Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ανεπίδεκτη μαθήσεως Δύση, “σκότωσε” το δικό της παιδί στην ΠΓΔΜ


Δε χρειάζεται καν να περάσει και πολύ ώρα, να ακουστούν όλοι με τις δηλώσεις τους, να μας πουν ό,τι έχουν να σχολιάσουν για το δημοψήφισμα – φιάσκο, για να μπορέσουν να γίνουν οι πρώτες παρατηρήσεις. Μια από αυτές, δεν μπορεί να είναι άλλη από την αξιολόγηση της πολιτικής της Δυσης, η οποία αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα, τουλάχιστον ως παιδαριώδης και γελοία.

Είχαμε εξ αρχής επισημάνει κάποιες αναλογίες που υπήρχαν ανάμεσα σε όσα γίνονται στα Σκόπια με όσα καταγράφηκαν στην Κύπρο και οδήγησαν στον ενταφιασμό του Σχεδίου Ανάν. Παρέλαση ηγετών της Δύσης, τρομολαγνεία περί «τελευταίας ευκαιρίας». Και όμως, δεν δούλεψε η συνταγή και το αποτέλεσμα το έχει καταγράψει η Ιστορία.


Τα ίδια έκαναν και στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ. Η παρέλαση και οι παρεμβάσεις ήταν δίχως τέλος. Από τον πρόεδρο του ΝΑΤΟ και κάθε λογής υπουργό της ΕΕ, μέχρι τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο. Από την άλλη, πέραν της διατύπωσης σε χαμηλούς τόνους της γνωστής τους θέσης, ότι η ΠΓΔΜ δεν θα πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ουδέν.

Το αν εργάστηκαν παρασκηνιακά για να «θάψουν» το «ναι» είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο». Καλά έκαναν αν το έκαναν, διότι εξυπηρέτησαν τα εθνικά τους συμφέροντα, δηλαδή ό,τι ακριβώς έκαναν και οι παράγοντες της Δύσης, εξυπηρετώντας το δικό τους εθνικό και το συλλογικό – Συμμαχικό συμφέρον.

Αυτό που αποδεικνύεται στην πράξη, είναι ότι οι παρεμβάσεις αυτές ήταν αντιπαραγωγικές. Πιθανότατα δε έφεραν και το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσδοκούσαν. Οι κοινωνίες λειτουργούν αντισυστημικά το τελευταίο διάστημα, αφού η πεποίθηση ότι «το παιχνίδι είναι στημένο», είναι διάσπαρτη.

Αυτό το απλό συμπέρασμα, έχουν αποδειχθεί εντελώς ανίκανα να αντιληφθούν τα επιτελεία των περισπούδαστων «ειδικών» και «αναλυτών» μιας Δύσης, η οποία γίνεται ολοένα και πιο ιδεοληπτική, πέφτοντας θύμα των πεποιθήσεων των ελίτ της, οι οποίες έχουν απομακρυνθεί δραματικά από το «πεζοδρόμιο».

Οι ηγέτες της Δύσης δεν αντελήφθησαν, ότι επανέλαβαν το λάθος που έκαναν με την Ελλάδα. Αδιαφόρησαν για τις αιτιάσεις των Ελλήνων για τον σφετερισμό της Ιστορίας της Μακεδονίας από την ΠΓΔΜ, με αποτέλεσμα να εκθρέψουν ένα ιδεολόγημα που γίνεται ανεξέλεγκτο.

Σήμερα που αποφάσισαν να βρουν συμβιβαστική λύση, ξανά χωρίς να καταλαβαίνουν ότι στην προκειμένη περίπτωση, η ουσία της υπόθεσης είναι άσπρο-μαύρο, δηλαδή οι Σλάβοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα στη χρήση του όρου Μακεδονία για να «αυτοπροσδιοριστούν».

Έχουν μόνο δικαίωμα – και αυτό καταχρηστικά για πολλούς λόγους – μια γεωγραφική αποτύπωση του ονόματος μιας περιοχής, μέρος μιας ευρύτερης που ονομάζεται Μακεδονία και κατοικείται ΚΑΙ από Σλάβους, με ξεκάθαρο όμως ενταφιασμό κάθε ονείρωξης περί «μακεδονικού έθνους», τη στιγμή που ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος δήλωνε ξεκάθαρα Έλληνας.

Δυστυχώς για τη Δύση και για το ΝΑΤΟ, ο εθνικισμός που εξέθρεψαν στην ΠΓΔΜ, «τσιμενταρίστηκε» τόσο πολύ, με αποτέλεσμα να γυρίσει αντίθετος σε αυτό που υποτίθεται επιδιώκουν οι μέντορές του. Αυτό έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και ακόμα χειρότερα, διότι αυτός ο εθνικισμός θα συγκρουστεί νομοτελειακά με τον αντίστοιχο αλβανικό. Αυτά.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]