Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι εθνικιστές των Σκοπίων «τσάκισαν» Τσίπρα και Κοτζιά


Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης

Ας δούμε τα πράγματα από την πλευρά τους: πήραν ελληνική υπογραφή σε εθνότητα, γλώσσα και συντομογραφία κράτους με σκέτο «Μακεδονία». Πήραν πλήρη υπόσχεση από την Ελλάδα να τους παραχωρήσει δωρεάν τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς της οικονομίας, πολιτικής, διοίκησης, εκπαίδευσης, μεταφορών, τεχνολογίας, επιστήμης κλπ. Πήραν το δικαίωμα να έχουν λόγο στα ελληνικά σχολικά βιβλία, στις εκδηλώσεις ελληνικών δημοσίων και ιδιωτικών φορέων.

Τι έδωσαν; Αλλαγή ονόματος σε «Βόρεια Μακεδονία» και ένα ασαφές άρθρο ότι η δική τους «Ιστορία, παράδοση και πολιτισμός» είναι ξεχωριστή έννοια από τον «αρχαιοελληνικό πολιτισμό».

Και αυτό το πακέτο το απέρριψαν σε ποσοστό περίπου 68% (διότι 36% συμμετοχή επί 90% = 32%). Αν συνυπολογιστεί ότι οι μισοί ψηφοφόροι ήταν Αλβανοί, τότε από τον Σλάβικο πληθυσμό, το ποσοστό απόρριψης έφτασε πάνω από 80%-85%.

Προφανώς αυτό σημαίνει ότι τα θέλουν όλα δικά τους. Θέλουν το σκέτο Μακεδονία και στο όνομα του κράτους, και θέλουν και ακέραια την διατήρηση του «μακεδονισμού» τους από τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι σήμερα.

Αυτά, δεν τα θέλουν μόνο οι νέοι, μόνο όσοι πήγαν στο σχολείο στα χρόνια του Γκρουέφσκι ή έστω από το 1991 και μετά. Τα θέλουν όλοι!

Αυτά που βλέπουμε κατά καιρούς να ισχυρίζονται οι οργανώσεις τους, δεν είναι περιθωριακές απόψεις, δεν είναι οι «τρελοί του χωριού», δεν είναι οι ακραίοι. Είναι όλοι! Είναι το αμετακίνητο κεντρικό τους διήγημα.


Να το πω με άλλα λόγια; Θέλουν εχθρικές σχέσεις με την Ελλάδα και τους Έλληνες!

Το καταλάβατε φιλελεύθεροι ευρωπαϊστές και αριστεροί «ειρηνιστές» διεθνιστές;

Το πρόβλημά σας δεν είναι οι Έλληνες «ακραίοι», αυτοί που διοργάνωσαν περίπου 150 συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις τους τελευταίους 8 μήνες.

Το πρόβλημά σας είναι ο συγκροτημένος, μαζικός, επιθετικός, φανατικός εθνικισμός των Σκοπιανών. Αυτός που αρνούσασταν να δείτε στρουθοκαμηλίζοντας. Αυτός που ουσιαστικά επιβραβεύετε τόσα χρόνια και ειδικότερα με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Να συμπληρώσω και το εξής. Οι πολιτικάντηδες της άλλης πλευράς, αλλοίωσαν και το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Αντί να ρωτήσουν ευθέως «θέλετε να αλλάξουμε το όνομά μας, προκειμένου να αποκτήσουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα, η οποία μας αναγνωρίζει κιόλας ως Μακεδόνες;»,
Ρώτησαν «θέλετε να μπούμε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ με βάση τη Συμφωνία μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας;».
Πρώτον, συμπεριέλαβαν το όνομα που επρόκειτο να αλλάξουν και δεύτερον το ερώτημα ουσιαστικά ήταν αν θέλει ο λαός να μπει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.
Ε, σ' αυτό το ερώτημα απάντησαν αρνητικά δια της αποχής! Τόσο δεν τους νοιάζει η ένταξή τους στο δυτικό στρατόπεδο. Τόσο τους ενδιαφέρει η εθνική τους συνείδηση, έστω η κλεμμένη, η δική μας.

Δεν ισχύει λοιπόν το θέσφατο ότι «τα πάντα είναι η οικονομία», ούτε ότι «σήμερα πια, τα πάντα είναι η ένταξη στο δυτικό στρατόπεδο».
Δύο μούντζες μεγαλειώδεις γι' αυτά τα θέσφατα.

Εμείς παραμένουμε ακλόνητοι στις απόψεις μας. Δεν αναγνωρίζουμε καμία Μακεδονία και κανέναν Μακεδόνα βορείως των συνόρων μας.
Μακεδόνες είμαστε εμείς.
Στην Μακεδονία ζούμε εμείς.
Μακεδονικά μιλάμε εμείς. Αυτή είναι αμυντική θέση. Θέση περιχαράκωσης.

Την επιθετική θέση την έχουν αυτοί. Το λέμε και το ξαναλέμε και δεν μας ακούνε πολλοί εντός Ελλάδος. Ας το δεχτούν τώρα από τους λωποδύτες εθνικής συνείδησης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Πολύ ωραίο άρθρο. Μεστό και περιεκτικό. Μόνο να προσθέσω ότι κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε κι εμείς, ως μονάδες-άτομα, ότι δεν πρέπει να ξαναπατήσουμε το πόδι μας στα Σκόπια. Ούτε για ψώνια, ούτε για καζίνο, ούτε για εκδρομή. Ούτε ένα ευρώ σε Σκοπιανό. Ότι δώσουμε, μπορεί και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Προφανώς αυτό σημαίνει ότι τα θέλουν όλα δικά τους. Θέλουν το σκέτο Μακεδονία και στο όνομα του κράτους, και θέλουν και ακέραια την διατήρηση του «μακεδονισμού» τους από τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι σήμερα."


    Ακριβως!

    Δεν δεχονται παραποιηση της "Ιστοριας" τους,διαφορετικα αποδεικνυεται οτι μεχρι σημερα μαθαινουν

    ψευδη!

    Πως μεχρι χθες ησαν απογονοι του Αλεξανδρου και σημερα οχι;

    Πως ειναι δυνατον να γυριζονται ξενες ταινιες και ο Αλεξανδρος να ειναι Ελληνας;

    Πως ειναι δυνατον να "επιστρατευονται" σκοπιανοι κομπαρσοι μεχρι το Αφγανισταν παριστανοντας

    τους αρχαιους "Μακεδονες" και ξαφνικα να τους λενε οτι δεν εχουν σχεση με την αρχαια Μακεδονια;

    Πως ειναι δυνατον σε τηλεπαιχνιδια να ερωταται η καταγωγη του Αλεξανδρου και να μην ειναι η

    "μακεδονικη";

    Πως ειναι δυνατον να μην εχουν το δικαιωμα να χρησιμοποιουν τον Ηλιο της Βεργινας;

    Εδω αποδεικνυεται για αλλη μια φορα η απληστια και αλαζονεια των Δυτικων!

    Φουσκωσαν τα μυαλα μιας αμορφωτης και φανατισμενης μαζας και δημιουργησαν ενα "τερας",το οποιο

    στρεφεται εναντιον των συμφεροντων τους ως μπουμερανγκ!

    Το πιο θλιβερο απ'ολα ομως ειναι οτι φτασαμε στο σημειο να αγωνιουμε για το τι θα αποφασισουν οι

    παραχαρακτες και κλεφτες της Ιστοριας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα αυτα γινονται γιατι εδω ενας λαος ...χανων ..χαχηδων ..καθεται και κοιτα σαν αναισθητο ξωανο ...σαν γκομενα μην τρυπησει το καλτσον της..ενα γυναικοποιημενο πληθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]