Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόση ακόμα ζημιά θα προκαλέσουν;


Δεν πρόλαβαν να συμπληρωθούν δύο μήνες από την έξοδο από το 3ο Μνημόνιο και τις κυβερνητικές θριαμβολογίες και η καταχνιά επέστρεψε, η ανησυχία για την Ελληνική Οικονομία επέστρεψε. Οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου δεν φαίνεται να να συγκινούν ,να πείθουν κανένα ούτε στο εξωτερικό , ούτε στο εσωτερικό της χώρας. Όλα δείχνουν ότι η Οικονομία βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και τα γεγονότα είναι πεισματάρικα για να ανατραπεί η εικόνα από φτηνή, πανικόβλητη προπαγάνδα.

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου βρέθηκε στο 641,79, ενώ η απόδοση του 10ετούς Ομολόγου έφτασε το 4,662%. Οι Τράπεζες μετά από συνεχείς κεφαλαιοποιήσεις βρίσκονται πια στα όρια του κραχ. Τα κόκκινα δάνεια έχουν απογειωθεί και η αξία τους έφτασε από τα 11,64 δις. ευρώ στα τέλη του 2015 στα 4, 99 δις. ευρώ! Βγήκαν να δανειστούν και αντίκρισαν επιτόκια 14,5-15% ! Όσο και αν η Κυβέρνηση ανακάλυψε σορταρίσματα της Αντιπολίτευσης και άλλες ανοησίες δεν μπορεί να κρύψει την αδυναμία κάθε σοβαρής διαχείρισης της μετα Μνημονίου εποχής και της τάσης της να ρίχνει τις ευθύνες αλλού με συνήθη στόχο τον Κεντρικό Τραπεζίτη στον οποίο με τρόπο πολύ δημοκρατικό απαγορεύουν σχεδόν να μιλήσει. Όμως τα προβλήματα των Τραπεζών και της Οικονομίας δεν λύνονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα και αναζήτηση βολικών εχθρών. ‘Άλλωστε αυτή η Κυβέρνηση βρίσκεται στα ηνία της εξουσίας 3,5 χρόνια.Δεν τα λες και λίγα.

Την ίδια στιγμή η Ανάπτυξη καρκινοβατεί, ακόμα και οι υπάρχουσες επενδύσεις ( π.χ Ελληνικό ) προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, ενώ η αμεριμνησία των κυβερνώντων και όλο το κλίμα δημιουργεί αναστολές σε κάθε σοβαρό επενδυτή. Το πλεόνασμα και το υπερπλεόνασμα αποτέλεσμα της τρομακτικής φοροεπιδρομής συνιστούν ψευδή εικόνα, αφού η Κυβέρνηση δεν πληρώνει τα ληξιπρόθεσμα χρέη της προς τον ιδιωτικό τομέα, ενώ δεκάδες χιλιάδες απόμαχοι της εργασίας αναμένουν χρόνια την σύνταξή τους ή το εφάπαξ τους. Προσθέστε σ΄αυτά και την πορεία της ΔΕΗ, των ΕΛΤΑ προς τον γκρεμό και το παζλ συμπληρώνεται, η εικόνα που προκύπτει είναι εικόνα που προκαλεί φόβο.


Αυτή δυστυχώς είναι η εικόνα της μεταμνημονιακής Ελλάδας που στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετατρέπεται σε τραγωδία και πιθανό ξέσπασμα νέας κρίσης. Η Κυβέρνηση σπατάλησε αυτά τα χρόνια που ήταν ανθηρά για την Ευρώπη ως προς την Ανάπτυξη, δεν αξιοποίησε την Ποσοτική Χαλάρωση, δεν αξιοποίησε το πακέτο Γιούνκερ, οικοδόμησε ψεύτικα κάστρο στην άμμο και τώρα ο κίνδυνος μιας αλυσιδωτής καθολικής κατάρρευσης είναι ορατός. Πολύ περισσότερο που ότι διαχειρίζεται το οδηγεί σε απαξίωση ( την ΤΡΑΙΝΟΣΕ την πούλησε με το 1/5 του τιμήματος που θα την πουλούσαν οι προηγούμενοι !)

Δεν είναι καλά σημάδια αυτά και το ερώτημα που τίθεται καθαρά είναι: Το πρώτο εξάμηνο αυτής της Κυβέρνησης μας κόστισε μια ζημιά 100 δις. ευρώ και ένα τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο και δεσμεύσεις μέχρι το …2060. Το τελευταίο εξάμηνό της άραγε πόσο θα μας κοστίσει; Ιδιαίτερα όταν σ΄αυτά προσμετρηθούν το κόστος χιλιάδων προεκλογικών διορισμών και παροχών, η διεθνής ζημιά με την κατασπατάληση των ευρωπαϊκών πόρων για τους πρόσφυγες και μετανάστες , το πάρτι στην ΕΡΤ και τόσα άλλα πάρτι που βγαίνουν πια ένα ένα.

Μήπως πρέπει να δει την επίσπευση του χρόνου των εκλογών η Κυβέρνηση; Έτσι κι αλλιώς η παραμονή της δημιουργεί μόνο ζημιές και στην χώρα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι μόνοι ίσως που κάτι κερδίζουν είναι η « δρακογενιά» του Μαξίμου.

Ζαχαρίας Ζούπης
Μεταρρύθμιση



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]