Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε αναβρασμό ο ΣΥΡΙΖΑ, ομαδικά πυρά κατά Καμμένου


Γράφει ο Τάσος Ευαγγελίου

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε σε εφαλτήριο ομαδικών πυρών κατά του Πάνου Καμμένου και της συνέχισης της συνύπαρξης με τους ΑΝΕΛ στη συγκυβέρνηση. Οι αναφορές σε βάρος του κυβερνητικού εταίρου ξεπέρασαν το επίπεδο της συνήθους, τα τελευταία χρόνια, κριτικής και με χαρακτηρισμούς όπως «καρικατούρα», «τραυματική εμπειρία» ακόμη και «εθνικολαϊκιστής» έδειξαν τον αναβρασμό που επικρατεί και που ουδείς γνωρίζει πως θα εξελιχθεί.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην αναφερθεί σε όσα προηγήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου και τις προτάσεις του για plan b ως προς το Σκοπιανό λίγες μόλις ημέρες πριν τη ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές έριξε λάδι στη φωτιά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αντί να αμβλύνει τις εντυπώσεις.

Στην πλειοψηφία τους τα στελέχη με ελάχιστες εξαιρέσεις και ανεξαρτήτως της τάσης που εκπροσωπούν στο ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν δριμεία κριτική και ζήτησαν να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για το πώς θα συνεχιστεί η πορεία του κόμματος μέχρι τις εκλογές. Μάλιστα εμφανίσθηκαν να αναζητούν λύσεις στους πρόθυμους να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ για το χρόνο που απομένει αναφέροντας ότι με τη στάση του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενδεχομένως «αντί να αποδυναμώσει την κυβέρνηση να τη δυναμώσει».

Οι προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του Πάνου Καμμένου ήταν σε τόνους που δείχνουν πως η ρήξη είναι προ των πυλών και δύσκολα θα συνεχιστεί η μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία. Θεωρώντας ότι αυτή τη φορά ο κυβερνητικός εταίρος υπερέβη τα όρια που είχαν τεθεί και που επέτρεπαν τη δημιουργία εντυπώσεων για το εκλογικό κοινό του κόμματος τοποθετήθηκαν και αναμένουν τη λήψη μέτρων από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα.


Οι επιθέσεις κατά του Πάνου Καμμένου ξεκίνησαν την Πέμπτη από τον Πρόεδρο της Βουλής που ουσιαστικά έδωσε το έναυσμα. Ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως πρέπει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να γυρίσει από τις ΗΠΑ και να δώσει εξηγήσεις σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν έχει κατανοήσει τι ακριβώς θέλει να πει με τις προτάσεις που κατέθεσε χαράσσοντας δική του γραμμή.

Τη σκυτάλη έλαβε ο φιλοκυβερνητικός τύπος με βαριές κατά του Π. Καμμένου αναφορές χαρακτηρίζοντας τον επικίνδυνο για την κυβέρνηση. Η απάντηση του υπουργού εθνική άμυνας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου προκαλώντας ντόμινο εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Καρικατούρα του Σαλβίνι και του Όρμπαν» κατά τον Νίκο Φίλη, τραυματική εμπειρία κατά την κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, «Εθνικολαϊκιστικής» κατά τον Σάκη Παπαδόπουλο, «πρόβλημα» κατά τον Θοδωρή Δρίτσα «ζημιά για την κυβέρνηση» κατά τον Νίκο Ξυδάκη, είναι ορισμένα από αυτά που ακούστηκαν στην κεντρική επιτροπή.

Η σημερινή δεύτερη ημέρα της Κ.Ε., η επιστροφή Καμμένου από τις ΗΠΑ, το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα και οι εξελίξεις στα Σκόπια αυτή την εβδομάδα είναι βέβαιο πως δρομολογούν εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Το ερώτημα είναι κατά πόσο οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν μετά τα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρας να αποδέχονται τη σχέση συνεργασίας και τι ακριβώς θα κάνει για να καλύψει το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]