Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέγα φιάσκο το δημοψήφισμα στα Σκόπια


Ο Ζάεφ προχωρά χωρίς την κοινωνία και θα το πληρώσει

«Σέβομαι την ετυμηγορία όσων ψήφισαν. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είπε “ναι”» δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ περίπου μία ώρα αφού έκλεισαν οι κάλπες στο δημοψήφισμα – οπερέτα που διεξήχθη στην ΠΓΔΜ για να εγκρίνουν οι πολίτες τη συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ του ιδίου και του Τσίπρα,. Προσωπική συμφωνία, χωρίς τη συμφωνία των πολιτών που υποτίθεται εκπροσωπούν.

Με κυνισμό που κινείται στα όρια της φασιστικής νοοτροπίας, ο Ζάεφ επέλεξε να μη δώσει καμία σημασία στη συμμετοχή που κυμάνθηκε λίγο πάνω από το 34% και αυθαίρετα ερμήνευσε το συντριπτικό όπως φαίνεται υπέρ του «ΝΑΙ» αποτέλεσμα (περίπου το 90% [στο 20% των εκλογικών τμημάτων] αυτού του 34%…), δηλαδή το 30% των κατοίκων της ΠΓΔΜ, αν υποτεθεί ότι όσοι απείχαν θα τάσσονταν υπέρ του «ΟΧΙ».

Σε μια καινοφανή στάση για μια σύγχρονη Δημοκρατία, ο Ζάεφ απορρίπτει το ότι ένα δημοψήφισμα με τόσο χαμηλή συμμετοχή είναι σα να μην έγινε (ούτε το 40% δεν έφτασε που θεωρούταν «ψυχολογικό όριο») και δηλώνει, ότι «θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας για να μπούμε σε ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Μάλλον προσπαθεί να σώσει την «καρέκλα», καθώς θα αναζωπυρωθούν οι φωνές που θα ζητούν πρόωρες εκλογές. Με απλά λόγια, αυτό που πέτυχε η «διεθνής κοινότητα» με το να πιέζει τόσο ενεργά γι’ αυτό το δημοψήφισμα, ήταν να αποσταθεροποιήσει, αντί να σταθεροποιήσει την ΠΓΔΜ, με τις εξελίξεις να κρύβουν ενδεχομένως και πολύ δυσμενή σενάρια.


Εάν όντως έχει υποστήριξη για να προχωρήσει την πορεία της χώρας προς το ΝΑΤΟ, δεν θα πρέπει να εκπλήξει κανέναν εάν η χώρα αποσταθεροποιηθεί μέσω διαδηλώσεων και μεγάλης πολιτικής αναταραχής, κατάσταση στην οποία αρκεί μια σπίθα για να φέρει την καταστροφή και οι ψευδομακεδόνες να θυμηθούν το 2001.

Η Αθήνα θα πρέπει επιτέλους να λάβει τα σωστά μηνύματα και αφήνοντας κατά μέρος τα περί… «υψηλής πολιτικής» με φοβερά και τρομερά γεωπολιτικά σχέδια που όμως… σκοντάφτουν στο «πεζοδρόμιο», να κατανοήσει ότι οι γείτονές της δεν σκοπεύουν να απεμπολήσουν το ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού».

Ο εθνικισμός τους δεν είναι «γιαλαντζί» όπως ο ελληνικός μετά από τόσες δεκαετίες σταθερότητας, αλλά αποτελεί τη συγκολλητική ουσία, απέναντι σε αυτόν που έχει επιλεγεί να παριστάνει τον εχθρό.
Αυτό ισχύει από την ανατολική Ευρώπη, που λόγω εμπειρίας ΕΣΣΔ έχει «μπαμπούλα τους Ρώσους», έτσι και οι δήθεν Μακεδόνες έχουν τους Έλληνες που αμφισβητούν ότι είναι απόγονοι του μεγάλου Αλεξάνδρου, παρότι στην περιοχή έφτασαν μια χιλιετία μετά και είναι απλώς Σλάβοι.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που αν δεν παταχθεί θα γεννήσει πολέμους στα Βαλκάνια και βίαιες αλλαγές συνόρων. Όσο δεν το αντιλαμβανόμαστε, τόσο «θα πυροβολούμε τα πόδια μας». Η Δύση αδυνατεί να αντιληφθεί πως όταν το χάσμα ανάμεσα στις ελίτ και τον λαό είναι μεγάλο, η επιβολή διά της βίας, απλά δεν δουλεύει.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]