Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας εξήγησε γιατί "κράτησε" τον Καμμένο και ...άφησε τον Κοτζιά


Της Νίκης Ζορμπά

Σε ευθεία παραδοχή της αιτίας που "κράτησε" τον Πάνο Καμμένο και "έδιωξε" τον Νίκο Κοτζιά προχώρησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας από βελγικού εδάφους ότι μείζον θέμα για να κερδίσει η Κυβέρνηση το "στοίχημα" για την έξοδο από την κρίση, ήταν η διατήρηση της συνοχής της.

Κοινώς, μήνυμα εύληπτο και προς τους επικριτές στο εσωτερικό της Κυβέρνησης και του κόμματος για την απόφασή του να μην "ενδώσει" στις πιέσεις Κοτζιά περί κάλυψής του απέναντι στον Π. Καμμένο.

Προτάσσοντας ως μείζον το να κερδίσει το στοίχημα περί της ανόρθωσης της οικονομίας, της πάταξης της διαπλοκής και όλων αυτών των αφηγημάτων με τα οποία προσπαθεί να πορευτεί η κυβέρνηση τουλάχιστον έως τον Μάρτιο, ο πρωθυπουργός, περιέγραψε ευκρινώς και με σαφήνεια ότι είχε την "ανάγκη" του κυβερνητικού του εταίρου ως συνθήκη sine qua non για την επίτευξη των στόχων.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως, ότι ο κ. Τσίπρας απάντησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, χωρίς καμία περιστροφή , στο ερώτημα που του τέθηκε: Γιατί Καμμένο και όχι Κοτζιά.

"Έχουμε δυο μεγάλα επιτεύγματα: Την έξοδο από την κρίση και τη Συμφωνία των Πρεσπών που αναβαθμίζει τον ηγετικό ρόλο της χώρας. Είμαι εδώ για να προστατεύσω και τα δύο επιτεύγματα και όχι να θυσιάσω το ένα για το άλλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε την ιδιαιτερότητα η προστασία του ενός να αποτελεί προϋπόθεση για την επιβίωση και την προστασία του άλλου"
είπε, περιγράφοντας αρκούντως σαφώς (έως και ωμά) ότι το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση εξαρτάται από τη βούληση του Προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου.

Για τον λόγο αυτό, είναι μάλλον "κούφια" (ή τουλάχιστον διατυπώνεται εκ του ασφαλούς) η απειλή προς τον κυβερνητικό του εταίρο ότι εφεξής δεν πρόκειται να ανεχθεί διγλωσσία και προσωπικές στρατηγικές καθώς και η χθεσινή σύνοψή της, δια στόματος του ίδιου: "άλλο η έκφραση διαφορετικής άποψης και άλλο η εθνική γραμμή που διατυπώνεται διεθνώς από τα αρμόδια πρόσωπα. Όποιος εκπροσωπεί την χώρα στο εξωτερικό θα βρίσκεται εκεί με το καπέλο της εθνικής γραμμής".

Μασάζ

Πρόκειται πάντως για εξήγηση την οποία ο κ Τσίπρας απευθύνει κυρίως στο εσωτερικό του κόμματός του και η οποία εκκρεμεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα, οπότε και ξεσηκώθηκαν ουκ ολίγα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τον τερματισμό της συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Να σημειωθεί δε, ότι ο "ξεσηκωμός" όσων στελεχών έλεγαν "ως εδώ η συνεργασία με Καμμένο" (υπενθυμίζεται ότι την είχε χαρακτηρίσει "τραυματική εμπειρία η Τασία Χριστοδουλοπούλου), δε συνοδευόταν από κανένα "δια ταύτα" και καμία αντιπρόταση.

Συνεπώς, στα χείλη των στελεχών εκείνων που πρόκριναν την ανάγκη διατήρησης της συμμαχίας με ΑΝΕΛ, κρεμόταν ως απάντηση, το ερώτημα: "Και τι προτείνουν; Να πέσουμε ή να βγούμε στη γύρα ψάχνοντας έναν έναν τους πρόθυμους για συνεργασία μεμονωμένους βουλευτές;".

Δεν πρότειναν τίποτα, τα αντίπαλα δέη Καμμένου , εξ΄ού και ο κ. Τσίπρας πορεύτηκε τον δρόμο που είχε εξαρχής αποφασίσει: Με τον Πάνο Καμμένο, όπως, όσο κι …όπου βγάλει.

* Αναδημοσίευση από το "Κεφάλαιο" που κυκλοφορεί
Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]