Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βαυαρία Exit Poll: Βαριά ήττα για Zέεχοφερ και SPD - Άνοδος για Πράσινους και AfD


Έκλεισαν οι κάλπες στην Βαυαρία και το exit poll του ARD, επιβεβαιώνει τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έκαναν λόγο για συντριβή του CSU και του Χόρστ Ζέεχοφερ, των συμμάχων της Ανγκέλα Μέρκελ την ίδια ώρα που Πράσινο και AfD δείχνουν οι μεγάλοι νικητές των εκλογών.

Συγκεκριμένα το exit poll δίνει τα εξής ποσοστά: 35.5% στο CSU, 18.5% στους Πράσινους, 11,5% στους Ελεύθερους Ψηφοφόρους, 11% στο AfD, 10% στο SDP, 5% στο FDP και 3,5% στο Die Linke.

Στις πρώτες τους δηλώσεις κορυφαία στελέχη του CSU όπως ο γενικός γραμματέας του κόμματος Μάρκους Μπλούμε κάνουν λόγο «για πικρή μέρα για το κόμμα αλλά έχουμε το προβάδισμα και θα πρέπει να προχωρήσουμε αναλόγως», ενώ ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ τόνισε «δεν είναι καλή μέρα για εμάς, αλλά γίνεται ξεκάθαρο ότι παραμένουμε το μεγαλύτερο κόμμα της Βαυαρίας».

Στην πρώτη του δήλωση αμέσως μετά τα exit poll, ο Χόρστ Ζέεχοφερ δήλωσε: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, αλλά δεν θα παραιτηθώ από υπουργός Εσωτερικών».


Στις κάλπες προσήλθαν περίπου 9,5 εκατομμύρια Βαυαροί για να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση του ομόσπονδου κρατιδίου σε μία εκλογική αναμέτρηση το τελικό αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να αποτελέσει ισχυρό χτύπημα προς τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), το αδελφό κόμμα του CDU της Άνγκελα Μέρκελ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων ηταν ελαφρώς ενισχυμένη σε σχέση με τις εκλογές του 2013,, στο Μόναχο είχε ψηφίσει το 62,1%, σε σχέση με 55,1% , στην Νυρεμβέργη 55% σε σχέση 47.1% ενώ στο Άουγκσμπούργκ 49,6% έναντι 38.8%.

Στις προηγούμενες εκλογές, το 2013, το CSU είχε λάβει το 47,7% και το SPD 20,6% των ψήφων, με τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους -ένα κόμμα με παρουσία μόνο στη Βαυαρία- να κερδίζει την τρίτη θέση με 9% και τους Πράσινους να ακολουθούν με 8,6%.

Σημειώνεται ότι το κρατίδιο της Βαυαρίας είναι το μεγαλύτερο πληθυσμιακά της Γερμανίας και πανίσχυρο οικονομικά αφού έχει ΑΕΠ περίπου 595 δισ. ευρώ ενώ είναι έδρα μεγάλων εταιρείων όπως MAN, Audi, BMW, Siemens.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]