Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Πουκάμισο αδειανό" η πολιτική ευθύνη Τσίπρα


Του Δημήτρη Γκάτσιου

Έντονη αμηχανία. Σκεπτικισμός. Και μία ανάληψη πολιτικής ευθύνης…πουκάμισο αδειανό. Η αναζήτηση ευθυνών μετατίθεται από ημέρα σε ημέρα. Ένδεκα ημέρες από την τραγωδία στο Μάτι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων επιχειρεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά το κύμα των καταγγελιών που σαρώνει το διάβα της. Το δριμύτατο "κατηγορώ" των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το γεγονός πως δεν έχει υπάρξει καμία παραίτηση ορθώνει τείχη που μετατρέπονται σε πολιτικό βουνό για το οικοσύστημα Τσίπρα - Καμμένου.

Ακόμα και αυτή η ανακοίνωση των μέτρων για τους πληγέντες δεν κατόρθωσε να αλλάξει ούτε στο ελάχιστο το momentum. Ο θυμός των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής, ο θυμός μίας ολόκληρης κοινωνίας παραμένει εδώ.

Και θα παραμείνει όσο η τακτική της... σιωπής στα απανωτά ερωτήματα, συνοδεύεται από νέες αποκαλύψεις. Γιατί τα μοιραία λάθη, γιατί η διάχυση της ευθύνης, γιατί το αρχικό "όλα σωστά τα κάναμε", έβγαλαν από το κάδρο ένα ουσιαστικό συστατικό. Αυτό της έκφρασης μίας "συγγνώμης". Για τους παραπάνω από 90 νεκρούς. Για τις οικογένειές τους. Για τους πολίτες που έχασαν τις περιουσίες τους.


Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται ευθέως στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης. Το επικοινωνιακό σόου που στήθηκε τις πρώτες ώρες της "μαύρης" Δευτέρας στην Ανατολική Αττική, η συνέντευξη-γκάφα της περασμένης Πέμπτης έχουν μετατραπεί σε…κόκκινο πανί. Η παρέμβαση Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο σκορπίστηκε… φτερό στον άνεμο.

Και μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια στην εξουσία, το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει να χάνονται από τα χέρια του όλα τα… χαρτιά, μέσω των οποίων προσδοκούσε να…εγκαινιάσει την κανονικότητα. Η 21η Αυγούστου, η ημέρα που θα στήνονταν παιάνες για την έξοδο από τα Μνημόνια φαντάζει πλέον να έχει χάσει το νόημά της, καθώς θα έχει επάνω της βαριά τη σκιά της εθνικής τραγωδίας. Ο ανασχηματισμός; Και αυτός δε θα μπορέσει να…δώσει ανάσες επικοινωνιακές και πολιτικές.

Γιατί δε θα συνοδεύεται από το κομβικό της επανεκκίνησης. Αλλά από το αναγκαίο των αλλαγών. Είναι προφανές ότι το γκρέμισμα αυθαιρέτων κατόπιν εορτής δεν αλλάζει το δια ταύτα για το οικοδόμημα ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων. Όσο η ανάληψη πολιτικής ευθύνης δε συνοδεύεται από παραιτήσεις ή αποπομπές, αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από γράμμα κενό περιεχομένου.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]