Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γράψου, παιδί μου, στο Ρουβίκωνας club


Ο αντεξουσιαστικός χώρος της Αριστεράς λειτουργεί καλύτερα από τον εξουσιαστικό χώρο της Αριστεράς

Παρότι ως εφημερίδα, site και ραδιόφωνο το «Πρώτο Θέμα» έχει γίνει επανειλημμένα στόχος των «Ρουβικώνων», ενώ και ο ίδιος ο υπογράφων έχει συλλέξει διάφορες «τιμητικές» αναφορές στο πρόσωπό του, οφείλω να ομολογήσω ότι ενίοτε μας διασκεδάζουν ειλικρινά με κάποιες πρωτοποριακές επαναστατικές παρεμβάσεις τους. Εντάξει, το ’χουν ομολογήσει και οι ίδιοι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερη απειλή εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού (γιατί άραγε; Αυτό δεν μας το ’παν!), αλλά από εκεί και πέρα αναγκάζεσαι να παραδεχτείς ότι τουλάχιστον στον αντεξουσιαστικό χώρο κάτι λειτουργεί σωστά!!! Με τα δικά τους μέτρα και σταθμά φυσικά. Ενώ αντίθετα στον... εξουσιαστικό χώρο, στον κυβερνητικό σχηματισμό, και σε όλα τα οργανωμένα, υποτίθεται, τμήματα και όργανα της πάλαι ποτέ αστικής τάξης επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο.

Καταπληκτικός ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι «Ρουβίκωνες» (που έχουν ανακηρυχθεί από γύρευε τι δικαστήριο... πολιτιστικό σωματείο) απέκτησαν με το έτσι θέλω και... γραφεία μέσα στη Φιλοσοφική και σκοπεύουν, όπως λένε, να επεκταθούν ως... στέκια και σε όλα τα ΑΕΙ-ΤΕΙ - αν δεν βρίσκονται ήδη. Πήγαν απλώς και κατέλαβαν έναν χώρο, τον έβαψαν με τα χρώματά τους, έβαλαν και τη φίρμα τους, και στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν μπροστά όλοι μαζί, χαρωποί, όπως κάνει εγκαίνια κάθε μαγαζί. Δεν νομίζω μάλιστα να προσπάθησαν να κρύψουν και την ταυτότητά τους. Μοναδική παρατήρηση ότι θα ’πρεπε να προσέξουν λίγο τα γκραφίτι και τα χρώματα, που δείχνουν προχειροδουλειά, ενώ δεν αμφιβάλλουμε ότι διαθέτουν μεταξύ τους αρτίστες άξιους να κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά. Αλλωστε τώρα που η οργάνωση ανοίγεται «προς τα έξω» και προσκαλεί δημοσίως κόσμο να κάνει εγγραφές, πρέπει να προσέξει λίγο και το image της. Πέρα από την ουσία, υπάρχει και το μάρκετινγκ σ’ αυτόν τον σάπιο, αλλά ακόμη καπιταλιστικό κόσμο.


Αντιλαμβάνομαι ότι θα κάνουν δουλειές με φούντες (και εννοώ πολλές εγγραφές, για να μην παρεξηγηθώ), μια που είναι πολύ εύκολο και ελκυστικό να γίνει ένας πιτσιρικάς μέλος του «Ρουβίκωνα». Πολλοί όμως δεν ξέρουν τι ακριβώς κερδίζουν κάνοντας εγγραφή, εξ ου και θα ’θελα να ρίξω μερικές ιδέες, πάντα με καλή διάθεση, και εκτιμώντας το χιούμορ που επιδεικνύει η οργάνωση τελευταία, αφού κάνει διάλογο και με την Παπακώστα. (Ας τη γράψουν μόνοι τους επίτιμο μέλος.)

■ Ρουβίκωνας ID: Φαντάζομαι ότι το πρώτο πράγμα που θα ’χουν φροντίσει είναι να βγάζουν και μια ταυτότητα μέλους με φωτό (κουκούλα προαιρετική), όπως κάνουν σε όλα τα σωματεία. Αλλωστε το όνειρο κάθε μέλους οποιασδήποτε οργάνωσης είναι να ’χει το δικό του μοναδικό ΣΥΜΒΟΛΟ. Θα είναι εξαιρετικά «προχώ» αλλά και αποτελεσματικό έτσι και μπορείς να δείχνεις ταυτότητα (ID) «Ρουβίκωνα», όποτε νομίζεις ότι χρειάζεται. Από κάνα κλαμπάκι, όπου το ΑΤΟΜΟ που σε ενδιαφέρει δεν σου δείχνει την ανάλογη προσοχή, έως π.χ. αν σε σταματήσει η Τροχαία για «δίπλωμα-άδεια-ασφάλεια», όπως το ’χουν κάνει καραμέλα και το λένε ακόμα και στον ύπνο τους οι μπάτσοι. Απαξ κι έχεις το Ρουβίκωνας ID, όλα τα άλλα, νομίζω, καθίστανται αυτομάτως περιττά.

■ Ρουβίκωνας CASH CARD: Κάθε σωματείο ή σύλλογος που σέβεται τα μέλη του φροντίζει ώστε να ’χουν κάποια προνόμια και διευκολύνσεις - με την καλή έννοια. Πόσο χρήσιμο λοιπόν θα ήταν να βγάλει και ο Ρουβίκωνας τη δική του ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ, ή οτιδήποτε άλλο, σε συνεργασία με κάποια από τις τόσες τράπεζες! Δεν φαντάζομαι να βρεθούν πολλές που να μη θέλουν τη συνεργασία με αυτό το «πολιτιστικό σωματείο». Με τη Ρουβίκωνας CARD, ο κάτοχος θα μπορεί να κινείται πέραν των τετριμμένων ορίων ανάληψης και κυρίως να απολαμβάνει ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΟΚΟ! Και γι’ αυτό θα φροντίσουν οι ίδιοι οι τραπεζίτες, να είστε βέβαιοι! Επιπλέον, θα μπορεί να έχει περισσότερες άτοκες δόσεις στα πολυκαταστήματα, αλλά και στα πρατήρια καυσίμων, ειδικά αν προορίζεται το καύσιμο για εμφιαλωμένη επαναστατική πράξη (βλ. «μολότοφ»).

■ Ρουβίκωνας CLUB: Οχι με το καλημέρα, αλλά μετά από εύλογη χρονική περίοδο και σχετική δοκιμασία, ο νεοφώτιστος Ρουβικωνούλης θα πρέπει να γίνεται δεκτός σε κάποιο πιο prive club - εντός της οργάνωσης πάντα. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι αντεξουσιαστές δεν μπορούν να κάνουν από μόνοι τους τέτοιες διακρίσεις, όμως ο παλιός είναι αλλιώς. Στο Ρουβίκωνας Club θα μπορεί κάθε επαναστάτης να απολαμβάνει όλα τα προαναφερθέντα προνόμια, όπως και άλλα εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Π.χ. το Ρουβίκωνας IB Baccalaureate! Αντί να ξεσκίζονται τα παιδιά μας για να περνούν τα μαθήματα πληρώνοντας ιδιαίτερα σε διάφορους σεξομανείς φακελάκηδες καθηγητές ΑΕΙ, με την κάρτα ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ IB θα περνάνε, φαντάζομαι, πολύ πιο γρήγορα και άνετα τα μαθήματα, χωρίς να υφίστανται σεξουαλικές και άλλες παρενοχλήσεις. Οσο ΛΑΜΟΓΙΟ καθηγητής και να είσαι, άμα ο άλλος σου δείξει το πιστοποιητικό ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ CLUB, υποθέτω ότι θα του πας όχι μόνο τα αποτελέσματα, αλλά και το δίπλωμα σπίτι του. Εξυπακούεται φυσικά ότι θα βρεθούν και πολλά πανεπιστήμια στο εξωτερικό που θα δεχτούν ως ισότιμα τα πτυχία των μελών, με απλό αντάλλαγμα να αφήσουν ήσυχες τις εν Ελλάδι πρεσβείες τους!

Ναι, ναι, ξέρω, το θέμα με την αχαλίνωτη δράση του «Ρουβίκωνα» είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, είναι πρόβλημα Δημοκρατικής Τάξης και Ασφάλειας κ.λπ. κ.λπ. Αλλά όταν το ίδιο το κράτος σφυρίζει αδιάφορα, όταν υπουργοί χαριεντίζονται με την παράνομη οργάνωση που άλλοτε θα την είχαν βγάλει εγκληματική συμμορία, τι περιμένετε να κάνουν τα παιδιά; Οταν οι πρυτάνεις και οι κοσμήτορες κάνουν πως ΔΕΝ βλέπουν ότι οι «Ρουβίκωνες» ανοίγουν γραφεία-μπουτίκ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο (γιατί δεν φέρνουν και τον Γαβρόγλου να τα εγκαινιάσει;), γιατί να μην παρασυρθεί -ή να μην το ρίξει στην πλάκα- και ο επαναστατημένος φοιτητής;

Πόσο μάλλον αν ο «Ρουβίκωνας» οργανωθεί λίγο παραπάνω, όπως είπαμε, αν προσφέρει π.χ. σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ (που το ξέρει απέξω κι ανακατωτά μετά από τόσες επισκέψεις) μειωμένη στρατιωτική θητεία ή και μοριοδότηση για πιο άμεσο διορισμό στο Δημόσιο! Τότε ακόμη και γονείς που ψήφιζαν μια ζωή μόνο Εθνάρχη, θα του ψιθυρίσουν στ’ αυτί: «Γράψου, παιδί μου, στον Ρουβίκωνα». Παρακαλώ μόνο να μη θεωρηθούν όλα αυτά αμφισβήτηση της φωτεινής ηγεσίας, αλλά απλώς συμβολή-εποικοδομητική κριτική ενός «διπολικού αντιδραστικού», ώστε η οργάνωση να αποκτήσει και άλλες κοινωνικές δράσεις πέρα από το να πετάει τρικάκια!

ΥΓ.: Για τα ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ CAFÉ σάς είπα; Α, μεγάλο σουξέ! Δωρεάν φραπέ και καπουτσίνο, αφού θα σου τα πληρώνει ευχαρίστως ο διπλανός μαγαζάτορας, αρκεί να αλλάξεις γειτονιά τάχιστα.

Θέμος Αναστασιάδης
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]