Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Π. Καμμένος: Όλα για το κομματικό συμφέρον, όχι για το εθνικό καλό


Γράφει η Κύρα Αδάμ

Αν υπάρχει ένα σταθερό συμπέρασμα από το πρόσφατο επεισόδιο με τα λεγόμενα του Π. Καμμένου στις ΗΠΑ είναι ότι η πρωθυπουργική- ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένη να καταπιεί όλες τις προκλήσεις (εσωτερικές και εξωτερικές) που θα της τύχουν και να μην αντιδράσει σ αυτές.

Ο λόγος είναι εμφανής: Αυτό που προέχει για την πρωθυπουργική- ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κερδίσει χρόνο προκειμένου να προετοιμάσει το «γόνιμο» προεκλογικό έδαφος που θα της εξασφαλίσει, αν όχι την παραμονή της στην εξουσία, τουλάχιστον ένα «δυναμικό» εκλογικό ποσοστό, που δεν θα επιτρέψει σε καμία άλλη πολιτική δύναμη να κυβερνήσει ανενόχλητη.

Οι δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ στην Ουάσιγκτον, κατά την επίσκεψη του στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, ήταν εμπρηστικές από κάθε άποψη. Προεξόφλησε άκομψα μπροστά στην αμερικανική κυβέρνηση, που «μάχεται» με νύχια και με δόντια, αλλά και με φουσκωμένες τσέπες, να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών στα Σκόπια το αμέσως επόμενο διάστημα, ότι η πολιτική της θα αποτύχει.


Και για να «γλυκάνει» την αμερικανική «αποτυχία» ο Έλληνας στρατηλάτης ΥΠΕΘΑ πρότεινε να αναλάβει ο ίδιος τα ηνία ενός τοπικού Βαλκανικού στρατιωτικού Συμφώνου, με τη FYROM μέσα, για να αντιμετωπιστεί ο «κίνδυνος εξ ανατολών, δηλαδή η Ρωσία.

Λες και δεν ξέρει τα αμερικανικά σχέδια για την δημιουργία της αμερικανικής βάσης στα Σκόπια, (ανεξαρτήτως έκβασης της Συμφωνίας των Πρεσπών), με την μετεγκατάσταση αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων πού τώρα βρίσκονται στο έδαφος της Γερμανίας.

Λες και δεν ξέρει την προσπάθεια Τσίπρα να επισκεφθεί την Μόσχα- με μεσολαβητή του αιτήματος του την ... αμερικανική πρεσβεία, όπως επιμένουν οι κακές γλώσσες.

Επιπροσθέτως, ο ΥΠΕΘΑ, πιστός προσωπικός οπαδός του Προέδρου Τραμπ, διέθεσε απλόχερα την μισή ελληνική επικράτεια στην υπηρεσία του Αμερικανικού Πενταγώνου, λες και η Ουάσιγκτον προχωρά σε επείγουσα αναδιάταξη των δυνάμεων της και του δόγματος της με αιχμή την Ελλάδα έναντι του «ρωσικού κινδύνου»..

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, ο ΥΠΕΘΑ υποβάθμισε τις βαρύγδουπες δηλώσεις του σε « δημιουργική συζήτηση» με τον Αμερικανό ομόλογο του κ Μάττις ακολουθώντας την συνταγή του πρωθυπουργού περί τυφώνα στις ΗΠΑ, που δεν λέγεται «Πάνος».

Είναι εμφανές λοιπόν ότι οι δύο συνεταίροι στην κυβέρνηση, έχουν αποφασίσει να ροκανίσουν τον υπόλοιπο χρόνο τους στην εξουσία για ίδιο κομματικό όφελος, αφήνοντας τη χώρα και την όποια σοβαρότητα της έχει απομείνει, να βολοδέρνει στα βράχια.

Για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο εναπομένων χρόνος θα χρησιμοποιηθεί για την αναστολή για το επόμενο διάστημα – όχι η κατάργηση- του νόμου για τις περικοπές των συντάξεων. Θα χρησιμοποιηθεί ακόμα για την καλλιέργεια ελπίδων για την 13η σύνταξη αι το δώρο των συνταξιούχων. Χρησιμοποιείται ήδη για την πρόσληψη από την πίσω πόρτα συμβασιούχων όλων των ειδών, για έναν μόλις χρόνο, για μια σίγουρη ψηφίο στις εκλογές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστεί ότι θα περάσει ξώφαλτσα την τραπεζική κρίση- αφού ανερυθρίαστα επαναλαμβάνει ότι με το «μαξιλάρι» που έχει δεν την ενδιαφέρουν οι αγορές-( υποθηκεύοντας για μια ακόμα φορά το οικονομικό μέλλον της χώρας), αλλά και το θέμα των Σκοπίων, αφού οι εξελίξεις εκεί μάλλον θα τραβήξουν σε μάκρος.

Ο συνεταίρος ΑΝΕΛ δεν μπορεί βεβαίως να εμπλακεί στην οικονομική πολιτική. Έχει το γνώθι σ εαυτόν μέχρις εκεί. Μπορεί όμως να παίξει εκ του ασφαλούς με την «εθνική στρατηγική» της χώρας ως ο αυθεντικός ερμηνευτής και υπηρέτης των συμφερόντων της κυβέρνησης Τραμπ, (όσο ο ίδιος ο ΥΕΘΑ τα αντιλαμβάνεται).

Στο κάτω κάτω της γραφής, γιατί Αμερικανοί και Ευρωπαίοι εδώ και μήνες διαβεβαιώνουν κρυφίως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα υποστηρίξουν την επανεκλογή του, αν τελειώσει με τα Σκόπια, και παραμείνει το μόνο «καλό παιδί» σ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση στην αποδοχή – εγκλωβισμό όλων των προσφύγων/μεταναστών σε ελληνικό έδαφος;

Δεν θα μπορούσαν ομοίως οι Αμερικανοί φίλοι να διασφαλίσουν, έστω την επανεκλογή των ΑΝΕΛ, αφού αυτοί- κατά πώς νομίζουν - είναι οι original εκφραστές της πολιτικής Τράμπ στην περιοχή;

ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]