«Δεν παίζουμε στα ζάρια την Πατρίδα μας»!
«Δεν κάνουμε εκπτώσεις στα πιστεύω μας. Εκπτώσεις κάνουν τα εμπορικά καταστήματα»!
Συνέντευξη με τον Πρόεδρο του νεοσύστατου Κόμματος «Δύναμη Ελληνισμού» κ. Δημήτρη Καμμένο
Είναι ο άνθρωπος που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον, αλλά και τα πυρά, αντιπάλων και «φίλων». Χαρακτηρίστηκε ως «ακροδεξιός» επειδή δεν ανέχεται από κανέναν να παίζει ή να προσβάλει την πατρίδα του, την Ελλάδα, και την ελληνορθόδοξη Χριστιανική πίστη του. Μπήκε στην πολιτική έχοντας ήθος, όραμα και σχέδια, για να υπηρετήσει και όχι να υπηρετηθεί. Στάθηκε ακλόνητος σε όλες τις επιθέσεις που του έγιναν και, μέχρι σήμερα, αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις του για τα αυτονόητα.
Με τον ανεξάρτητο Βουλευτή Δημήτρη Καμμένο, Πρόεδρο του νεοϊδρυθέντος κόμματος «Δύναμη Ελληνισμού», συναντήθηκε συνεργάτιδά μας στο Θησείο και στο καφέ «Αθηναίων Πολιτεία» με θέα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, για να συζητήσει μαζί του, σε μία πρώτη επαφή, τις θέσεις και τις απόψεις του για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Οι απαντήσεις του ήταν ενός ανθρώπου που δεν προσπαθεί να κρυφτεί. Λόγος σαφής και χωρίς υπεκφυγές. Για όσα συνέβησαν και συμβαίνουν, αλλά και για όσα πρέπει, επιτέλους, να γίνουν.
Είστε ένας από τους τρεις ανθρώπους που δημιούργησαν τους ΑΝ.ΕΛ. Σήμερα, είστε Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος ενός νεοσύστατου Κόμματος. Πως αισθάνεστε που είστε έξω από το δημιούργημά σας;
Όταν δημιουργήθηκε το Κόμμα των ΑΝΕΛ υπήρχαν στην Ιδρυτική Διακήρυξη κάποιες βασικές θέσεις και κόκκινες γραμμές τι οποίες είχαμε πει ότι δεν θα προδώσουμε ποτέ. Υπήρχαν πολλές φορές σε αυτά τα 3 χρόνια που συνεργαζόμουν με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο που ένιωσα ότι δεν έχω θέση στο Κόμμα. Οι διαφωνίες αυτές μου έδειχναν σταδιακά το δρόμο μέχρι και την προδοσία της Μακεδονίας που πλέον ένιωσα πως το Κόμμα αυτό δεν με εκφράζει και αποφάσισα να ψηφίσω κατά συνείδηση με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας οπότε και διεγράφην. Προσέξτε διεγράφην εγώ που συμφωνούσα με τη γραμμή του Κόμματος και του Πάνου Καμμένου για την κατάπτυστη Συμφωνία και όχι ο Παπαχρηστόπουλος που δηλώνει μέχρι και σήμερα πως θα ψηφίσει τη Συμφωνία.
Αισθάνομαι περήφανος που είμαι εκτός ενός δημιουργήματος που πούλησε τη Μακεδονία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν χάσει προ πολλού την κομματική και πολιτική τους ταυτότητα, οι εθνικές θέσεις ήταν οι κόκκινες γραμμές μας. Αν το Σκοπιανό δεν ήταν κόκκινη γραμμή τότε δεν ξέρω τι είναι. Δεν είχα πια θέση εκεί και αυτό ήταν ξεκάθαρο. Να δούμε τώρα ο Πάνος Καμμένος ποιόν θα κατηγορεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών τώρα που έφυγε ο Κοτζιάς.
Το δημιούργημα μου πλέον είναι η «Δύναμη Ελληνισμού» για το οποίο νιώθω περήφανος και θα φροντίσω να μην παρεκκλίνει ποτέ από όσα αναφέρει η Ιδρυτική μας Διακήρυξη. Τόσο εγώ όσο και ο Παναγιώτης Μπαλτάκος έχουμε έρθει ως εκφραστές της καθαρής Δεξιάς, αυτής που δεν υπηρέτησαν σωστά ούτε οι ΑΝΕΛ αλλά ούτε και η Νέα Δημοκρατία.
Στην πολιτική σας πορεία, βιώσατε αλλαγές. Κάποιες από αυτές, όπως η καρατόμησή σας από τη θέση Υπουργού, σας επιβλήθηκαν, σε κάποιες άλλες συγκατανεύσατε; Γιατί συνέβη αυτό;
Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, το έχω ξαναδηλώσει. Βρίσκομαι μόλις τέσσερα χρόνια σε αυτόν τον χώρο - της πολιτικής - και ήδη είχα την τιμή να κατέχω υψηλές θέσεις. Η καρατόμηση μου από τη θέση του Υπουργού έγινε για λόγους «διευκόλυνσης». Τα δημοσιεύματα και οι υποτιθέμενες αναρτήσεις μου δεν αποδείχτηκαν ποτέ!
Από τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής αργότερα παραιτήθηκα γιατί κατάλαβα πλέον ότι δεν χωρούσα σε μια τέτοια Κυβέρνηση που πουλούσε τη Μακεδονία μας με τέτοια ευκολία. Η παραίτηση μου ήταν μονόδρομος και αποτέλεσμα αξιοπρέπειας και τιμής.
Δεν με φοβίζουν οι αλλαγές, χτίζουν χαρακτήρα. Οι θέσεις πάνε και έρχονται αυτό που μένει τελικά είναι το κατά πόσο η εξουσία σε άλλαξε, άλλαξε τα ιδανικά σου, τα πιστεύω σου και τις αρχές σου. Εγώ μέσα από όλα αυτά έμαθα να μην αγκιστρώνομαι σε καρέκλες και να αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.
Παραμείνατε σε μία συγκυβέρνηση στελέχη της οποίας δεν δίσταζαν να σας χαρακτηρίζουν ακροδεξιό, είτε για τις θέσεις σας ως προς τη λαθρομετανάστευση, είτε για τους gay, τη θρησκεία και την Παιδεία. Ποιοι λόγοι σας έκαναν να παραμένετε σε έναν χώρο που κάθε άλλο παρά φιλικός ήταν;
Η συνεργασία με το Σύριζα έγινε στη βάση της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας και την έξοδο της από τα μνημόνια και την κρίση. Γρήγορα ωστόσο, ένιωσα ότι οι απόψεις μας αποκλίνουν σε πολλούς τομείς τόσο στο εσωτερικό του κόμματος στο οποίο ήμουν όσο και με το Σύριζα. Θυμίζω ότι είχα καταψηφίσει ουκ ολίγες φορές άρθρα και διατάξεις εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια και την αντίθεση μου. Αναφέρω ενδεικτικά τη διάταξη για το άσυλο, την τροπολογία για τους μουφτήδες, την ιθαγένεια, το τέμενος, την αλλαγή φύλλου.
Ήμουν πάντα ένα βαρίδι για την Συγκυβέρνηση, έτσι με χαρακτήριζαν, δεν σεβάστηκαν ούτε εμένα ποτέ αλλά ούτε τη σοβαρή μου ψήφο επί τρία χρόνια. Συχνά χαρακτηριζόμουν τόσο από στελέχη και μέλη των ΑΝΕΛ όσο και από τον Σύριζα ως ακροδεξιός. Δεν έδωσαν ποτέ όμως ένα σαφή ορισμό του ακροδεξιού. Γιατί είμαι ακροδεξιός;
Επειδή δεν πουλάω την Πατρίδα μου;
Επειδή πιστεύω στην Εκκλησία;
Επειδή πιστεύω στον πυρήνα της οικογένειας και στην ανάγκη να μη διασαλευτούν οι παραδόσεις μας;
Επειδή θέλω η οικογένεια να αποτελείται από έναν κανονικό πατέρα και μια κανονική μητέρα;
Επειδή θέλω να ελέγχονται τα σύνορα της Πατρίδας μου ώστε να μην εισέρχονται λαθρομετανάστες;
Ο χώρος δεν ήταν ποτέ φιλικός αλλά εμένα μου αρέσουν τα δύσκολα και οι προκλήσεις. Έμενα σε αυτό το χώρο γιατί η συμφωνία ήταν να βγει η χώρα από τα Μνημόνια. Συνεργαζόμουν λοιπόν μαζί τους στη βάση αυτή εκφράζοντας πάντα τις διαφωνίες μου χωρίς να ξεχνώ ποιος είμαι και από πού προέρχομαι. Η «Δύναμη Ελληνισμού» είναι πλέον ο χώρος που με εκφράζει και τον οποίο θα υπηρετήσω ως γνήσια Δεξιά.
Είστε ο πολιτικός που έχετε συγκεκριμένη άποψη για την οικονομία. Οπότε πρέπει να σας ρωτήσω. Μπορεί η Ελλάδα να ξεφύγει από την οικονομική καταστροφή που βιώνει; Η απάντηση βρίσκεται εντός ή εκτός ευρώ; Και με ποιόν τρόπο μπορεί να γίνει αυτό εφικτό;
Η συμφωνία, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιούνιο, δίνει στην Αθήνα τη δυνατότητα παράτασης των πληρωμών του χρέους των 320 δισ. ευρώ κατά μια δεκαετία και παρέχει τον τόσο αναγκαίο ζωτικό χώρο για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας. Όμως θεωρείται ευρέως ως ανεπαρκής για να αποφύγει η Ελλάδα περαιτέρω κρίση στο μέλλον. Η διάσωση είχε το τίμημά της. Οι όροι ήταν σκληροί, μη δημοφιλείς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τιμωρητικά επιθετικοί. Περικοπές μισθών και συντάξεων, αυξήσεις φόρων και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, πολλές εξ αυτών αντιπαθείς παρότι έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί προ πολλού, ήταν η βάση των αδιάκοπων απαιτήσεων των δανειστών. Αλλά ο οικονομικός ζουρλομανδύας έπνιξε την οικονομική ανάπτυξη. Από 120% στο ξέσπασμα της κρίσης, η αναλογία χρέους - ΑΕΠ πλέον είναι περίπου 180%, μακράν η υψηλότερη στην ΕΕ. Θα χρειαστεί τουλάχιστον μια δεκαετία για να ανακτήσει η χώρα το χαμένο εισόδημα και να επιστρέψει στο προ κρίσης βιοτικό επίπεδο. Ακόμα χειρότερα, το δημογραφικό πρόβλημα που επιδεινώνεται δεν βοηθά, καθώς η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων μετά τη Βουλγαρία στην ΕΕ με τον πληθυσμό να φθίνει σχεδόν κατά 3% ως αποτέλεσμα της μετανάστευσης και των λιγότερων γεννήσεων κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα βγήκε από το τούνελ ως ένας ασθενής, ο οποίος ξεπέρασε την πιο δραματική φάση, αν και δεν έχει ακόμη φτάσει στην ίαση. Ωστόσο, πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά για τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.
Η «Δύναμη Ελληνισμού» πιστεύει ότι η λύση βρίσκεται σαφέστατα εντός ευρώ. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αναφέροντας γιατί η επιστροφή σε δραχμή όπως αφελώς αναφέρουν κάποιοι όχι μόνο δεν θα μας σώσει αλλά θα μας καταστρέψει. Συνοπτικά θα αναφέρω μόνο ότι δεν θα αποκτήσουμε κανένα πλεονέκτημα πηγαίνοντας στη δραχμή. Αντίθετα, η οικονομία μας δεν θα μπορεί να διατηρήσει το σημερινό επίπεδο δραστηριότητας σε καμία περίπτωση. Θα βρει την ισορροπία της μετά από πολύ καιρό και πολύ χαμηλότερα, έτσι που θα εγκλωβίσει εμάς και τα παιδιά μας σε μια ατέλειωτη μιζέρια. Παράλληλα, όχι μόνο δεν θα απαλλαγούμε από τα χρέη μας, αλλά η εξυπηρέτηση τους θα απαιτεί όλο και μεγαλύτερες θυσίες, λόγω της διαρκούς διολίσθησης της δραχμής έναντι του ευρώ. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, θα εντείνονται οι εθνικοί κίνδυνοι και θα δοκιμάζεται αδιάκοπα η συνοχή της Ελληνικής Κοινωνίας. Ο μόνος τρόπος να ξαναγνωρίσουμε ανάπτυξη στον τόπο μας είναι μόνον μέσα από την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, που δε θα εξαρτάται από το Δημόσιο, και μέσα από τη δημιουργία πλούτου. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να επιστρέψουμε στις παραδοσιακές αξίες. Στην αναζήτηση της μόρφωσης, στη δημιουργικότητα, στην εργασία. Όλα αυτά που έχουμε εγκαταλείψει εδώ και δεκαετίες, με αποτέλεσμα να έχουμε φθάσει στο σημείο να μην παράγουμε το παραμικρό. Για να καταστεί, όμως, εφικτό πρέπει να αλλάξουμε συνολικά νοοτροπία. Να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος. Να μη θεωρούμε ότι υπάρχουν «κεκτημένα» και βολέματα.
Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη λαθρομετανάστευση, να λύσουμε το δημογραφικό, να βρούμε τρόπους να γυρίσουν τα λαμπρά μυαλά των νέων που έφυγαν από τη χώρα, να δώσουμε κίνητρα να προσελκύσουμε επενδύσεις και ανάσα στις επιχειρήσεις που πνίγονται στα χρέη και δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Και φυσικά πρέπει να καταστεί το χρέος βιώσιμο. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα καταφέρει να γυρίσει στα προ κρίσης επίπεδα. Κινούμενη πάντα μέσα στη ζώνη του ευρώ.
Κάποιοι, και δεν είναι λίγοι, σας κατηγορούν πως ψηφίσατε όλα τα νομοσχέδια που κατέβηκαν προς ψήφιση από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τι έχετε να απαντήσετε;
Λαθρομετανάστευση. Θεωρείτε πως είναι απειλή για την Ελλάδα και αν ναι, που εστιάζετε τους κινδύνους; Τι πιστεύετε πως πρέπει να γίνει; Πώς θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο;
Η «Δύναμη Ελληνισμού» θα συνεχίσει να μιλάει παρά τις απαγορεύσεις για λαθρομετανάστευση. Πολύ μεγάλο ποσοστό όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας και αιτούνται άσυλο προέρχονται από χώρες που δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλο το βάρος του μεταναστευτικού αλλά δυστυχώς ούτε του προσφυγικού. Η ΕΕ οφείλει να αντιληφθεί ότι χρειαζόμαστε βοήθεια όχι μόνο οικονομική αλλά ουσιαστική. Είναι αδιανόητο να περνούν από τον Έβρο 12.000 μετανάστες πεζοί. Τα στατιστικά μιλούν για ραγδαία αύξηση. Πόσους μπορούμε να δεχτούμε; Και ως πότε; Αν δεν υπάρξει ανάλογη βοήθεια η Ελλάδα οφείλει όχι απλά να ελέγξει αλλά να κλείσει οριστικά τα σύνορα της. Η σημερινή κυβέρνηση των εθνομηδενιστών είναι επικίνδυνη. Η αριστερά θέλει να κυβερνά στο χάος. Δε γνωρίζει σύνορα. Δε γνωρίζει τίποτα. Εμείς θέλουμε την τάξη, να διαφυλάξουμε πάνω από όλα τα εθνικά μας συμφέροντα τα οποία διακυβεύονται. Είμαστε ακροδεξιοί επειδή θέλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στους Έλληνες; επειδή δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο το βάρος της λαθρομετανάστευσης; Επειδή θεωρούμε πως η μπούργκα αλλοιώνει το χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας;
Η «Δύναμη Ελληνισμού» πιστεύει ακράδαντα ότι η χρήση των χιτζάμπ, νικάμπ και της μπούρκας, για την κοινωνική ένταξη όσων τα φορούν στην Ελλάδα, αποτελεί προσβολή για τις αξίες της Ελληνικής κοινωνίας και του Δυτικού τρόπου ζωής και σκέψης. Η άποψή μας δεν αποτελεί απλώς θεωρητική τοποθέτηση. Η προάσπιση και διαφύλαξη των προαιώνιων παραδόσεων του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, αποτελεί την πρώτιστη φροντίδα και στόχευσή μας. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στον τρόπο ενσωμάτωσής τους στην Ελληνική κοινωνία. Θα προτείνουμε απαγόρευση και την επιβολή αυστηρών προστίμων για τους παραβάτες.
Όσοι κινούμαστε στον πατριωτικό-εθνικιστικό χώρο, έχουμε εδώ και πολλά χρόνια επισημάνει τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Δεν είναι άλλος, από την παράνομη και αθρόα είσοδο μεταναστών στην χώρα μας, που ακόμη και οι πιο μετριοπαθείς φωνές σήμερα, χαρακτηρίζουν ως εισβολή.
Και σας τονίζω ότι έχουμε επισημάνει αναλυτικότατα και τους λόγους για τους οποίους την θεωρούμε ως υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο:
Αλλοίωση του εθνικού και κοινωνικού μας ιστού (σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα των Ελλήνων και την υπεργεννητικότητα των αλλοδαπών) με τραγικές συνέπειες για τη χώρα.
Αύξηση της εγκληματικότητος, που δημιουργεί τεράστιο ζήτημα ασφάλειας.
Νομιμοποίηση της παρανομίας στο όνομα ενός στρεβλού ανθρωπισμού.
Αύξηση της ανεργίας στο εντόπιο εργατικό δυναμικό, με αποτέλεσμα την καταρράκωση του βιοτικού επιπέδου των γηγενών κατοίκων της πατρίδας μας.
Προβλήματα στην Παιδεία, με αποτέλεσμα την "παραγωγή" πολιτών που δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τα όσα συμβαίνουν, με αποτέλεσμα να συμβιβάζονται με την αθλιότητα.
Θρησκευτικό ζήτημα (αίτημα για δημιουργία τζαμιού, μάθημα θρησκευτικών στα σχολεία).
Όσο για τα Οικονομικά, η κατάσταση είναι τραγική και η αντιμετώπισή τους από την πλευρά της κυβέρνησης κάτι περισσότερο από ακατάλληλη.
Σε 20 δισ. το χρόνο υπολογίζεται το κόστος που επωμίζεται ο Έλληνας φορολογούμενος από την χρήση του συστήματος υγείας από τους παράνομους μετανάστες.
Σε άλλα 2 δισ. το χρόνο υπολογίζονται τα χρήματα που φεύγουν από την Ελλάδα προς τις πατρίδες των νόμιμων μεταναστών και των λαθρομεταναστών. Χρήματα που φεύγουν από την ελληνική αγορά, την ελληνική οικονομία.
Αυτά είναι λίγα μόνο στοιχεία, για να έχει ο αναγνώστης μια γενική εικόνα για το πόσο πολύπλοκο και επικίνδυνο είναι το ζήτημα της λαθρομεταναστεύσεως για την επιβίωσή μας ώστε να αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο για το έθνος μας. Και καλό θα είναι, όλοι οι φορείς (Πολιτεία, Αστυνομία, Δήμοι), να ενσκήψουν με σοβαρότητα και άμεσα, στο πρόβλημα βάζοντας στην άκρη τους αφορισμούς και τις κραυγές περί «ρατσισμού» και «ξενοφοβίας».
Η Παιδεία είναι ένα θεμελιώδες κεφάλαιο για την ποιότητα των πολιτών μιας χώρας. Πώς θα χαρακτηρίζατε τις «παρεμβάσεις» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ποιες τομές πιστεύετε ότι θα πρέπει γίνουν;
Η Παιδεία αποτελεί πράγματι ένα βασικό κεφάλαιο για την ποιότητα των πολιτών της χώρας. Οι αλλαγές που γίνονται στον τομέα αυτό τα τελευταία χρόνια από την Κυβέρνηση της αριστεράς κάθε άλλο παρά στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας. Ήμουν ο μοναδικός που αντέδρασα στη διάταξη για το άσυλο των Πανεπιστημίων την οποία και καταψήφισα. Αντέδρασα στις αλλαγές των μαθημάτων που αφορούν τα Θρησκευτικά και την Ιστορία, τις αλλαγές στα βιβλία που ως στόχο έχουν όχι απλά να μειώσουν την διδακτέα ύλη αλλά να αλλάξουν τον τρόπο και το περιεχόμενο που διδάσκεται εδώ και χρόνια στα σχολεία.
Η «Δύναμη Ελληνισμού» πιστεύει πως πρέπει να επιβραβεύεται η Αριστεία και πως τα Θρησκευτικά πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και χρόνια. Η Προσευχή κάθε πρωί στα σχολεία και οι παρελάσεις δεν αποτελούν για εμάς αναχρονιστικά στοιχεία, αντιθέτως είναι ο δεσμός μας με την παράδοση χρόνων.
Η βασική Παιδεία πρέπει να διαμορφώνει πολίτες με ευρύτητα σκέψης, κοινωνικοποιημένους και υποψιασμένους, που θα επιζητούν την αλήθεια και τον διάλογο.
Γεωπολιτική, άμυνα, ασφάλεια… Σε έναν πλανήτη που βιώνει τεράστιες γεωπολιτικές αλλαγές η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση κομπάρσου, ούτε καν θεατή…! Πώς θα έπρεπε να κινηθεί η Ελλάδα για να μπορέσει να βγει αλώβητη από αυτές τις αλλαγές μέσα από τις οποίες θα καταγραφούν οι θέσεις ισχύος για τα επόμενα 100 και πλέον χρόνια…;
Παρότι είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα βρίσκεται γεωγραφικά τοποθετημένη σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα και αστάθεια. Επομένως, προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια της, η αποτελεσματικότερη επιλογή για μια χώρα status quo όπως η Ελλάδα, είναι η διεύρυνση και εμβάθυνση των δεσμών με τους Ευρωπαίους και Νατοϊκούς εταίρους, σε μια περίοδο εξωτερικής και εσωτερικής αναδιάρθρωσης των εν λόγω οργανισμών.
Η πρόκληση, λοιπόν, είναι η διαμόρφωση μιας πολιτικής που θα προωθεί αφενός τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και αφετέρου θα είναι συμβατή με τις πολιτικές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Στην αυριανή τάξη πραγμάτων τόσο την περιφερειακή όσο και την διεθνή, που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ρευστή και απρόβλεπτη, η Ελλάδα οφείλει και μπορεί να λαμβάνει πρωτοβουλίες και όχι να σύρεται εκούσια ή ακούσια είτε σε πρωτοβουλίες είτε στα σχέδια άλλων. Αποτελεί συνεπώς επιτακτική ανάγκη για την Ελλάδα να αναπτύξει και να εφαρμόσει έγκαιρα μια συνολική και σφαιρική απάντηση στις εξελίξεις σε μια προσπάθεια να διαμορφώσει το περιβάλλον ης με τρόπο που να ευνοεί την εξασφάλιση των εθνικών της συμφερόντων.
Οι σύγχρονες απειλές, οι παραβιάσεις, οι προκλητικές δηλώσεις από τους γείτονες (Τούρκους, Σκοπιανούς και Αλβανούς), το ρευστό περιβάλλον ασφάλειας με τον πόλεμο στη Συρία καθιστά σαφές ότι τα γεωπολιτικά δεδομένα παγκοσμίως αλλάζουν άρδην και οδηγούν τη χώρα μας σε άλλη μια κρίσιμη περίοδο στην οποία θα πρέπει να επιλέξει το ρόλο της.
Τα αμέτρητα μέτωπα που καλείται να διαχειριστεί η Ελλάδα αυτό, τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τούρκους στρατιώτες στην ελληνοτουρκική μεθόριο, την κυπριακή ΑΟΖ, το Σκοπιανό, το Αλβανικό, δεν αφήνουν περιθώρια για άλλη αναβολή και καθιστούν αναγκαία την αλλαγή της μονοδιάστατης αντιμετώπισης των πολυδιάστατων προβλημάτων που δεν συμβαδίζει με όσα καταγράφονται στο νέο πολύπλοκο, πολυδιάστατο διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον.
Αν λοιπόν η Ελλάδα θέλει να διατηρήσει ξεχωριστό ρόλο στην περιοχή οφείλει, πάντα σύμφωνα με τους ξένους, να αναλάβει πρωτοβουλίες, να συστηματοποιήσει τις συμμαχίες της, να οργανωθεί θεσμικά, να αναβαθμίσει την αμυντική της ικανότητα, κοινώς να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να ανταποκριθεί με αξιώσεις στις προκλήσεις της περιοχής και στις απαιτήσεις των καιρών.
Η «Δύναμη Ελληνισμού» πιστεύει ότι είναι φανερό ότι στους επόμενους μήνες, ίσως και στα επόμενα χρόνια, όσο δηλαδή διαρκέσει η περίοδος ανασυγκρότησης και ανασύνταξης της περιοχής, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πιθανώς προκλήσεις ιστορικές, με ευκαιρίες, ευθύνες και υποχρεώσεις που ξεπερνούν εκείνες της προηγούμενης ειρηνικής περιόδου. Εκ των συνθηκών, θα χρειαστεί να μεταβάλει δόγματα και κατά πάσα βεβαιότητα να καταστήσει τις επιλογές της ευκρινέστερες. Το ζήτημα βεβαίως είναι κατά πόσο το τρέχον πολιτικό σύστημα έχει συνείδηση των συνθηκών και των υψηλών απαιτήσεων της περιόδου.
Σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ και Ρωσία. Πρόσφατα με πρωτοβουλίες της συγκυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου η Ελλάδα κατόρθωσε να καταστρέψει τις γραμμές ισορροπίας και βρέθηκε απέναντι από τη Μόσχα. Τι έχετε να σχολιάσετε σχετικά;
Η Ρωσία αποτελεί εδώ και χρόνια παραδοσιακό σύμμαχο της Ελλάδας. Ήταν η πρώτη φορά που το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών «διέρρευσε» αρχικά και αργότερα επιβεβαίωσε την απέλαση τεσσάρων Ρώσων διπλωματών, κατηγορώντας τους ότι προσπάθησαν να παρέμβουν στα ελληνικά εσωτερικά πράγματα, μέχρι του σημείου του χρηματισμού Ελλήνων κρατικών λειτουργών, κάνοντας σαφές ότι υπάρχουν στοιχεία ότι κυρίως προσπάθησαν να διαμορφώσουν ένα κλίμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επιπλέον, πηγές του ΥΠΕΞ ανέφεραν ότι είχαν υπάρξει από τη μεριά του ίδιου του Σεργκέι Λαβρώφ απειλές προς τον έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, ότι η Ρωσία θα μπλοκάρει τη Συμφωνία στο επίπεδο του Συμβουλίου Ασφαλείας (αν και ως διακρατική συμφωνία δεν ανήκει στην αρμοδιότητά του).
Ωστόσο, το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε δώσει στοιχεία και δεν είχε ενημερώσει επαρκώς. Αν πράγματι η Ρωσία είχε αναμιχθεί στα εσωτερικά της χώρας τότε καλώς εδιώχθησαν οι διπλωμάτες. Σε αυτές τις περιπτώσεις ωστόσο, καλό είναι να μιλάμε με αδιάσειστα στοιχεία και αποδείξεις.
Η Ρωσία αποτελεί έναν δυνατό σύμμαχο. Υπάρχει συναντίληψη στο θέμα της Τουρκίας, στο Κυπριακό, με τη ρωσική διπλωματία να στηρίζει παγίως τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ελληνικής διπλωματίας. Πρόσφατα η Ρωσία είχε εκφράσει την ανησυχία της για τις εξελίξεις γύρω από την κυπριακή ΑΟΖ και εμμέσως πλην σαφώς είχε παρέμβει κατά των τουρκικών επιθετικών κινήσεων.
Σημαντική είναι η συνεισφορά των Ρώσων τουριστών στην ελληνική οικονομία, αν και λόγω των κυρώσεων απέχουμε ακόμη από το επίπεδο των 1.352.900 αφίξεων που είχαμε το 2013. Πάντως ακόμη κι έτσι αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος του τουρισμού, με αυξητικές τάσεις. Ενώ έχει αυξηθεί και η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία.
Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι οι σχέσεις μας με τη Ρωσία επιβάλλεται να είναι καλές καθότι τα συμφέροντά μας συγκλίνουν σε πολλούς τομείς.
Ελληνοτουρκικά, Αιγαίο, Θράκη και ΑΟΖ. Η τουρκική εξωτερική πολιτική και ιδιαίτερα ο «σουλτάνος» πιέζει σταθερά την Ελλάδα. Πολιτικά αλλά και στρατιωτικά. Ποια είναι η δική σας θέση – πρόταση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όπως αυτές αναπτύσσονται ειδικότερα στο Αιγαίο με τις τουρκικές προκλητικές παραβιάσεις, στη Θράκη μέσω του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και την πρόσφατη «πρωτοβουλία» αλλαγής μέσω συνταξιοδότησης των νόμιμων μουφτήδων, αλλά και του μεγάλου θέματος της ΑΟΖ…
Εξετάζοντας κανείς διαχρονικά την Τουρκική εξωτερική πολιτική, αυτή χαρακτηρίζεται από τον πολύ καλό σχεδιασμό, την υπομονή και επιμονή στην επίτευξη των στόχων που τίθενται για την ανάδειξη της χώρας ως περιφερειακής υπερδύναμης σε βάρος των γειτονικών της λαών. Δεν είναι τυχαίο το ότι σχεδόν με όλους τους γείτονές της αντιμετωπίζει προβλήματα.
Ως πότε λοιπόν θα συνεχίσουμε παθητικά να δεχόμαστε την αλλαγή της διπλωματικής της και της εξωτερικής της πολιτικής ανάλογα με τις διαθέσεις και τι τη συμφέρει; Για τη «Δύναμη Ελληνισμού» είναι ξεκάθαρο και αυτονόητο ότι η Ελλάδα, όπως και κάθε άλλο κυρίαρχο κράτος, δεν μπορεί να παραιτηθεί από το φυσικό και νόμιμο δικαίωμά της για άμυνα σε περίπτωση απειλής. Η Τουρκία, με τα στρατιωτικά μέσα που διαθέτει παραβιάζει συστηματικά τον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο, αλλά και τα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη υπερίπτανται, συχνά οπλισμένα, ελληνικών νησιών του Αιγαίου και μάλιστα κατοικημένων καλώντας την Ελλάδα να αμυνθεί.
Η προληπτική άμυνα ωστόσο μπορεί να λάβει άλλες διαστάσεις σήμερα που η παραδοσιακή έννοια της έχει μεταβληθεί και προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Η Ελλάδα μπορεί να αμυνθεί εμμένοντας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να κατατεθούν αγωγές για κάθε τουρκική παραβίαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Και το αποτέλεσμα δεν θα είναι μόνο και μόνο συμβολικό, όπως ίσως νομίζουν μερικοί. Πέρα όμως από τις δικαστικές διεκδικήσεις είναι πια ανάγκη επιτακτική να αναπτυχθεί το πιο αξιόπιστο σχέδιο αποτροπής από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο μέσα από την χάραξη μιας Εθνικής Στρατηγικής που θα διασφαλίζει πρωτίστως τα Εθνικά μας συμφέροντα και δευτερευόντως τα Συμμαχικά, προκειμένου να συνειδητοποιήσουν οι Τούρκοι ότι είναι αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να σεβαστούν την Συνθήκη της Λωζάνης αφού η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Ιράκ, αλλά μια χώρα με πολύ αξιόπιστες ένοπλες δυνάμεις.
Φέτος, μετά και την ολοένα κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας υπό την ανοχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Τουρκία φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναμιχθεί και να επηρεάσει τα εσωτερικά της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Οι συνεχείς εξελίξεις στην γεωπολιτική σκακιέρα των Βαλκανίων, οι δηλώσεις, του Ερντογάν για τη Θράκη και τα νησιά μας αλλά και των τουρκοφρόνων της Θράκης περί προσδοκιών «αναγνώρισης» και «απόκτησης δημοκρατικών ελευθεριών» διαγράφουν ένα ιδιόμορφο και άκρως επικίνδυνο ψηφιδωτό για τα επερχόμενα στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην Θράκη.
Η τουρκική προπαγάνδα οργίασε τους τελευταίους μήνες δίνοντας βάρος στην μειονότητα κάνοντας πλύση εγκεφάλου, προωθώντας την ιδέα αυτονόμησης ή/και της δημιουργίας ανεξάρτητης Θράκης.
Σε όλα αυτά η Ελλάδα σφυρίζει αδιάφορα αφήνοντας τη Θράκη στο έλεος των Τούρκων. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τους Έλληνες μουσουλμάνους που διαμένουν εκεί και να μην αφήνουμε την προπαγάνδα ή και την πίεση που ασκείται σε αυτούς να τους επηρεάζει και να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη άσκηση όλων των δικαιωμάτων των Μουσουλμάνων συμπατριωτών μας. Το ζητούμενο είναι ο εκδημοκρατισμός της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, να αποκτήσει δηλαδή αληθινή πολυφωνία και γνήσια ταυτότητα. Να αποδομηθεί το βαθύ κράτος της Τουρκίας στην περιοχή, να σταματήσει να εμφανίζεται ως «μοναδικός και αδιαφιλονίκητος εγγυητής των συμφερόντων και δικαιωμάτων της μειονότητας» και να ενταχθεί ενεργά η μουσουλμανική μειονότητα στην κοινωνία και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως η Τουρκία δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να αναμειγνύεται σε θέματα ελληνικής ιθαγένειας Μουσουλμάνων ή να παριστάνει ότι ενδιαφέρεται γι’ αυτούς ενώ πρέπει να υπάρξει άμεση κατάργηση του Τουρκικού Προξενείου που ξεκάθαρα συμβάλει στην προπαγάνδα και τον συντονισμό παρακρατικών οργανώσεων που λειτουργούν υπέρ της Τουρκίας. Αυτό θα είναι και το πρώτο αποφασιστικό βήμα που θα βάλει τέλος στην ανάμιξη της Τουρκίας σε εσωτερικά μας θέματα που αφορούν τη Θράκη. Όλα αυτά φυσικά και δεν θα γίνουν με μουφτήδες που θα αποφασίσει η Άγκυρα την εκλογή τους ανάλογα με τη επιρροή τους σε αυτούς, ούτε με δίγλωσσα νηπιαγωγεία με χρήση της τουρκικής γλώσσας αγνοώντας τις υπόλοιπες μειονότητες.
Σκόπια και Αλβανία… Διακρατική συμφωνία με τα Σκόπια, αλλά και διεργασίες για αλλαγή συνόρων και όχι μόνο, με την Αλβανία… Ποιες είναι οι δικές σας παρατηρήσεις, σκέψεις και προτάσεις;
Έχω θέσει εδώ και χρόνια τους προβληματισμούς μου για τα Σκόπια και την Αλβανία. Για εμένα αλλά και για τη « Δύναμη Ελληνισμού» δεν μπορεί να γίνει ανεκτή καμία συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επικίνδυνη και πρέπει να σκιστεί και να ακυρωθεί αλλιώς θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου. Η Μακεδονία μας θα χαθεί και μοιραία θα αλλάξουν τα σύνορα της χώρας.
Το ίδιο θα συμβεί και με την Αλβανία και γιατί όχι και με τη Θράκη αύριο. Έχω κάνει ουκ ολίγες παρεμβάσεις τόσο για τη Θράκη με το θέμα του τουρκικού συλλόγου Ξάνθης, τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία που εισάγουν ως δεύτερη γλώσσα τα τουρκικά, την απομάκρυνση των μουφτήδων που ανοίγουν το δρόμο για την εκλογή νέων που θα επιλέγει η Τουρκία όσο και για την Αλβανία και το Τσάμικο. Είχα ζητήσει μάλιστα τη σύσταση ειδικής επιτροπής στη Βουλή που θα εξετάσει τις θηριωδίες των Τσάμηδων και θα αναζητήσει αποζημιώσεις.
Δηλώνω δε και σε σας ότι εμείς στη «Δύναμη Ελληνισμού», ΔΕΝ παίζουμε στα ζάρια την Πατρίδα μας!
Ενέργεια και η Ελλάδα ως χώρος μεταφοράς αλλά και ως χώρα πηγών ενέργειας. Τι σημαίνει αυτό και πως θα πρέπει να γίνει η πολιτική διαχείριση ενός τεράστιου οικονομικού πλούτου της χώρας;
Η συγκυρία είναι ευνοϊκή λόγω των εξελίξεων που μετατρέπουν τα Δυτικά Βαλκάνια αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο σε ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης της Δύσης και κυρίως των ΗΠΑ με τη Ρωσία, και λόγω της επιδίωξης των ΗΠΑ για διασφάλιση νέων, μη ρωσικών, πηγών και οδών μεταφοράς ενέργειας προς την Ευρώπη.
Όμως ακόμη πιο σημαντική είναι η προοπτική αναζήτησης στον ελληνικό χώρο από τους Αμερικανούς των αναγκαίων «υποστυλωμάτων» για τη διάσωση ενός άξονα ασφάλειας και σταθερότητας, ανάχωμα σε συμβατικές και ασύμμετρες απειλές, σε περίπτωση που η Τουρκία, ύστερα από σχεδόν μία εικοσαετία στα χέρια του Ερντογάν, περάσει στην άλλη πλευρά του «ποταμού».
Η Ελλάδα έχει έναν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και με τον Νότιο Διάδρομο και τον ΤΑΡ. Επίσης, μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό σημείο εισόδου για LNG, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην τροφοδοσία και την κάλυψη όχι μόνο των δικών της αναγκών, αλλά και άλλων χωρών της Βαλκανικής. Στο πλαίσιο αυτό, ο αγωγός Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB) είναι πολύ σημαντικός.
Η ενέργεια είναι ένας από τους τομείς με τις μεγαλύτερες δυνατότητες για ταχεία ανάπτυξη σε ό,τι αφορά τις ξένες επενδύσεις.
Απαιτείται μόνο ο κατάλληλος μεσοπρόθεσμος στρατηγικός σχεδιασμός και το αντίστοιχο νομοθετικό πλαίσιο που να συνοδεύονται από ισχυρή πολιτική βούληση. Επιπλέον, στην ενεργειακή μετάβαση καίριο ρόλο θα διαδραματίσουν οι ενεργειακές αγορές, η συμπεριφορά των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις, ενώ μοχλός για τη μετάβαση θα είναι αδιαμφισβήτητα η εκπαίδευση και οι επενδύσεις.
Ομογένεια και δικαίωμα στις Βουλευτικές εκλογές. Ποια είναι η θέση σας;
Θυμίζω πως στις 07/07/2018 είχα εκδώσει Δελτίο Τύπου όταν ο κ. Σκουρλέτης μετέθεσε με τροπολογία ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα του απόδημου ελληνισμού που αφορά τη δυνατότητα τους να συμμετέχουν στις εκλογές και να ψηφίζουν από το εξωτερικό προβλέποντας τη σύσταση ειδικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού στο μέλλον!
Η θέση του «Δύναμη Ελληνισμού» στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη. Eίναι καθήκον μας να επιμείνουμε στην πρόταση να δοθεί άμεσα ψήφος στα παιδιά μας, στα αδέλφια μας, σε συγγενείς και φίλους που έφυγαν από τη χώρα αυτή, ειδικά μέσα στα χρόνια της κρίσης, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη που δεν μπορούσαμε να τους προσφέρουμε. Μέσα από την ψήφο δίνουμε στον απόδημο ελληνισμό τη δυνατότητα να παραμείνει άρρηκτα συνδεδεμένος με τον τόπο και το δικαίωμα να συνδιαμορφώνει την πορεία αυτής της χώρας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συνεισφορά των Ελλήνων του απόδημου ελληνισμού, οικονομική, επιστημονική, ιδεολογική, καλλιτεχνική και πολιτιστική στον κοινωνικό ιστό της χώρας ήταν από πολύ παλιά, και πολύ πριν την έλευση της Τρόικας και του Μνημονίου στην χώρα που προκάλεσε την έξοδο σχεδόν 200.000 νέων Ελλήνων στο εξωτερικό, πηγή ελπίδας, έμπνευσης και πρακτικής υποστήριξης της χώρας. Πως μπορούμε λοιπόν να συνεχίσουμε να τους στερούμε ένα τόσο αυτονόητο δικαίωμα κατοχυρωμένο νομικά από πληθώρα άλλων χωρών;
Η Ομογένεια ανά τον κόσμο και δη οι παμμακεδονικές ενώσεις σε Αυστραλία, Αμερική και Καναδά έχουν εκδώσει ανακοινώσεις και ψηφίσματα που στέλνουν αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση στην Ελλάδα ότι όποιος πολιτικός ψηφίσει υπέρ μίας ονομασίας για τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο 'Μακεδονία' είναι ανεπιθύμητος και θα αντιμετωπίσει την οργή τους.
Μήπως τελικά η αριστερά αυτό φοβάται; Την οργή και δυσαρέσκεια που θα εκδηλωθεί μέσα από την τιμωρητική ψήφο του απόδημου ελληνισμού στις εκλογές όπως άλλωστε θα πράξει ενωμένη όλη η Ελλάδα; Μοναδική άρνηση ψήφου που επιβάλλεται να δοθεί δεν είναι άλλη από αυτή που θα αφορά τη συμφωνία για το Σκοπιανό και όχι των ομογενών.
Εμείς με την Ομογένεια θα έχουμε συνεργασία πραγματική, ουσιαστική και αποδοτική για όλους, με σεβασμό και δημιουργία κοινών στόχων και σκοπών για το καλό της Πατρίδας και του Έθνους. Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός πρέπει να επιβιώσουν… Το οφείλουμε στους προγόνους μας και στα παιδιά μας!
Σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας. Πώς θα τις χαρακτηρίζατε σήμερα και ποιες πιστεύετε εσείς πως θα έπρεπε να είναι;
Ο Χριστιανισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής ταυτότητας και ιδιαίτερα σε καιρούς παγκοσμιοποίησης, όπως οι σημερινοί, αυτό πρέπει να διασφαλιστεί. Κατανοώ την επιτακτική ανάγκη για πρόοδο, αλλά αυτή δεν μπορεί να γινεί αν ξεχάσουμε ποιοι είμαστε. Πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε τις ρίζες μας. Πρέπει να κατανοήσουμε ποιοι είμαστε και μετά να αποφασίσουμε που θέλουμε να πάμε. Όποιος διαβάσει ιστορία θα δει πως δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς την Ορθοδοξία και την Εκκλησία της.
Πίσω από το αίτημα για θεσμικό διαχωρισμό κρύβεται ουσιαστικά η προσπάθεια για περιθωριοποίηση της ορθόδοξης πίστης στον δημόσιο βίο και για αποξένωση του λαού από τη λατρευτική λειτουργία και το αξιακό χριστιανικό φορτίο. Με άλλα λόγια, βλέπει ότι μέσα στη ρητορική (συνήθως καταγγελτική) για διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους λανθάνει η στόχευση για διαχωρισμό Εκκλησίας – κοινωνίας.
Η Εκκλησία έχει σταθεί στα δύσκολα. Ο ρόλος της στη διαμόρφωση προτύπων αλλά και του σεβασμού των βασικών αρχών και αξιών μας είναι αξεπέραστος και καθοριστικός. Άλλωστε, αυτή η κρίση είναι πρωτίστως μια κρίση αρχών και αξιών και χωρίς να ξαναβρούμε τα σωστά πρότυπα που θα διδάξουν προσφορά, αγάπη, και αλληλεγγύη δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.
Η «Δύναμη Ελληνισμού» έχει ως βάση της την Ορθόδοξη πίστη καθώς η πίστη είναι το θεμέλιο επί του οποίου στηρίζεται όλη η εν Χριστώ ζωή. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι εκείνη, η οποία μας εισάγει στην ορθή πίστη, γιατί είναι ο μοναδικός φορέας του Αγιοπνευματικού φωτός του Χριστού διά μέσου των αιώνων. Δεν θα ανεχτούμε τον διωγμό της θρησκείας μας για κανένα λόγο και με καμία μέθοδο. Θέλουμε την Εκκλησία δίπλα μας, χρειαζόμαστε τη συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος και αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ Εκκλησίας – Κράτους.
Πώς θα χαρακτηρίζατε το σημερινό πολιτικό σκηνικό; Εκπροσωπεί ή μπορεί να εκπροσωπήσει επαρκώς τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών;
Οι τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας επιβεβαιώνουν πλέον σε όλους, τη συνειδητή απόφαση των κυρίαρχων δυνάμεων του πολιτικού συστήματος, για τη συνέχιση του ελέγχου και της υποτέλειας της χώρας μας. Από την άλλη πλευρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι η κρίση θα ξεπεραστεί την άλλη μέρα εκλογής μιας «αντιμνημονιακής» κυβέρνησης, χωρίς σχέδιο για την οικοδόμηση παραγωγικής δομής, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τις αναγκαίες αλλαγές σε δομές και νοοτροπίες, για τις αλλαγές του πολιτικού συστήματος, για τις εθνικές κατευθύνσεις εξόδου από την κρίση, χωρίς τις αναγκαίες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες για την πραγμάτωση του οράματος μιας πραγματικής προοδευτικής δημοκρατίας.
Με απαράβατο όρο την εθνική ανεξαρτησία και την προώθηση των εθνικών συμφερόντων της χώρας η «Δύναμη Ελληνισμού» δημιουργήθηκε ακριβώς για να εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό αλλά και για να καλύψει το κενό δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και αριστερά της Χρυσής Αυγής. Σκοπός είναι να κλείσουμε τον κύκλο της παρακμής και της διάλυσης.
Για να τελειώσουμε με τις πολιτικές και τις αντιλήψεις του χθες, που διαμορφώνουν το σήμερα και επιμένουν να ορίσουν και να υποθηκεύσουν το αύριο. Προς αυτή την κατεύθυνση η «Δύναμη Ελληνισμού» όχι μόνο δε διστάζει αλλά είναι έτοιμη και ήδη συνομιλεί με τα υπόλοιπα κόμματα που κινούνται στο χώρο της καθαρής Δεξιάς με στόχο τη συνεργασία προκειμένου να εκπροσωπηθούν επαρκώς οι ανάγκες της χώρας.
Το καλοκαίρι πέρασε και ήδη βρισκόμαστε στα μέσα του Φθινοπώρου. Το διάστημα αυτών των τελευταίων πέντε μηνών ήταν ιδιαίτερα τραυματικό για τη χώρα αλλά και αποκαλυπτικό για την κυβέρνηση. Τι μήνυμα έχετε να στείλετε σε φίλους και "εχθρούς";
Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα έχοντας ολοκληρώσει τα προγράμματα στήριξης και έχοντας κάνει το πρώτο βήμα για να αφήσει πίσω της τα δύσκολα χρόνια της λιτότητας.
Έχει παρουσιάσει βελτίωση και σημάδια ανάκαμψης σε πολλούς τομείς από όταν εκδηλώθηκε η κρίση στην Ευρωζώνη. Η φορτωμένη με χρέος και λαβωμένη από την κρίση οικονομία της, βγήκε από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης νωρίτερα φέτος, και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόλμησαν για ακόμη μια φορά να πουν τη χώρα "κανονική".
Ωστόσο, οι Τράπεζες της Ελλάδας εξακολουθούν να φαίνονται μη-επενδύσιμες. Οι μετοχές τους έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά 99% σε διάστημα πέντε ετών. Επιβαρύνονται από επισφαλή δάνεια που πρέπει να εκκαθαριστούν από τους ισολογισμούς τους. Αυτό, με τη σειρά του, δημιουργεί πρόσθετες ζημιές που θα πρέπει να καλυφθούν με νέα κεφάλαια. Το φορτίο των κόκκινων δανείων της Ελλάδας είναι τόσο ογκώδες -αντιστοιχεί περίπου στο 50% των συνολικών δανείων- που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι η βιομηχανία χρειάζεται περίπου 2 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια - με βάση τις γενναιόδωρες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τεστ αντοχής των τραπεζών. Επιπρόσθετα, δε ρύθμισε 320, 96 από τα περίπου 240 του μηχανισμού στήριξης EFSF.
Η χώρα μας πρέπει να γίνει και πάλι ανταγωνιστική, με αναπτυξιακή προοπτική, να δώσουμε κίνητρα στους νέους μας, στα λαμπρά μυαλά αυτού του τόπου, που έχουν φύγει για το εξωτερικό να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα. Η «Δύναμη Ελληνισμού στηρίζει τη
✓ Μείωση του ΦΠΑ σε 15%
✓ Μείωση του Ένφια κατά 700.εκ το χρόνο, έως την τελική κατάργησή του
✓ Κατάργηση προκαταβολής φόρου εισοδήματος σε Ελεύθερους Επαγγελματίες
✓ Μείωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε 15% και εταιρειών σε 15-8%
✓ Επιβολή 0% φόρου μεταβίβασης ακινήτων
✓ Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος με έσοδα - έξοδα
✓ Και φυσικά πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα Εθνικά Θέματα. Διότι αν η Ελλάδα χάσει την εθνική της ταυτότητα, τα ιδανικά και τις αξίες πάνω στις οποίες δημιουργήθηκε και γαλούχησε γενεές Ελλήνων τότε καμία έξοδος στις αγορές και επάνοδος σε αναπτυξιακή τροχιά δεν θα έχει καμία σημασία.
Και να ξέρετε ότι εμείς στη «Δύναμη Ελληνισμού» έχουμε ομάδα έμπειρων διπλωματών, νομικών και οικονομολόγων που εργάζεται για την δημιουργία καίριων επαφών με την Ομογένεια και όχι μόνο, προκειμένου να υλοποιηθεί μια ελληνοκεντρική πρόταση που δεν θα δημιουργεί προβλήματα σε κανέναν και θα μετακινήσει την Πατρίδα μας σε άλλο, ανώτερο, επίπεδο, επιτρέποντάς της να απαλλαχθεί των σημερινών "βαρών"... Είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος με την βοήθεια και του Ελληνικού Λαού θα τα καταφέρουμε!
Στην πολιτική δεν μπήκαμε επειδή είδαμε κάποια ευκαιρία, κάποιο "φως" για να αποκομίσουμε προσωπικά οφέλη. Στην πολιτική μπήκαμε και παραμένουμε μαχόμενοι για να ρίξουμε φως, φως ελληνικό, στο σκοτάδι που σήμερα επικρατεί!
Τέλος να θυμίσω σε όλους για μια ακόμη φορά και από το δικό σας βήμα ότι εμείς δεν κάνουμε εκπτώσεις στα πιστεύω μας. Εκπτώσεις κάνουν τα εμπορικά καταστήματα!
Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ πολύ γι αυτήν σας τη συνέντευξη και ευχόμαστε τα καλύτερα στην προσπάθειά σας.
Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ και σας συγχαίρω για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε στο ιστολόγιό σας και ιδίως με την ενασχόλησή σας με τα Εθνικά μας Θέματα!
Τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις τις ψηφίζουμε και με τα δύο χέρια όμως...!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπό εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα,
"χρωστάτε πολλά,δώστε γη,οικόπεδο...!!!"
Λέει η Δωροθέα των SS...!!!
Εδω πρεπει να τεθει ενα σημαντικο ερωτημα προς τον κ.Καμμενο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥποτιθεται οτι συνεργαστηκε με τους αριστεριστες για να σωσουν την οικονομια της χωρας και να
απελευθερωθουμε απο τα μνημονια!
Αν και αυτο δεν ισχυει ,επειδη υπαρχει πλεον καθεστως εποπτειας τουλαχιστον μεχρι το 2060, ας
δεχθουμε οτι ο κ.Καμμενος εχει δικιο!
Εδω υπαρχει το εξης παραδοξο:
Οταν οι αριστεριστες προδιδουν αυτη την χωρα μεσω
- διαλυσης των ηθικων αξιων (Οικογενεια,Πατριδα,Ορθοδοξια),
- καταργησης συνορων και δημιουργιας πολυπολιτισμικης κοινωνιας,
- διαστρεβλωσης της Ιστοριας και ξεπουληματος της Μακεδονιας,
- εξομοιωσης Βορειοηπειρωτων με "τσαμηδες",
- υπουλων αλλαγων στην διαπαιδαγωγηση της μουσουλμανικης μειονοτητας στη Θρακη,
- αλλαγης εκμαθησης των Θρησκευτικων και της Ιστοριας,
- αλλαγης του κωδικα ιθαγενειας,
- προπαγανδας περι καταργησης των εθνικων παρελασεων και εισαγωγης νεου ειδους "παρελασεων",
- απαραδεκτων υποχωρησεων στο Αιγαιο,
- ανοχης ανθελληνικων αναρχικων ομαδων,
γιατι οι αριστεριστες υποτιθεται οτι θελουν να "σωσουν" την Πατριδα μας σε οικονομικο επιπεδο
οταν αποδομειται σε ολα τα αλλα;
Απο πότε η συνεργασια με προδοτες και θολοκουλτουριαρηδες θεωρειται χρησιμη για τον τοπο μας;
Υπαρχει μονο μια λογικη εξηγηση,κ.Καμμενε.
Προκειμενου να αναρριχηθειτε στην πολιτικη σκηνη, χρειαζοσασταν "συνεργασιες".
Μεσω αυτων των "συνεργασιων" ομως,παρολο που καταψηφιζατε τα προδοτικα νομοσχεδια, τα νομοσχεδια
υπερψηφιζονταν απο τα λαμογια της αντιπολιτευσης, εναντιον των οποιων υποτιθεται οτι
αγωνιζοσασταν με τους αριστεριστες!
Ποιο ειναι το αποτελεσμα;
Και να υπερψηφιζονται προδοτικα νομοσχεδια και εσεις να χασετε την οποια υποληψη και αξιοπιστια
ειχατε!
Διοτι ολα αυτα που υπερψηφιζονται,δεν καταργουνται τοσο ευκολα,ακομα και αν εσεις τα
καταψηφισατε!!
Ειναι σαν να κλεινετε το ματι στους αριστεριστες,προκειμενου να παραμεινετε στην εξουσια, και να
λετε οτι ακομα και με δικη σας καταψηφιση, τα προδοτικα νομοσχεδια θα "περνανε" μεσω των
πολιτικαντηδων της Αντιπολιτευσης!!
Δηλαδη κανατε μια τρυπα στο νερο και τωρα τι προσδοκατε ακριβως;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΘΡΑΥΣΗΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (2) - Αμαρτία / Τιμωρία / Μετάνοια / Σωτηρία
ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ;
ΒΙΝΤΕΟ:
https://www.youtube.com/watch?v=fuzNiiLCXJ0
Όταν ο άνθρωπος γίνεται αχάριστος για ό,τι ο Θεός του χαρίζει
και συνάμα ανήθικος, τότε αυτή η ΠΡΟΔΟΣΙΑ απέναντι στο Θεό
έχει κάποτε και το τίμημά της.