Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θου Βου, φανερός πράκτωρ 000


Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

Μπορεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να μην τα θέλουν τυφλωμένοι από ιδεοληψία, όμως κάποια άλλη σχολή, τους ενθουσιάζει.

Το είχαν όνειρο στους Συριζανέλ. Έβλεπαν στα παιδικά τους χρόνια τις ταινίες του James Bond και λίγωναν... Όχι μόνο τις πρόσφατες, αλλά τις παλιές με τον Σον Κόνερι. Ονειρευόταν ο Καμμένος να κατατροπώνει τον δόκτορα Νο. Ο Τσίπρας να διαλύει τον Goldfinger... Μόνο που αν κρίνει κανείς από τα έργα και τις ημέρες τους, αλλά και το γενικότερο στυλ, μάλλον ο Θου Βου που ενσάρκωνε ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος τους ταιριάζει περισσότερο. Και ας μην διαθέτουν το μπρίο του χαρισματικού κωμικού.

Αλήθεια, η σχολή των πρακτόρων, αν και εφόσον προχωρήσει η υπόθεση, θα λειτουργεί ως... ΑΕΙ ή ως ξένο κολλέγιο; Γιατί το έχουν και το σχετικό κόλλημα. Πιστοί στις ιδεοληψίες που στοχοποιούν την ιδιωτική εκπαίδευση, στην κυβέρνηση επιχειρούν μέσω της α λα καρτ συνταγματικής αναθεώρησης να "θάψουν" μακροχρόνια μία προοπτική που θα μπορούσε να αναβαθμίσει την εκπαίδευση στη χώρα, αλλά και να προσφέρει πολύ σημαντικά έσοδα. Ίσως η μεγαλύτερη ζημιά που θα έχει προκύψει από την διακυβέρνηση των Συριζανέλ να είναι η "επίθεση" στην εκπαίδευση, με πολιτικό πιθανώς στόχο την υποβάθμισης της. Μία "επίθεση" που ξεκίνησε από το πρώτο κιόλας εξάμηνο της διακυβέρνησής τους. Και συνεχίζεται...


Ειλικρινά το ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν είναι κατανοητό, γιατί το πολεμούν με τόση μανία ανακαλύπτοντας ταξικά δήθεν άλλοθι. Μα οι ίδιοι δίνουν ταξική χροιά στην υπόθεση! Ίσως γιατί συνηθισμένοι να ελέγχουν τη λειτουργία των πανεπιστημίων ως αιώνιοι καταληψίες φοιτητές, φοβούνται και δαιμονοποιούν ό,τι δεν θα μπορούν να υποτάξουν. Κι έτσι προφασίζονται ότι τάχα η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων θα βλάψει τη δημόσια εκπαίδευση. Ήμαρτον...

Τελικά σε αυτή τη χώρα δεν πλήττει κανείς ποτέ. Δεν έχει άδικο ένας φίλος που υποστηρίζει ότι αν διαθέτεις την οικονομική άνεση, αυτή η χώρα σου προσφέρει μία διαρκή κωμωδία. Ή μάλλον φαρσοκωμωδία.

Αφιερωμένο λοιπόν, μια και ο χαβαλές περιοδεύει, στον υπουργό Άμυνας και τον πρωθυπουργό το τραγουδάκι από την ταινία του Θανάση Βέγγου:

"Των πρακτόρων η σχολή είναι χρήσιμη πολύ. Και οι καλοί της μαθηταί δεν ξεκουράζονται ποτέ".

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και επειδή είναι διασκεδαστικό τραγούδι,ας το ακούσουμε

    https://www.youtube.com/watch?v=-Jhc6Q3ermM

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]