Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πούτιν θέλει να διαλύσει την Ε.Ε. μέσω της Λιβύης;


Περίεργο δημοσίευμα από τη «Sun» για ρωσικό σχέδιο να πλημμυρίσει η Ευρώπη με πρόσφυγες

Από την Έλενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Aποκλειστικό δημοσίευμα της βρετανικής «Sun» υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στέλνει στρατεύματα και πυραύλους στη Λιβύη προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη, γεμίζοντάς την με πρόσφυγες!

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται πηγές των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, οι επικεφαλής των οποίων έχουν ήδη ενημερώσει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, προειδοποιώντας την ότι ο πρόεδρος Πούτιν θέλει να μετατρέψει τη Λιβύη σε «νέα Συρία». Σύμφωνα με τη «Sun», δεκάδες αξιωματούχοι της ρωσικής αντικατασκοπίας στρατού GRU και των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται ήδη στην ανατολική Λιβύη ως εκπαιδευτές και διαμεσολαβητές.

Την ίδια ώρα έχουν τεθεί σε λειτουργία δύο ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στο Τομπρούκ και στη Βεγγάζη, χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα για τη δράση τους την αμφιλεγόμενη ρωσική ιδιωτική εταιρία μισθοφόρων Wagner Group. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι Ρώσοι έχουν ήδη αναπτύξει στο έδαφος της Λιβύης πυραύλους εδάφους θαλάσσης Kaliber και αντιπυραυλικά συστήματα S-300. Προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, το Κρεμλίνο έχει ταχθεί υπέρ του παντοδύναμου Λίβυου στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος ηγείται του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Λιβύης.


Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Βρετανό αξιωματούχο, η απόκτηση του ελέγχου της λιβυκής ακτογραμμής από τους Ρώσους θα οδηγήσει σε ένα νέο προσφυγικό κύμα διαμέσου της Μεσογείου. Επιπλέον, θα επιτρέψει στη Μόσχα να αποκτήσει ένα δικό της λιμάνι στη Μεσόγειο, πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες.

Οι αποκαλύψεις της «Sun» προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των Βρετανών βουλευτών. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της βρετανικής Βουλής Τομ Τάγκενχατ, ο οποίος τόνισε: «Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι η Ρωσία θέλει να ανοίξει νέο μέτωπο κατά της Δύσης στη Λιβύη, αλλά δεν θα πρέπει να προκαλεί κατάπληξη. Θα προσπαθήσουν αναμφίβολα να εκμεταλλευτούν τις προσφυγικές ροές από την Αφρική».

Γιατρός ο δεύτερος ύποπτος για τον Σκριπάλ

Η βρετανική ερευνητική ομάδα Bellingcat αποκάλυψε χθες την πραγματική ταυτότητα του δεύτερου υπόπτου για την απόπειρα δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια. Πρόκειται για τον Αλεξάντρ Μίσκιν -και όχι Αλεξάντρ Πετρόφ-, ο οποίος είναι στρατιωτικός γιατρός και είχε στρατολογηθεί από την υπηρεσία πληροφοριών του ρωσικού στρατού (GRU).

H ερευνητική ομάδα θεωρεί ότι ο Μίσκιν μπορεί να συμμετείχε σε ειδικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, την Υπερδνειστερία και τη δυτική Ευρώπη. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Bellingcat, ο Μίσκιν είχε τιμηθεί πριν από τέσσερα χρόνια από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με το παράσημο του Ηρωα της Ρωσίας.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αλλη μία λασπώδης προπαγάνδα εναντίον της Ρωσίας και του Βλαδίμηρου Πούτιν με αφορμή την Λιβύη τώρα, από ένα ακόμη πληρωμένο ΜΜΕξαπάτησης της Βρετανίας, που προσπαθεί να μεταθέσει τόσο απροκάλυπτα στους ώμους της Ρωσίας, τις εγκληματικές ευθύνες της λαθρομετανάστευσης που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την ΝΤΠ, η οποία συνεχίζει να ευνοεί τις ορδές τους να εισέρχονται στην ΕΕ. Η Βρετανία χάνει την μπάλα με τέτοια δημοσιεύματα που προσβάλουν την νοημοσύνη των πολιτών, διότι εκεί πρωτοάρχισε πριν χρόνια η ευνοική μεταχείρηση των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών με παροχές επιπλωμένων και εξοπλισμένων κατοικιών και γενναίων μηνιαίων επιδομάτων, ενώ οι Βρετανοί και άλλοι πολίτες της ΕΕ εκεί αντιμετώπιζαν δυσκολίες μέχρι να πάρουν ένα ελάχιστο επίδομα ανεργίας όταν έμεναν άνεργοι και το οποίο τους αναλογούσε δίκαια από πραγματική εργασία. Το ίδιο μετά έγινε και εδώ και στην υπόλοιπη ΕΕ. Αυτό το φαινόμενο δημιούργησε μεγάλη δυσαρέσκεια στους Βρετανούς πολίτες και συνεχίζεται και δεν νομίζω ότι θα καταπιούν εύκολα το νέο χάπι για την δήθεν ευθύνη της Ρωσίας στην συνέχιση της λαθρομετανάστευσης. Το πραγματικό ζόρι των Βρετανικών εμφανών και σκοτεινών πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων και άλλων καρχαριών της ΝΤΠ είναι ότι με την παρουσία των Ρώσων στην Λιβύη, η χώρα δεν θα διαλυθεί έτσι όπως επιθυμούσε η ΝΤΠ που δημιούργησε την παρούσα χαώδη κατάσταση στην Λιβύη αλλά θα σωθεί όπως η Συρία. Ζορίζονται επίσης που η Ρωσία θα έχει νέα παρουσία στην Μεσόγειο και με την συμμαχία - προστασία της στην Λιβύη, σίγουρα θα διαμορφωθούν και νέες ισχυρές συνεργασίες στο πετρέλαιο μεταξύ Ρωσίας - Λιβύης και θα επηρεαστούν τα συμφέροντα των δυτικών πετρελαικών καρχαριών. Ας αφήσουν λοιπόν τα σάπια επιχειρήματα οι Βρετανοί και οι υπόλοιποι αδίστακτοι παγκοσμιοποιητές εναντίον της Ρωσίας γιατί οι πολίτες αφυπνίζονται και κατανοούν το βρώμικο παιχνίδι τους να δημιουργήσουν και συντηρήσουν μία αντιρωσική υστερία στην ΕΕ. Ο Βλαδίμηρος Πούτιν έχει την εκτίμηση και τον θαυμασμό πολλών απλών ανθρώπων στην Ελλάδα, την ΕΕ και σε άλλες τρίτες χώρες, γιατί είναι η μόνη ελπίδα να ανατρέψει και διαλύσει τα απάνθρωπα τελικά σχέδια των τεράτων της ΝΤΠ με την μελετημένη και έξυπνη στρατηγική και τακτική του. Και το Ελληνικό Εθνος έχει ελπίδα να σωθεί και να ξαναβρεί την ουσία του, μόνον εάν σύντομα εκλεγεί στην τραυματισμένη Ελλάδα μας ένας πατριώτης δυναμικός πολιτικός όπως ο Πούτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αψογο το σχολιο σου, υποθετω οτι τα εχουν βρει πλεον τοσο σκουρα στην Συρια οι "συμμαχοι"

      μας που πλεον η Ρωσια θα θεωρειται υπευθυνη για τις κλιματικες αλλαγες!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]