περιστατικά του θανάτου του Έλληνα και αρνήθηκε να ενημερώσει επίσημα τα 50 Βορειοηπειρωτικά σωματεία, που ζήτησαν επίσημα εξ αρχής να μάθουν, αλλά και να ενημερώσουν για τα δύο περιστατικά στις Βουλιαράτες στις 28 Οκτωβρίου.

2. Ακόμα και σήμερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κρατάει χαλαρή στάση έχοντας υιοθετήσει πλήρως την αλβανική προπαγάνδα, που διαδίδει ότι ο Κατσίφας άρχισε να πυροβολεί και οι Αλβανοί αναγκάστηκαν να τον σκοτώσουν αμυνόμενοι!

3. Το ίδιο υπουργείο έχει αφήσει αναπάντητες τις προσβλητικές, βίαιες και θρασύτατες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού εναντίον των Βορειοηπειρωτών συλλήβδην, και δεν υπερασπίζεται ούτε τα νενομισμένα δικαιώματά τους να έχουν αναρτημένες τις ελληνικές σημαίες, σύμφωνα με τη συνθήκη των Παρισίων, αλλά και σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο.

4. Το ελληνικό υπουργείο του κ. Τσίπρα δεν υπερασπίστηκε μέχρι στιγμής κανένα από τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών που καταπάτησε ο κ. Ράμα στις εμετικές του δηλώσεις, αφήνοντας τον τραμπούκο ξένο πρωθυπουργό να αποθρασύνεται ακόμα περισσότερο.

5. Το υπουργείο Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός κ Τσίπρας, μ αυτή τους τη στάση δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να νεύουν στο τραμπούκικο αλβανικό κράτος να εντείνει τη βία του εναντίον της ελληνικής κοινότητας της Αλβανίας.

6. Η ελληνική αστυνομία υιοθέτησε εξ αρχής την αλβανική θέση ότι ο δολοφονημένος Κατσίφας είναι ο υπαίτιος του επεισοδίου, χωρίς να επέμβει αμέσως, όπως έχει δικαίωμα και υποχρέωση, και να ζητήσει όχι μόνο να πάρει τα αλβανικά πειστήρια, αλλά και να πάρει μέρος στις έρευνες για το περιστατικό, όπως επιτρέπει η συμφωνία που διέπει τις σχέσεις των δύο αστυνομιών.

7. Η ελληνική αστυνομία, αφού άφησε την αλβανική πλευρά να αλωνίσει ανενόχλητη και να βγάλει το πόρισμα που τη βόλευε, έστειλε εκ των υστέρων αξιωματικό για να παραλάβει το αλβανικό πόρισμα!

8. Η ελληνική αστυνομία, αντί να ερευνήσει για τα πραγματικά περιστατικά έσπευσε να υιοθετήσει τη θέση της αλβανικής, χωρίς να έχει κάνει αυτοψία στο σημείο του φόνου, χωρίς να εξετάσει το όπλο του Κατσίφα, χωρίς να πάρει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς να ζητήσει να εξετάσει τις επικοινωνίες του δολοφονημένου Έλληνα και του Αλβανού αστυνομικού, που φαίνεται ότι προκάλεσε το αιματηρό περιστατικό.

9. Η ελληνική αστυνομία πήρε μέρος στην αλβανική προπαγάνδα σπίλωσης της προσωπικότητας του νεκρού με συκοφαντίες για εμπόριο ναρκωτικών και τρομοκρατία, υιοθετώντας τες επί της ουσίας και προωθώντας τες στην ελληνική κοινή γνώμη.

10. Το ελληνικό υπουργείο δήθεν Προστασίας του Πολίτη- η υπουργός Γεροβασίλη και η υφυπουργός Παπακώστα- αρνήθηκε να συναντηθεί με τα βορειοηπειρωτικά σωματεία, που ζήτησαν να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για την πορεία της υπόθεσης και για τη στάση του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας.

11. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, το υπουργείο Εξωτερικών, η ελληνική αστυνομία, δεν συγκινήθηκαν στο ελάχιστο με την ομηρεία της σωρού του Κατσίφα επί 11 μέρες, πράξη που ταιριάζει μόνο στα πιο βάρβαρα ένστικτα φυλών των σπηλαίων αντί να τρίξουν τα δόντια, στην πραγματικότητα επικροτώντας την και αποθρασύνοντας έτσι το τριτοκοσμικό κράτος της γείτονος.

12. Βουλευτές, υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχουν ιδέα από τα πραγματικά περιστατικά γύρω από το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, και ενώ εκείνος ήταν ακόμα άταφος, έσπευσαν να τον βρίζουν ως διαταραγμένο, ακροδεξιό, επικίνδυνο, υιοθετώντας πλήρως την αλβανική προπαγάνδα της αστυνομίας και του Ράμα.

13. Όλοι οι παραπάνω, στις αντίστοιχες περιπτώσεις που κάποιος ομοϊδεάτης τους πέσει στα χέρια της αστυνομίας, χτυπηθεί ή πεθάνει σπεύδουν αμέσως και χωρίς να έχουν ιδέα για τα πραγματικά περιστατικά, κατηγορούν τους αστυνομικούς για τραμπούκους και δολοφόνους. Όλοι αυτοί δεν καταπίνουν ποτέ αμάσητη την πάγια αστυνομική και κυβερνητική προπαγάνδα σ αυτά τα περιστατικά, ότι ο θύμα φταίει που έπεσε πάνω στη σφαίρα. Όλοι αυτοί δεν επιφυλάσσουν την ίδια υποδοχή στην προπαγάνδα της αλβανικής αστυνομίας και κυβέρνησης για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα!

14. Όλοι αυτοί, κυβέρνηση, κρατικοί λειτουργοί και θεσμικοί παράγοντες είτε αγνοούν είτε γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια ότι η ελληνική Εθνική μειονότητα της Αλβανίας, έχει με βάση τον αλβανικό νόμο να αναρτά την ελληνική σημαία όπου θέλει και το δικαίωμα από τις διεθνείς συνθήκες να αποκαλεί τον τόπο της Βόρειο Ήπειρο.

15. Όλοι αυτοί ξιφουλκούν σαν αγράμματοι κατά των ανυπότακτων της τρομοκρατούμενης εδώ και χρόνια ελληνικής κοινότητας από το τραμπούκικο αλβανικό κράτος, συγχέοντας τα δικαιώματα μιας αναγνωρισμένης Εθνικής μειονότητας με τις θρησκευτικές μειονότητας της Θράκης. Οι αμόρφωτοι.

16. Ο εμετικός κ Φίλης και οι υπόλοιποι βουλευτές και υπουργοί που λυσσάνε με τους Βορειοηπειρώτες και τον δολοφονημένο Κατσίφα κάνουν πως δεν ξέρουν ότι η αλβανική αστυνομία άφησε να διαρρεύσει πρώτα η σύλληψη του Κατσίφα και στη συνέχεια άλλαξε το παραμύθι σε θάνατό του μετά από μάχη!

Δεν είναι να απορεί κανείς που αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη του κόμματός της συμπλέουν με τον αλβανικό όπως συμπλέουν με τον σλαβομακεδονικό εθνικισμό εναντίον της Ελλάδας και εναντίον κάθε τι ελληνικού. Είναι οι ίδιοι που έγραφαν και θαύμαζαν- και θαυμάζουν- τον Χότζα, τον Χόνεκερ, τον Δημητρόφ και καθέναν που υπερασπιζόταν το διαμελισμό της Ελλάδας σε όφελος των δικών τους πατρίδων. Πίσω από το μανδύα μιας δήθεν αριστερής, δήθεν κομμουνιστικής ιδεολογίας.

Η διαφορά τους με τους Έλληνες ομοϊδεάτες τους τότε και σήμερα στην νεοελληνική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο Χότζα, ο Χόνεκερ, ο Δημητρόφ υπερασπίζονταν από πίσω τις πατρίδες τους. Δεν ήταν ηλίθιοι.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
LiberalΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. "Πίσω από το μανδύα μιας δήθεν αριστερής, δήθεν κομμουνιστικής ιδεολογίας.

  Η διαφορά τους με τους Έλληνες ομοϊδεάτες τους τότε και σήμερα στην νεοελληνική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο Χότζα, ο Χόνεκερ, ο Δημητρόφ υπερασπίζονταν από πίσω τις πατρίδες τους. Δεν ήταν ηλίθιοι."

  Τετράδης οι προλετάριοι , οι δειθνιστές κομμουνιστές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!
  Τα σχέδια των τρπαεζιτών κομμουνιστών απαιτούν την διάλυση της ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.
  ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΣΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
  ΚΑΛΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΛΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;


  Δηλαδής ο τετραδης που γράφει στους λιμπεραλ, υπερασπίζεται ως καλή την κομμουνιστική ιδεολογία;
  Καλά και εάν είναι καλή η αριστερή ιδεολογία γιατί οι νεοφιλελεύθεροι λίμπεραλ δεν μας λένε στα ίσια και παλληκαρήσια πως είναι κομμουνιστές;
  Γιατί κρύβονται και παραπλανούν όσους τους ακολουθούν ως φιλελεύθερους ΚΑΙ αντικομμουνιστές, ενώ είναι πιο αριστεροί ΚΑΙ από τους αριστερούς νοσταλγούς του σταλιν;

  Τετράδης για ψάξε λιγάκι να δείς ποια πατρίδα υπερασπίζονταν όλοι αυτοί οι κομμουνιστές που ανέφερες. Ιδια με αυτήν του Τρότσκι;
  Δεν ξέρεις ποιά ήταν η πατρίδα του τρότσκι και του λένιν;
  Ούτε ποιος ήταν και ποιά ήταν η πατρίδα του μπεναρόγια έτσι;
  Ούτε του κομμουνιστή τραπεζίτη σόρος ξέρεις ποιά είναι ;;;
  Καλά τίποτα δεν ξέρετε εσείς οι ...που τα ξέρετε όλα σεναριογράφοι;;;
  Μα τίποτα πια;

  Ε αφου δεν ξέρετε τίποτα από όλα αυτά γιατί μας σκοτίζετε εφόσον είσαστε και άσχετοι και ανεπίδεκτοι μαθήσεως ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]