Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Αν η Βουλή εγκρίνει τη θανατική ποινή, θα την επαναφέρουμε


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να εγκρίνει τη θανατική ποινή, εφόσον η τουρκική Εθνοσυνέλευση ψηφίσει υπέρ της επιβολής της.

Ο Ερντογάν έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια της κηδείας μιας γυναίκας και του γιου της ηλικίας 11 μηνών στη Σαρκίσλα, στην επαρχία της Σεβάστειας στην κεντρική Τουρκία. Η μητέρα και το παιδί σκοτώθηκαν σε μια βομβιστική επίθεση, που οι τουρκικές αρχές αποδίδουν στους Κούρδους αντάρτες.

«Αδελφοί μου, γνωρίζετε πόσο ευαίσθητος είμαι στο θέμα της επιβολής της θανατικής ποινής. Μόλις αυτό υπερψηφιστεί από το κοινοβούλιο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση εγώ να μην την εγκρίνω, θα την εγκρίνω. Αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν ίσο τίμημα για αυτό το μακελειό» διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Θεού Θέλοντος, δεν απέχουμε πολύ» από το να προχωρήσουμε στα απαραίτητα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγραψε στο Twitter: «Θα κάνουμε τους δολοφόνους του βρέφους να λογοδοτήσουν, θα τους κάνουμε αβάστακτη τη ζωή, θα τους θάψουμε στις σπηλιές τους».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν το hashtag #BebekKatiliPkk – «δολοφόνοι μωρών PKK», αναφερόμενοι στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου. Πυροδοτήθηκε ενώ διερχόταν αυτοκίνητο με πολίτες, στην επαρχία Χάκαρι αργά χθες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Τα θύματα ήταν η σύζυγος και ο γιος ενός Τούρκου στρατιώτη.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]