Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιτέλους τάξη στους δρόμους - Ο Ρουβίκωνας συλλαμβάνει αστυνομικούς


Του Αντώνη Πανούτσου

Στις 28 Αυγούστου του 2018 η Όλγα Γεροβασίλη αναλάμβανε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Την καλωσόριζε ανάρτηση του ηγέτη του Ρουβίκωνα Γιώργου Καλαϊτζίδη «Δες την λυπάσαι την Όλγα, ρε Αλέξη ;». Το νόημα της ανάρτησης σύντομα θα γινόταν σαφές.

Μέσα στους επόμενους δύο μήνες τα μέλη του Ρουβίκωνα θα έβγαζαν από το καμαράκι τον φρουρό αστυνομικό της ιρανικής πρεσβείας ώστε με την ησυχία τους να με βαριοπούλα να σπάσουν τα τζάμια. Θα έκανε ντου στον Αγιο Νικόλαο Εξαρχείων. Θα ξεφτίλιζε την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα που είχε πει ότι θα στείλει στον Ρουβίκωνα τον λογαριασμό για τα σπασμένα ανεβάζοντας στο διαδίκτυο φωτογραφίες με μέλη του έξω από την Βρετανική πρεσβεία «σε περίπτωση που αποφασίσουμε να πάμε». Θα άνοιγε γραφείο στην Φιλοσοφική.

Θα πέταγε φέιγ βολάν έξω από το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη και μέσα στην πρεσβεία της Αργεντινής. Θα επιτιθόταν στην πρεσβεία του Καναδά. Και θα έφτανε στο σημείο να υποχρεώσει αστυνομικούς να επιδείξουν τις ταυτότητες τους πριν τους αφήσει να φύγουν. Ο Ρουβίκωνας είναι ο πιο δραστήριος οργανισμός του δημοσίου και η πορεία του είναι σαφής.

Στην αρχή του ΣΥΡΙΖΑ η αστυνομία φερόταν κανονικά. Όταν τον Απρίλιο του 2015 ο Ρουβίκωνας είχε κάνει ντου στο προαύλιο της Βουλής ζητώντας την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού η αστυνομία είχε κάνει 20 προσαγωγές. Ο Ρουβίκωνας είχε στηριχθεί από την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει την ανησυχία του για το χάλι στο προαύλιο είχε απαντήσει «Είστε αναστατωμένοι επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;».


Οι ρουβίκωνες σύντομα θα καταλάβαιναν ότι δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν παρά μόνο την βαρεμάρα. Μπορούσαν να μπαίνουν και να βγαίνουν στην Βουλή όποτε θέλουν. Μπορούσαν να βασίζονται ότι η αστυνομία θα τους πηγαίνει και θα τους φέρνει όταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διέταξε περιπολικό που τους πήγαινε στην ΓΑΔΑ να τους φέρει πίσω στην Βουλή. Η Βουλή είχε χάσει κάθε ενδιαφέρον. Ο Ρουβίκωνας άνοιξε τα φτερά του. Με επιθέσεις σε Μέσα, συμβολαιογραφεία, πρεσβείες, γράψιμο νέων μελών σε συγκεκριμένες ώρες, άνοιγμα γραφείων και πάρτι στο πανεπιστήμιο. Με την αστυνομία να έχει οδηγηθεί σε επιχειρησιακό αδιέξοδο.

Παράδειγμα η υπόθεση της ιρανικής πρεσβείας. Ο διοικητής του αστυνομικού που είχε βγει από το κουβούκλιο με το φανελάκι έπεφτε σε δυσμένεια. Όλοι ήξεραν ότι δεν ήταν αυτό που έπρεπε να κάνει. Αλλά κανένας δεν μπορούσε να πει τι έπρεπε να κάνει. Το αυτόματο που κουβαλούσε ο αστυνομικός ήταν προφανώς διακοσμητικό. Να βάλει τις φωνές «βοήθεια αστυνομία» θα ήταν αστείο αφού ο ίδιος ήταν η αστυνομία. Και να κλειδωθεί στο καμαράκι και να σπάνε τα τζάμια με την βαριοπούλα δεν ήταν ελκυστική προοπτική. Δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την ξεφτίλα. Στην οποία δεν τον είχε οδηγήσει η δειλία αλλά η υποκριτική κυβερνητική πολιτική.

Η ζωή όμως απεχθάνεται τα κενά. Αν η αστυνομία δεν μπορεί να αστυνομεύσει μπορεί ο Ρουβίκωνας. Έτσι φτάνουμε στην περιγραφή της χθεσινής εξακρίβωσης στοιχείων των δύο αστυνομικών για τους οποίους ο Ρουβίκωνας γράφει «Στην αρχή παρίσταναν τους άσχετους επικαλούμενοι διάφορες αντικρουόμενες δικαιολογίες για την παρουσία τους.

Τα μέλη μας έδειξαν αυτοσυγκράτηση στην οποία βοήθησε και το γεγονός ότι τα δύο αυτά άτομα δεν έφεραν φασιστικά σύμβολα ούτε αντέδρασαν βίαια κάνοντας μας να υποθέσουμε από τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι μάλλον πρόκειται για ασφαλίτες. Μετά από μια άγονη παράθεση δικαιολογιών, κι αφού άρχισε να γίνεται φανερό το μάταιο των προσπαθειών τους, ένας από αυτούς έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα».

Αποδεικνύοντας ότι είναι δύο καλοκάγαθοι και νομοταγείς αστυνομικοί. Οπότε ο Ρουβίκωνας τους έκανε παρατηρήσεις και τους άφησε ελεύθερους. Ελεύθερους αλλά ευνουχισμένους. Από την Γεροβασίλη, την Παπακώστα και τον Νίκο Τόσκα που για να ικανοποιήσουν το 4% των ιδεοληπτικών οπαδών τους ξεφτίλισαν την ελληνική αστυνομία θέτοντας την κάτω από τις διαταγές του Ρουβίκωνα.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]