Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικά ΜΜΕ: Προσπάθεια μαζικής φυγής γκιουλενιστών σε Κύπρο


Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν, επικαλούμενα πηγές ασφαλείας, ο αυτό-εξόριστος στις ΗΠΑ ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν και υπ’ αριθμόν ένας εχθρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις τελευταίες ημέρες έχει δώσει εντολή στα μέλη της οργάνωσής του στην Τουρκία να διαφύγουν με κάθε τρόπο προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με τις εντολές Γκιουλέν, καλούνται τα μέλη της οργάνωσής του να βρουν τρόπους διαφυγής είτε μέσω θαλάσσης προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο, είτε μέσω ξηράς από την Αδριανούπολη προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Όπως αναφέρουν οι τουρκικές πηγές ασφαλείας, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ένα μεγάλο κύμα διαφυγής και οι συνοριακοί φύλακες βρίσκονται σε επιφυλακή με τις συλλήψεις κάθε μέρα να είναι δεκάδες.

Στα σύνορα με το Αιγαίο και τον Έβρο ποταμό μέσα σε 10 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 9 άνθρωποι, ανάμεσά τους 5 παιδιά, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν προς την Ελλάδα.


Στη Σμύρνη συνελήφθησαν 7 άτομα, ανάμεσά τους κι ένας Τούρκος δικαστής, που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Στην Αδριανούπολη άλλοι 20 ύποπτοι για σχέσεις με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν συνελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να περάσουν τα χερσαία σύνορα Τουρκίας – Ελλάδας.

Επίσης, λίγο πριν φτάσουν στη Ρόδο μία ομάδα 50 ατόμων, ανάμεσά τους στρατιωτικοί και δάσκαλοι, που προέρχονταν από τα Κατεχόμενα της Κύπρου συνελήφθη και προσήχθη στη Μερσίνα της Τουρκίας.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης καταγράφουν δεκάδες περιπτώσεις σε διάφορα συνοριακά περάσματα της χώρας προς την Ελλάδα και την Κύπρο με αντίστοιχες συλλήψεις υπόπτων γκιουλενιστών και κάνουν λόγο για "ξαφνική μαζική φυγή" από τη χώρα Τούρκων πολιτών.

SigmaLive


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]