Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βόμβα από τα Σκόπια! Άκυρο το δημοψήφισμα


Πρόεδρος Εκλογικής Επιτροπής Σκοπίων: 
«Το δημοψήφισμα δεν είναι έγκυρο»

Ο πρόεδρος της εθνικής εκλογικής επιτροπής στην πΓΔΜ, Όλιβερ Ντέρκοσκι, δήλωσε ότι το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε την Κυριακή δεν είναι έγκυρο, καθώς οι μισοί από τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους δεν ψήφισαν.

Το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ δεν είναι έγκυρο, δήλωσε ο επικεφαλής της εθνικής εκλογικής επιτροπής της χώρας, Όλιβερ Ντέρκοσκι, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Το δημοψήφισμα για την υπογραφή της συμφωνίας με τους Έλληνες, που διενεργήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, αναγνωρίζεται ως μη έγκυρο, δήλωσε ο Ντέρκοσκι.

«Δεν πάρθηκε απόφαση καθώς οι μισοί από τον συνολικό αριθμό ψηφοφόρων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους δεν ψήφισαν», τόνισε ο ίδιος.

Η ανακοίνωση του επικεφαλής της εθνικής εκλογικής επιτροπής της πΓΔΜ έγινε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, μετά την καταμέτρηση του συνόλου των ψήφων.


Τα δεδομένα για τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στην εφημερίδα της κυβέρνησης εντός 15 ημερών από την ημερομηνία διενέργειας του δημοψηφίσματος. Θα σταλούν επίσης στο κοινοβούλιο της χώρας και ταυτόχρονα θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της εκλογικής επιτροπής.

Οι πολίτες της πΓΔΜ κλήθηκαν την Κυριακή στις κάλπες προκειμένου να αποφασίσουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών σχετικά με την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Ωστόσο η συμμετοχή ήταν χαμηλή, με μόλις το 36,91% των πολιτών να προσέρχεται στις κάλπες.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα υπέρ της συμφωνίας ψήφισε το 91,46%, ενώ κατά το 5,65%. Η συμμετοχή ήταν μικρότερη του 50% καθώς ανήλθε στο 36,91%.

SputnikNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]