Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζάεφ: Συμφωνία με την αντιπολίτευση ή πρόωρες εκλογές


Επιμένει στην υπεράσπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι σε λίγες ημέρες είτε θα υπάρξει συμφωνία με την αντιπολίτευση για υπερψήφισή της από τη Βουλή των Σκοπίων είτε θα στηθούν πρόωρες κάλπες.«Φυσικά και υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών. Ο νόμος και το Σύνταγμα προβλέπουν το τι θα ακολουθήσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων MIA o Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι τις επόμενες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το αν υπάρχει το κατάλληλο κλίμα για συμφωνία με την αντιπολίτευση των Σκοπίων για συνταγματική αναθεώρηση. Σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, ανέφερε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ οι σχετικές συζητήσεις θα ξεκινήσουν αύριο, ενώ χαρακτήρισε ως ύστατη λύση την προκήρυξη εκλογών.

«Φυσικά και υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών. Ο νόμος και το Σύνταγμα προβλέπουν το τι θα ακολουθήσει. Ωστόσο ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Πάντως δεν μπορεί να παγώσουν οι εξελίξεις, πρέπει να προχωρήσουμε» τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ.


Σύμφωνα με το ΜΙΑ ο πιθανότερος χρόνος διεξαγωγής πρόωρων εκλογών είναι προς το τέλος Νοεμβρίου, κάτι που επεσήμανε και χθες το βράδυ ο Ζ. Ζάεφ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ κάλεσε τους πάντες να δείξουν πολιτική ωριμότητα, αφού κανείς δεν προσφέρει άλλη εναλλακτική για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ή κάποια συμφωνία που θα είναι καλύτερη από αυτή των Πρεσπών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]