Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δανία: Σε ισχύ ο νόμος κατά της χρήσης της μπούρκα και του νικάμπ σε δημόσιους χώρους


Σε ισχύ τέθηκε χθες στη Δανία ο νόμος που απαγορεύει στους πολίτες να καλύπτουν το πρόσωπό τους, γνωστός ως η «απαγόρευση της μπούρκα».

Η απαγόρευση, που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας τον Μάιο, περιλαμβάνει καλύμματα προσώπου όπως η μπούρκα, το νικάμπ, η μπαλακλάβα, μάσκες του σκι που καλύπτουν το πρόσωπο, μάσκες προσώπου και η ψεύτικη γενειάδα, όχι όμως τις προστατευτικές μάσκες. Οι παραβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 1.000 κορωνών Δανίας (156 δολαρίων) ενώ αν το αδίκημα επαναληφθεί, το πρόστιμο μπορεί να φθάσει τις 10.000 κορώνες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις κατά της απαγόρευσης στην Κοπεγχάγη και την πόλη Όρχους. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές που σχεδιάζουν να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν κινδυνεύουν με πρόστιμο. «Οι διαδηλώσεις θεωρήθηκαν ότι εντάσσονται στο πλαίσιο της ελευθερίας έκφρασης και του δικαιώματος του συνέρχεσθαι», δήλωσε ο Μπένι Οκενχολτ, από την Αστυνομία της Δανίας, στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο DR. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα επιβληθούν πρόστιμα στην περίπτωση που οι συμμετέχοντες προσέλθουν ή αποχωρήσουν από τις διαδηλώσεις έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό τους.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα χειμερινά αξεσουάρ, όπως μαντήλια, καθώς και αποκριάτικα κοστούμια και μάσκες. Κάποιες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, το Βέλγιο και η Γαλλία, έχουν ήδη υιοθετήσει περιορισμούς σε ό,τι αφορά τα καλύμματα προσώπου. Έκθεση του 2010 εκτιμά ότι στη Δανία, μια χώρα με 5,7 εκατ. κατοίκους, περίπου 200 γυναίκες καλύπτουν πλήρως το πρόσωπό τους.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]