Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανο-ρωσικός πόλεμος με την Ελλάδα στο επίκεντρο


Με “δράκο” τον Ιβάν Σαββίδη 
και “Δούρειο ίππο” τον Γιάννη Ρουμπάτη

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή - αρθρογράφου


Το δημοψήφισμα της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 2018 στα Σκόπια, σηματοδότησε ένα πολιτικό – διπλωματικό στραπάτσο, μια τεράστια ήττα της Δύσεως και ειδικότερα του Ντόναλντ Τραμπ και της Άγκελα Μέρκελ! Οι οποίοι με ανιστόρητες, προκλητικές και εν πολλοίς αντιδημοκρατικές – θα έλεγα φασιστικού τύπου – παρεμβάσεις, προσπάθησαν να ποδηγετήσουν τον Σκοπιανό λαό προς τα δικά τους συμφέροντα, τα οποία ακούν στην επιβολή – αναγνώριση του γειτονικού μας κρατιδίου με το όνομα “Μακεδονία” και στην ανακατάταξη των συνόρων της Βαλκανικής, που περιλαμβάνει – εκτός των άλλων - την Ήπειρο και τη Θράκη μας!

Ηττήθηκαν όμως κατά κράτος, ΗΠΑ και Γερμανία!

Ηττήθηκε ο “ανιστόρητος” Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα στα Σκόπια, απέστειλε επιστολή (εκβιαστική θα έλεγα) στον Ζόραν Ζάεφ, υπενθυμίζοντάς του, πόσο καλή είναι η Συμφωνία των Πρεσπών και πόσο επωφελής είναι για τις ΗΠΑ και τα Σκόπια! Αποκαλώντας στην επιστολή του τα Σκόπια ως “Μακεδονία”!

Ηττήθηκε η ξεδιάντροπη Άγκελα Μέρκελ, η οποία είχε το θράσος να μεταβεί στα Σκόπια προκειμένου να προπαγανδίσει υπέρ του “Ναι” στο δημοψήφισμα!

Ηττήθηκε το “αιμοβόρο γεράκι” των ΗΠΑ και του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για την ανθελληνική στάση του επί δεκαετίες στο ζήτημα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων!

Ηττήθηκε το μπαρουτοκαπνισμένο “γεράκι της Ουκρανίας”, ο σημερινός πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ!


Αυτή η ήττα τους, λογίζεται ως πανωλεθρία, αφού νικητής στα Σκόπια βγήκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιόργκε Ιβάνοφ, υποστηριζόμενος από τον Πούτιν! Αφού στηρίχθηκε από τον “Τσάρο”, με πολλούς θεμιτούς και ίσως αθέμιτους τρόπους! Και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, το έργο έχει συνέχεια, αφού ο Βλαδιμίρ Πούτιν εξοπλίζει διαρκώς το VMRO, το κόμμα του σλαβομακεδονικού εθνικισμού, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη ημέρα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, εάν κι εφ΄ όσον ο Ντόναλντ Τραμπ προβεί στο απονενοημένο διάβημα, της ανάφλεξης της περιοχής! Έτσι, αυτή η συντριπτική νίκη του Ρώσου απέναντι στο Δυτικό Άξονα, βάζει φραγή – προς το παρόν – στα νεοναζιστικά σχέδια της Γερμανίας στα Βαλκάνια και το σχηματισμό της Μεγάλης Αλβανίας!

Ο “αρκουδιάρης των Στεπών” και το “γεράκι των ΗΠΑ”…

Ωστόσο, αυτή η συντριπτική ήττα δεν έκανε σοφότερους, τον Ντόναλντ Τραμπ – κυρίως – και την Άγκελα Μέρκελ!
Έτσι, εξακολουθεί - ο Ντόναλντ Τραμπ - τις πολιτικές αστοχίες του τραβώντας πολύ στραβό δρόμο, επηρεασμένος - προφανώς - από το Χόλυγουντ, αφού φαντασιώνεται πως έφταιξαν “δράκοι” στην αποτυχημένη του απόπειρα στα Σκόπια! Σε μια επιτυχία που απέβλεπε επί δεκαετίες το Αμερικανικό κράτος!

Όμως, δεν μπορεί να μην μαθαίνει ο Ντόναλντ Τραμπ από τα λάθη του! Από τη στιγμή που χρησιμοποίησε όλα τα μέσα κι όμως απέτυχε! Τι ακριβώς όμως έφταιξε;

Έφταιξε το γεγονός, πως όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ασχολείτο με τα οικονομικά των επιχειρήσεών του, ο Βλαδιμίρ Πούτιν ήταν εκπαιδευμένος πράκτορας της KGB και ακόμη και σήμερα, είναι “πολεμιστής” των Ειδικών Δυνάμεων του Ρωσικού Στρατού! Ο “αρκουδιάρης των Στεπών” λοιπόν, αποδείχτηκε πιο πονηρός από το “γεράκι των ΗΠΑ”! Γι΄ αυτό θα πρέπει ο Ντόναλντ Τραμπ να πάρει ταχύρυθμα μαθήματα διπλωματίας από τον Ρώσο ομόλογό του! Και πιστεύω, πως ο Βλαδιμίρ Πούτιν θα του τα παρέξει δωρεάν!

Στοχοποιούν το Σαββίδη για να κρύψουν την γύμνια τους…

Ας μπούμε όμως και στην ουσία του ζητήματος, που δεν είναι άλλο από το πρόσφατο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times, περί της δράσεως Ρώσων πρακτόρων, που αποσκοπούσε στην αποτυχία του δημοψηφίσματος των Σκοπίων! Δηλαδή, όπως λέει ο λαός μας, “εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι”!

ΗΠΑ και Γερμανία χρησιμοποίησαν φασιστικές μεθόδους επηρεασμού της ελεύθερης βουλήσεως ενός λαού, με πρώτο και κύριο στην Ελλάδα τον επίσημο εκπρόσωπο των ΗΠΑ, πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, και έτσι θεώρησαν πως πρέπει να κατηγορήσουν τον Βλαδιμίρ Πούτιν, προκειμένου να δικαιολογήσουν την πανωλεθρία τους!

Εάν δε, το δημοσίευμα των New York Times είναι εμπνεύσεως Ντόναλντ Τραμπ, ε… τότε το θέμα δεν μαζεύεται!

Έτσι, διαβάζουμε στο έγκυρο και έγκριτο “Pro News”:
«Σε δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, με τίτλο “Πράκτορες, ψέματα και δημοσιεύματα με δράκο”, γίνεται λόγος για “ατεκμηρίωτο αφήγημα περί ανάμειξής του στη διαμάχη για το ζήτημα της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ”!
Η εφημερίδα, μάλιστα, έχει πηγές σύμφωνα με τις οποίες τις τηλεφωνικές συνομιλίες και τα e-mails που “ενοχοποιούν” τον Ιβάν Σαββίδη για ρωσική ανάμειξη δεν τα παρουσίασαν αμερικανικές υπηρεσίες στην Αθήνα, όπως αναφέρουν οι New York Times, αλλά
“στελέχη της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών, χωρίς την ανάμειξη οποιουδήποτε ξένου παράγοντα”! Τα στοιχεία τα παρουσίασε, ως όφειλε, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έλαβε την απόφαση να ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να προχωρήσει στην απέλαση των δύο Ρώσων και στην απαγόρευση εισόδου στη χώρα άλλων δύο», 
γράφει η “Εφημερίδα των Συντακτών”»!

Μπάτλερ του Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάννης Ρουμπάτης…

Έτσι αποδεικνύεται, πως ο διοικητή της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης είναι ο μπάτλερ της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε όλα τα ζητήματα διένεξης με τον ρωσικό παράγοντα! Όπως τότε, στο όχι μακρινό Νοέμβριο του 2015, στην κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους!

Αξίζει νομίζω να θυμηθούμε τι ακριβώς έγραφα την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017 στην Ελεύθερη Ώρα: “Ιδού η πραγματική αλήθεια για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού…”!
«Όπως γνωρίζουμε, στις 24 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 09:24 (τοπική) μαχητικό αεροσκάφος F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό τύπου Sukhoi Su-24M που επιχειρούσε δράση κατά Σύριων Τουρκμένων ανταρτών στη βόρεια Συρία. Η κατάρριψη συνέβη εντός του εναερίου χώρου της Συρίας με την αιτιολογία ότι το ρωσικό αεροσκάφος είχε παραβιάσει προηγουμένως τον εναέριο χώρο της Τουρκίας επί 17 δευτερόλεπτα! Η τουρκική “επιλογή” της κατάρριψης ανέβασε δραματικά την ήδη υφιστάμενη διεθνή ένταση, αφού έγινε μετά το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι… Αλλά – αρκετούς μήνες μετά – έπεσε στην αντίληψή μας αυτό που διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Intelaleak” και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας…

Σύμφωνα λοιπόν, με αυτό το δημοσίευμα στο “Intelaleak” αλλά και με τις δικές μας πληροφορίες που φροντίσαμε και συλλέξαμε, τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Η ΕΥΠ και η μονάδα της ΕΥΠ που ανήκε στην τότε Ε΄ διεύθυνση, είχε εν τη γενέσει της τη συγκεκριμένη πληροφορία της κατάρριψης, δηλαδή, του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά. Η πληροφορία του κλιμακίου της ΕΥΠ στέλνεται αμέσως στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΠ στην Αθήνα…

Αλλά όπως μας ενημερώνουν, πέραν του αρχικού Σήματος με αριθμό (τον γνωρίζουμε, στις 24 Νοεμβρίου και ώρα 09:23) εστάλη μετά από λίγη ώρα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Ε΄ διεύθυνση και το ηχητικό ντοκουμέντο με τις συνομιλίες των Τούρκων πιλότων με τη βάση τους, για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου! Αυτό το επίμαχο Σήμα, εστάλη από την 6η Μονάδα Ηλεκτρονικού Πολέμου της τότε Ε΄ διεύθυνσης της ΕΥΠ!

Ωστόσο αληθεύει, πώς και αυτό το ντοκουμέντο κατόπιν εντολής και εν μέσω μάλιστα απειλών προς το προσωπικό, ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗ;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας λοιπόν, ο διευθυντής της Ε΄ διεύθυνσης κ. Ι. Γ. ενημέρωσε αμέσως τον Διοικητή της υπηρεσίας κ. Ιωάννη Ρουμπάτη. Προς έκπληξη όλων των εμπλεκομένων στελεχών της υπηρεσίας ο Διοικητής της ΕΥΠ μετά από λίγη ώρα, έδωσε εντολή (;;;) να καταστραφεί το συγκεκριμένο πληροφοριακό υλικό! Και αν αυτή η πληροφορία αληθεύει, τίθεται το μέγα ερώτημα: Με ποιον ήρθε σε συνεννόηση ο κ. Ρουμπάτης, ώστε να δώσει την εντολή να καταστραφεί το υλικό; Γιατί, μόνος του ο κ. Ρουμπάτης αποκλείεται να πήρε μια τόσο σοβαρή απόφαση! Με ποιον λοιπόν μίλησε; Μίλησε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα; Μήπως μίλησε με τον ατύπως πρωθυπουργεύοντα Νίκο Παππά; Μήπως, με τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ Νίκο Τόσκα; Μήπως, με τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά; Ή μήπως ενημέρωσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο;…»!
Αλλά, ο ρόλος του κ. Γιάννη Ρουμπάτη ήταν καταλυτικός και στην απένταξη – παρ΄ ότι είχε γίνει η αγορά του “Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών”, γνωστότερου ως “δορυφορικού συστήματος GIS” της Ε.Υ.Π, επειδή είχε ρωσικό λογισμικό! Μια απένταξη, παρά την πανθομολογούμενη αξία του και την χρησιμότητα της ασφάλειας των συνόρων της Πατρίδος και παρά τις δικαστικές πραγματογνωμοσύνες!

Δούρειος Ίππος ο Γιάννης Ρουμπάτης…

Αλλά ποιος είναι ο κ. Γιάννης Ρουμπάτης;

Είναι παιδί της μετεμφυλιακής Ελλάδας, γεννημένος στα Γιάννινα, από οικογένεια αριστερών φρονημάτων! Τσαγκάρης ο πατέρας του! Όμως ο νεαρός – τότε – φτωχός αριστερός Γιάννης, σπούδασε εκεί όπου υπήρχε φωτεινή επιγραφή: Μπορεί να είσαι αριστερός, αλλά μπορείς να γίνεις ο καλύτερος φίλος των Αμερικανών! Έτσι, φοίτησε στο αμερικανικό κολέγιο της Θεσσαλονίκης “Ανατόλια”, στο οποίο έχουν φοιτήσει πολλοί αμερικανοτραφείς, όπως ο νυν Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης!
Αποφοιτήσας με υποτροφία, συνέχισε τις σπουδές του σε κολέγιο της Ιντιάνα των ΗΠΑ! Η διδακτορική του διατριβή έγινε στο άκρως Συστημικό αμερικανικό πανεπιστήμιο Johns Hopkins, όπου δεν μπορεί να κάνει κάποιος διατριβή – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας εξ Αμερικής – εάν δεν “υπηρετεί” το “βαθύ κράτος των ΗΠΑ”!

Το διδακτορικό του, έφερε τον τίτλο: “Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967”, και πήρε σάρκα και οστά, αφού πρώτα συνομίλησε με υψηλότατους αξιωματούχους των ΗΠΑ την περίοδο εκείνη!

Η γνωριμία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου (σ.σ. άνθρωπο των Αμερικανών) έγινε σε μια ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Purdue της Ιντιάνα των ΗΠΑ και από εκείνη τη στιγμή κέρδισε την απόλυτη εμπιστοσύνη του μετέπειτα Πρωθυπουργού!

Έτσι, όταν το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου έγινε Πρωθυπουργός, του ζήτησε να γυρίσει στην Ελλάδα και τον έκανε ειδικό του σύμβουλο σε θέματα διεθνών ΜΜΕ!

Ακολούθως έγινε κυβερνητικός εκπρόσωπος (1987-1988) και υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ!

Η γνωριμία του με τον Αλέξη Τσίπρα, έγινε το 2008 και ξεκίνησε η αγαστή συνεργασία τους, αφού κέρδισε και του Αλέξη Τσίπρα την απόλυτη εμπιστοσύνη!

Ποιος λοιπόν, μπορεί να έχει την παραμικρή απορία για την τοποθέτησή του στην εξόχως νευραλγική θέση του κ. Ρουμπάτη στην ΕΥΠ, σε μια κρίσιμη εποχή γεωπολιτικών αναταράξεων στην ευρύτερη περιοχή μας;

Και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται, πως όλες οι ενέργειες του κ. Ρουμπάτη είναι υπέρ της αμερικανικής πλευράς!

Άλλωστε, μέχρι να αναλάβει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης διοικητής στην ΕΥΠ, όλοι οι προηγούμενοι διοικητές της ήταν ανώτατοι αξιωματικοί και διπλωμάτες! Λέτε το “διαβατήριο” του κ. Ρουμπάτη προς την κορυφή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, να ήταν μόνο η δημοσιογραφία;

Μετά ταύτα επανέρχομαι…

Επικοινωνία με τον συντάκτη egerssi@otenet.gr
Πηγή www.egerssi.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]