Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πιο καλός... ντελιβεράς ήμουν εγώ στην τάξη


Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή την τελευταία εβδομάδα - αν και τα απίθανα συμβαίνουν από την αρχή της θητείας αυτής της συγκυβέρνησης.

Καταρχάς, λοιπόν, είναι οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. Ζουν και αναπνέουν πια γι’ αυτούς οι κυβερνήτες της χώρας και διαγκωνίζονται ποιος θα τους εκπροσωπήσει καλύτερα. Ο Αλέξης, που θέλει το ορθόδοξο σχέδιο υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών και ας του κοστίζει αγρίως πολιτικά, ή ο Πάνος, που προβλέπει και Plan B αν δεν περάσει η Συμφωνία από τα Σκόπια;

Καμία κυβέρνηση ποτέ δεν έχει κάνει... τόσο κόπο να εξυπηρετήσει άλλη ξένη δύναμη όσο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τις ΗΠΑ - μα πραγματικά καμία, όμως, ακόμα και από τις μη εκλεγμένες σε αυτή τη χώρα. Είπαμε, ΟΚ, όλοι... φιλοαμερικάνοι είμαστε στη Δύση, αλλά αυτό το σέρβις πια είναι ακραίο και πολιτικά αντιαισθητικό.

Μαθαίνουμε από τους «New York Times» (όχι από καμιά... «Πράβντα») ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής παραδίδει υποκλαπείσες συνομιλίες στον πρωθυπουργό της χώρας που ανακατεύουν τους Ρώσους κι έναν επιχειρηματία που... βοηθάνε Σκοπιανούς που δεν θέλουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μαθαίνουμε από τον υπουργό Καμμένο, με δημόσιες δηλώσεις του στις ΗΠΑ, ότι υπάρχει κάτι σαν Plan B αν δεν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών για να... εξυπηρετηθούν οι Αμερικανοί που διακαώς καίγονται για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Με χαριτολογήματα του απαντά ο πρωθυπουργός του.


Την ίδια ώρα γαλλικό μέσο ενημέρωσης γράφει για ταρίφα 2,5 εκατ. δολαρίων το... τεμάχιο, δηλαδή ο αποστάτης Σκοπιανός βουλευτής που θα ψηφίσει τη συμφωνία προκειμένου να βρεθούν οι οκτώ ψήφοι που λείπουν. Με πρωταγωνιστές Αμερικανούς, αν θέλουν δολάρια, ή και Ρώσους, αν προτιμούν τα ρούβλια. Πέφτουν τα ανταλλάγματα βροχή στα Σκόπια, ίσως σε μετρητά, και... στην Αθήνα σε... είδος;

Θα πείτε, με όλα αυτά που γίνονται και μάλιστα λίγους μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του γιατί ο Τσίπρας δεν το λήγει λίγο νωρίτερα ώστε να αποφύγει μεγάλα αγκάθια όπως τα Σκόπια, την περικοπή των συντάξεων, την ατομική βόμβα των τραπεζών; Γιατί δεν τ’ αφήνει όλα στον Μητσοτάκη να σκάσουν κι αυτός να κάθεται να βλέπει το δράμα και να γελάει με τον πολιτικό του αντίπαλο;

Αν δεν το κάνει, δηλαδή αν δεν πάει για εκλογές νωρίτερα (στις αρχές του νέου έτους), αυτό θα συμβεί για έναν και μόνο λόγο: την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δηλαδή την πλήρη εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων.

Μόνο αυτοί επιθυμούν τόσο πολύ αυτή τη συμφωνία, ούτε καν οι Ευρωπαίοι τόσο, πολύ περισσότερο οι Ελληνες και οι Σκοπιανοί πολίτες.

Αν λοιπόν ο Ζάεφ βρει την κυβερνητική πλειοψηφία που χρειάζεται για την αναθεώρηση του Συντάγματός του, τότε η Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει «ζωντανή», ολοκληρώνεται κοινοβουλευτικά ως τα μέσα Ιανουαρίου στα Σκόπια και το μπαλάκι πάει στον εδώ τοποτηρητή της συμφωνίας, δηλαδή στον Ελληνα πρωθυπουργό, ο οποίος θα πρέπει να την περάσει από την Ελληνική Βουλή.

Κάτι τέτοιο λοιπόν δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, άρα σχεδόν φτάνουμε στο χρονικό ορόσημο του Μαΐου που έχουμε ευρωεκλογές. Θα την περάσει; Αυτός λέει «ναι» ακόμα και με μία ψήφο...

Οποιος βρεθεί και... όπως βρεθεί, αρκεί να γράψει «ΝΑΙ 151». Αλλωστε θα έχει ξαναγίνει λίγους μήνες νωρίτερα και στα Σκόπια...

Τάσος Καραμήτσος
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]